Gültak, Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır’a yapılan saldırıyı kınadı




Tarih: 31 Ekim 2022 Pazartesi 17:49


Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır’a yapılan saldırı basın açıklaması ile kınandı. Basın açıklamasına destek veren Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, “Yapılan saldırı, sadece başkana değil bizlere, hepimize yapıldı” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır; mevzuata aykırı bir şekilde eczane açmak istediği için dosyası reddedilen bir eczacının yakını tarafından saldırıya uğradı, darp edilerek tehdide maruz kaldı. Sağır’a yapılan saldırı, basın açıklaması ile protesto edildi. Oda önünde düzenlenen açıklamaya Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Oda Genel Sekreteri Mehmet Sait Eke, farklı illerden gelen eczacı oda başkanları, Mersin Tabip Odası üyesi sağlıkçılar, eczacılar ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Oda Başkanı Sağır, kendisine gösterilen destek ve dayanışma nedeniyle, farklı illerden de gelerek basın açıklamasına katılan meslektaşlarına, sağlık personeline ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkürlerini ifade etti.

 

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Basın açıklamasını okuyan Mersin Eczacı Odası Genel Sekreteri Mehmet Eke, “Oda başkanımız Özgün Sağar’a mevzuata aykırı bir şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir yakını tarafından 28 Ekim Cuma günü aracının kesilerek yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs mesai bitişi sonrası 13.10 sularında aracıyla takip ettiği oda başkanımızın aracın önünü keserek araç içinde ve dışında darp ettikten sonra çevredeki vatandaşların müdahalesi ile aracına binerek olay yerinden kaçmıştır. Ne yazık ki şikayetimiz üzerine yakalanan şahsın yaşanan diğer bir çok şiddet olayındaki gibi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendik. Yapılan saldırı sonrası emniyet birimleri ve adlı mercilerde hukuki işlemler devam etmekte olup saldırgan gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

 

“YAPILAN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ”

Sözlerine devam Eke, “Mesleği ve meslektaşlarımızı savunmaya yönelik çalışmaların karşısına çıkacak bu ve benzeri şiddet eylemlerinin mücadelemizin meşrululuğu onaylamak ve birlikte mücadele azmimi güçlendirmekten başka bir işlevi olmayacaktır. Oda başkanımız Özgün Sağar şahsında odamızda yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Tüm Türkiye’de Eczacı Odaları kanunların kendilerine verdiği görev gereği mesleki etik değerleri korurken eczacılar ise birinci basamak sağlık kuruluş olarak sundukları koruyucu sağlık hizmetleri gereği bireylerin en kolay ve hızlı ulaşabildikleri etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunacağı olarak görevlerini dün olduğu gibi bugünde yoğun çaba ve fedakarlıklarla yerine getirirken şiddet eylemleri ile karşı karşıya kalmaları ve bu konuda sağlık çalışanlarının hukuki koruma kalkanına sahip olmaları kabul edilemez. Artık dur demenin zamanı çoktan geldi” ifadelerini kullandı.

 

“HUKUKİ SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Gültak ise,“Bu alçak saldırıyı yapanlar, sanmasın ki yanlarına kar kalacak. Hukuki sürecin

bizzat takipçisi olacağım. Burası bizim evimiz ve yuvamız. Yapılan saldırı, sadece başkana değil bizlere, hepimize yapıldı. Bir belediye başkanı olarak, olayı hukuk bazında birebir takip edeceğimin sözünü veriyorum. Bu alçak saldırıyı yapanlar, yanlarına kâr kalmayacağından emin olabilirler. Sadece görevini yapan, yasal olmayan isteklere direnen bir kardeşime biri saldırıyorsa, ben de burada boş

duramam. Hiç kimse merak etmesin, sürecin her türlü takibini bizzat yapacağım. Özgün

Başkanımıza ve camiamıza geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA