Dünya Bocce Şampiyonası, Toroslarda




Tarih: 2 Kasım 2022 Çarşamba 16:28


Toroslarda gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’nın açılış töreninde konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Mersin ulusal anlamda ve uluslararası anlamda en güzel tesislere sahip olan bir şehir. Şu anda içinde bulunduğumuz tesis, Mersinimizin Toroslar ilçesinde. Bu manada Toroslar ilçemiz de bocce sporunun merkezi haline gelmiş durumda. Nitekim bu organizasyona da Toroslar ilçemiz Mersin adına ev sahipliği yapıyor” dedi.

Haber - Burak KARATAŞ

1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında dünyada ilk kez Toroslarda gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’nın açılış töreni gerçekleşti. Toroslar Bocce Salonu’nda yapılacak şampiyonaya, 37 ülkeden, 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla yapılıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmaları yapıldı. Ardından halk oyunları gösterileriyle tören devam etti. 5 Kasım’a kadar devam edecek şampiyona, oynanacak müsabakaların ardından madalya töreni ve kapanış programı ile son bulacak.

 

VALİ PEHLİVAN: “ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Törende konuşmasını gerçekleştiren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bugün burada dünyanın bütün kıtalarından 37 ülkeden kalkıp güzel Türkiye’mize, güzel Mersinimize gelmiş. Bu şampiyona vesilesiyle bir ilki yaşıyoruz. Konuşmalarda da ifade edildi. İlk defa 2 branşta bocce dalında bir dünya şampiyonası yapılıyor ve Türkiye’mizde ve Mersin’imizde bu şampiyona hayata geçiriliyor. Katılımda son derecede yüksek. Tabi bu bizi Mersin ili olarak ziyadesiyle sevindiriyor. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonrada bu ve benzeri şampiyonalara ev sahibi yapacağımızın da işaretini hep birlikte görüyoruz. Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın sporu tabana yayıyoruz anlayışıyla her branşta gerek tesisleşme gerekse organizasyonlarda çok önemli mesafeler alındı. Bu kapsamda Gençlik Ve Spor Bakanlığımızın ülkemizin 81 ilinde çok yatırımları hayata geçti. Mersin ilimizde de hemen hemen sporun her branşında tesislerimiz var. Bu tesislerde yapılan ulusal ve uluslar arası organizasyonlarımız var” ifadelerini kullandı.

 

“TOROSLAR İLÇEMİZ BOCCE SPORUNUN MERKEZİ HALİNE GELMİŞ DURUMDA”

Spora gönül veren 200’e yakın lisanslı sporcusuyla Mersin’in bir spor şehri olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, “Mersinimiz 2013 yılında 17. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapmış bir şehir. Bocce sporu bağlamında da gene 2019 yılında dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmış bir şehir. Kıymetli sporcularımız, takımlarımız, antrenörlerimiz sizler türkuaz Akdeniz’in güzelliğini yakından görecek bir yandan Torosların yeşilini, doğasını yakında görecek, bir yandan da Mersinli hemşehrilemizin yakın ilgisi yürekten hissedeceksiniz. Burada çok güzel vakit geçirecek ve çok güzel hatıralarla ayrılacaksınız. Ülkelerinize döndüğünüzde hem Mersin’imizin hem de Türkiye’mizin iyi dileklerini selamlarını iletin” ifadelerini kullandı.

 

“ŞAMPİYONASI’YA EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, sporun ve sporcunun kenti olduklarını belirterek, “Dünyada ilk kez ülkemizde gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Uluslararası Bocce Konfederasyonu, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyemizin katkılarıyla dünyada ses getirecek bir spor organizasyonunu daha Toroslarımızda gerçekleştiriyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden gelen tüm misafirlerimize ‘Mersin’in doğaya açılan kapısı olan Toroslar İlçemize’ hoş geldiniz diyoruz” dedi.

 

“BU ŞAMPİYONA, KENTİMİZİN TANITIMINA DA DEĞER KATACAK BİR ORGANİZASYONDUR”

Sözlerine devam eden Yılmaz, “Dünya Bocce Şampiyonası’nın ilçemizde düzenlenmesi kentimizin spor alt yapısının ne kadar sağlıklı olduğunun da bir göstergesidir. Bu şampiyona, kentimizin tanıtımına da değer katacak bir organizasyondur. Güçlü ülke olmak, güçlü medeniyet olmak sadece tek bir dalda, tek bir kulvarda olmaz. Bilimde, sanatta, eğitimde gelişirseniz sporda, müzikte ve diğer branşlarda da gelişirsiniz. Bu bir bütün olarak yükseliştir. Şampiyonada Toroslar Belediyesi Bocce Takımımızın milli sporcularının da ülkemizi temsil etmesi bizler için ayrı bir gururdur. Hem sporcularımızın hem de şehrimize gelen siz değerli misafirlerimizin en güzel duygularla Mersinimizden ayrılması bizim için çok önemli ve kıymetli. Dünya Bocce Şampiyonası’nda Türk misafirperverliğimizi yine en iyi şekilde göstereceğiz.  Bocce sporuna verdiği değerli katkılarından dolayı Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a, bayrağımızı dünyada dalgalandırdığı için Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ve Uluslararası Bocce Konfederasyonu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA