SEÇER: "BENİM TARTIŞMA AÇTIĞIM KONU VİZYON MESELESİDİR"




Tarih: 2 Kasım 2022 Çarşamba 18:12


Tartışmalar üzerine konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise "Benim tartışma açtığım konu vizyon meselesidir. Konu söylemdir. 2022’de geldiğiniz dönemde de sorunlar aynı idi. Eleştirdiğim konu 100 yıllık vizyon işidir. Eğitim, şehircilik, su, çevre, refah; bunlardan bahsedin. İnsanların hassas noktalarına; milli, dini noktalarına değil. Zaten bu millet acılar yaşamış. Geldiğimiz noktada gençler yurtdışına gidiyor, refah sorunu var. Sen bana kredi açtın da AB hibe verdi de Tömük’ün kanalizasyonunu mu yapmadık? Sen mi cebime para koydun; Çay-Çilek Mahallesi’nin 30 yıllık su ve kanalizasyon sorunlarını çözdün? Hukuk bir gün size de lazım olur. Tüm Mersin senin neler çevirdiğini biliyor Mustafa Gültak; bu lafımı dikkate al. Başkanın olarak uyarıyorum. Görevini yap. Görevinin dışına çıkma" ifadelerine yer verdi.

MESKİ Meclisi'nde Vahap Seçer'in 'o sözleri' tartışma yarattı

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 'İHA' ve 'SİHA' ile ilgili 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda söylediği 'o sözler' MESKİ Meclisi'nde gündeme geldi. AK Parti ve MHP'li Meclis üyeleri, Seçer'in sözlerine tepki gösterdi.

 

Haber- Emrah BİRGÜL

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. Toplantının 'gündem dışı konular' başlıklı gündem maddesine, Seçer'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda söylediği 'o sözler' damga vurdu. Seçer, CHP Mersin İl Örgütü'nün gerçekleştirdiği kutlama programında, "Vizyona bakın, gözlerim yaşardı. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri... Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir" şeklinde konuşmuştu.

 

MHP'Lİ TAT: "SİZ YEREL BİR SİYASETÇİSİNİZ"

MHP'li Meclis Üyesi Mahmut Tat'ın konuyu gündeme getirmesi üzerine konuşan Seçer, "Bu tip tartışmaları buraya taşımamız; önce burayı sonra bütün milletimizi germekten başka bir işe yaramaz" dedi. MHP'li Tat ise o ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Şimdi bu Bayram münasebetiyle yapmış olduğunuz toplantılardaki sarf ettiğiniz sözler kamuoyunda muazzam bir yankı buldu. Bu sözlerin bir Belediye Başkanı olarak sizin seçilme göreviniz; gerek Meclis'te gerek dışarıda; tabi bir yerel siyasetçisiniz. Genel konulara girip de özellikle de sarf ettiğiniz sözleri defalarca dinledim. Baktığımız zaman hadise, bir iktidarı eleştirmekten öteydi. Siz iktidarın yatırımlarını eleştirebilirsiniz, iktidarın programlarını ve projelerini eleştirebilirsiniz. Fakat alaysı cümleler ile 'toptan, tüfekten, SİHA'dan, İHA'dan' bahsederek; 100'üncü yıla 1 yıl kala böyle ifadelerin Mersinimiz gibi güzide bir kentimizin Belediye Başkanı tarafından konuşulması tabii ki bizi de rahatsız etmiştir" diye konuştu.

 

BİR TEPKİ DE AK PARTİ GRUBUNDAN GELDİ

Toplantıda, AK Parti ve MHP grubundan o sözlere tepkiler devam etti. AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, "Ben şu an 85 milyon adına konuşuyorum. 99 yıl önce bu Cumhuriyet'i nasıl topla, tüfekle, şehitlerle nasıl kazandıysak; bugün de muhafaza etmek için yüksek teknolojimizi kullanıyoruz. SİHA'larla, İHA'larla, füzelerle, tüm teknolojiyi kullanarak gereğini yapıyor bugünkü iktidarımız, devletimiz" derken, AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak'tan da bir tepki geldi.

 

GÜLTAK: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NIN BU SÖZLERİNİ NEREYE KOYACAĞIZ?"

Meclis'te konuşan Gültak; Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ve “Savaş; zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir” sözüne atıfta bulunarak şunları söyledi; "Türkiye Cumhuriyeti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile birlikte, her türlü yokluğa rağmen onlara gönülden inanan Anadolu insanının, atalarımızın inanç, azim ve kararlılığının yanı sıra, eldeki topla ve tüfekle, iman gücü ile kurulmuştur. Özellikle son 20 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla ilklere imza atan savunma sanayimiz; kara, deniz ve hava sistemlerinde geliştirdiği ürünlerle sadece yurt içinde değil dünya genelinde başarılı bir noktaya ulaşmıştır. Bundan gurur duyuyoruz. Şanlı ordumuzun ve her yönüyle savunma teknolojimizin, dosta güven, düşmana korku verdiği kaçınılmaz bir gerçektir. Sınır güvenliğimizi sağlayan, karakollarımıza terör saldırılarını engelleyen, teröristlere korku salan İHA ve SİHA’larımızın ülkemizde terörle mücadelede ne kadar etkin olduğu açıkça bilinmektedir. Hal böyle iken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu sözlerini nereye koyacağız?"

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA