TESKİ’de sular durulmuyor: ’Sözleşme feshedildi’




Tarih: 3 Kasım 2022 Perşembe 16:08


Tarsus’ta TESKİ A.Ş. ve Ziya Kenğer arasında yaşanan gelişmelere bir yenisi eklendi. TESKİ tarafından İsmetpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yüklenicisi Ziya Kenğer, ortaya yeni iddialar attı. Bunun üzerine şirket, Ziya Kenğer’le sözleşmenin feshedildiğini duyurarak bir belge paylaştı.

Haber- Emrah BİRGÜL

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, geçtiğimiz günlerde TESKİ'nin kasasında 1 milyon 800 bin TL'nin eksik olduğunu belirterek, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. Bozdoğan, Ziya Kenğer ismi üzerinden konuşmak istemediğini vurgulayarak, "1 milyon 800, gerekirse eğer onda çıkarsa o arkadaştan kesiveririz" demişti. TESKİ tarafından İsmetpaşa Mahallesi'nde yaptırılacak Kentsel Dönüşüm Taşınmaz İnşaatı Projesi'nin yüklenicisi Ziya Kenğer, ekran karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Kenğer'in 'TESKİ A.Ş.’den şahsı adına hiçbir ücret almadığı' yönündeki iddialarını yalanlayarak bir belge yayımlayan şirket, sözleşmenin de feshedildiğini açıkladı. 

 

BOZDOĞAN, 'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, BELGELERİ TESLİM ETTİK' DEMİŞTİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, önceki hafta basın mensuplarının karşısına geçerek TESKİ ile ilgili açıklamalarda bulundu. TESKİ’nin halkın şirketi olduğunu belirten Bozdoğan, söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "Kimin rantına dokunduysam, herkesten acayip sesler çıkıyor. Ama ben bunlara hep dokunacağım. Çünkü bir kentin rantını halk yaratır. İsmetpaşa'nın rantını da halk yarattı. O rantlar 3-5 tane çapulcuya asla gitmeyecek. Karalama kampanyası yapıyorlar. Bunların amacı siyasi veya daha farklı beklentileri var. Bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk, tüm belgeleri teslim ettik. Ben çiğ yemedim, karnım hiç ağrımaz, ama burada kimler çiğ yediyse adalet mutlaka hesabını soracaktır” ifadelerine yer vermişti.

 

BOZDOĞAN, TESTİ'NİN YÖNETİM KURULUNU DEĞİŞTİRDİKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Tarsus Belediyesi iştirak şirketi olan TESKİ hakkında çıkan iddialar üzerine konuşan Bozdoğan, “TESKİ bizim özellikle kentsel dönüşümde, yoksul kesimin ev sahibi olabilmeleri ve gelirlerini arttırmak için kurulan bir şirkettir.  Ama yaklaşık bir yıllık süreçte halka ve kuruma zarar verdiğini gördüğümüzde yönetim kurulunu hemen değiştirdik ve bununla ilgili de zaten suç duyurusunda bulunmuştuk” demişti.

 

TESTİ'NİN KASASINDA 1 MİLYON 800 BİN TL EKSİK

TESKİ'nin kasasında eksik çıkan paralarla ilgili daha önce yapılan suç duyurusu olduğunu vurgulayan Bozdoğan, "O paranın kasaya gelmemesinden dolayı hem daha önce yaptığımız suç duyurusu var hem de bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip yeni bir suç duyurusunda bulunup, TESKİ'nin tüm evraklarını teslim ettik. Burada amacım öncelikli olarak bir halkı korumak, iki TESKİ'yi korumak" diye konuşmuştu. Bozdoğan, kasada 1 milyon 800 bin TL eksik olduğunu açıklamıştı.

 

"İDMAN YURDU OLAYIYLA TESKİ'Yİ HİÇ KARIŞTIRMAMAK LAZIM"

Basın mensuplarının İdman Yurdu ile ilgili sorularını da yanıtlayan Bozdoğan, "İdman Yurdu olayıyla TESKİ'yi hiç karıştırmamak lazım. Şimdi kendisine verilecek parayı alır götürür bağış yapar. Kurumdan aldığı bir para vardır, protokole göre anlaşılmış bir para, alırsın onu, İdman Yurdu'na götürürsün. Ama şahsi olarak bunları yaptığın zaman kurumu karıştıramazsın. Bu parayı TESKİ'nin ödeme gibi zorunluluğu yok, dediğim gibi TESKİ halk için çalışıyor. İdman Yurdu olayı farklı bir olay” demişti.

 

BOZDOĞAN, KENĞER'LE İLGİLİ KONUŞMUŞTU: "TESKİ'YE ZARAR VERMESİNE MÜSAADE ETMEM"

Ziye Kenğer'le ilgili konuşan Bozdoğan, “Ziya Kenger isimleri üzerine de konuşmak istemiyorum. Çünkü bu işler adli makamlara verildi. Ziya Bey'in oradaki görevi kentsel dönüşüm, kendi arsası da var orada, şu an üzerinde hala arsa var ve orayla anlaşma yapılsa belki 10 tane daire alacak kadar bir geliri var. 1 milyon 800, gerekirse eğer onda çıkarsa o arkadaştan kesiveririz. Ama neticede TESKİ'ye zarar vermesine müsaade etmem ve bu arkadaşla yapılan protokol anlaşmasında yüzde ikilik bölüm kadar, yani tüm işleri bitirdiği zaman alacağı bir para var. O parayı da zaten ödemiş bulunuyoruz herhalde, eksik kalmadı. İdman Yurdu'na verdiği paraları ondan verebilir. Ama TESKİ'den para gitmez” ifadelerini kullanmıştı.

 

ŞİRKET DUYURMUŞTU: "Z.K. İÇİN SUÇ DUYURUSU BİZZAT BAŞKAN TARAFINDAN BİLDİRİLMİŞTİR"

Bozdoğan'ın açıklamalarının ardından Tarsus MHP İlçe Başkanı Mehmet Çelik imzasıyla 27 Ekim'de yayımlanan kamuoyu bilgilendirmesine ilişkin şirketten yapılan açıklamada ise "TESKİ ile ilgili usulsüzlükler bugün değil aylar önce gündeme gelmiştir. M.Ö. isimli şahsa ve yaptığı usulsüzlüklere dair yapılan suç duyurusu, 2022/2044 ihbar No'suyla aylar önce Türk hukuku ve adaletine, bizzat Tarsus Belediye Başkanı tarafından intikal ettirilmiştir. Yine Tarsus halkına yalan ve yanlış bilgiler verdiğiniz, aslında İmar Ltd. Şti. ile hiçbir bağı ve ilişkisi bulunmayan Z.K. isimli şahıs için 2022/2726 no’lu dosya ile suç duyurusu bizzat Tarsus Belediye Başkanı tarafından bildirilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

 

KENĞER, KENDİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Gelişmeler üzerine ekran karşısında açıklamalarda bulunan Ziya Kenğer, TESKİ ile aralarında imzalanan sözleşmeyi göstererek bazı iddialarda bulundu. Kendisi hakkında bir suç duyurusu olmadığını belirten Kenğer, Tarsus İdman Yurdu'na TESKİ üzerinden para gönderildiğini iddia attı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'a da seslenen Kenğer, "Ben belgeyle çıkıyorum karşına. Savcılığa bunların hepsini verdim. Hepsinin hesabını vereceğim. Daha çıkartacağım belgeler de var. Bunlar başlangıç" dedi.

 

KENĞER HAKKINDA 'DOLANDIRICILIK' VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA' SUÇ DUYURUSU

Kenğer'in iddiaları ve kamuoyuna açıkladığı bilgiler üzerine TESTİ tarafından yapılan ilk açıklamada, Kenğer'in iddialarının asılsız olduğu belirtildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Ziya Kenğer ilgili videoda 'TESKİ A.Ş.’den şahsı adına hiçbir ücret almadığını' ifade etmektedir. Paylaştığımız görselde Ziya Kenğer isimli şahıs, 'Tarsus TESKİ Turizm Eğitim Sağlık Kültür İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Avans Talep Formu' başlığı altında, kendisi ile şirketimiz tarafında yapılan sözleşmeye binaen 500.000 TL (Beş yüz bin Türk Lirası) talep etmiş ve bu rakamı TESKİ A.Ş.’den tahsil etmiştir. Dolayısıyla bu örnek gibi birçok talep formu imzalayarak talep ettiği rakamları bir bir tahsil eden Ziya Kenğer, Tarsus halkını ve yerel basını alenen yanıltmaktadır. Ekte, Ziya Kenger imzasıyla kayıtlarımıza girmiş belgeyi paylaşıyoruz. Yine ilgili videoda TESKİ A.Ş.’nin kendisine dair adliyeye intikal ettirdiği hiçbir evrakın, hiçbir suç duyurusunun yapılmadığı birden çok kez dile getirilmiş, Kenğer; yetinmeyip kendisiyle ilgili hiçbir suç duyurusunda da bulunulamayacağını iddia etmiştir. Kenğer’in bu iddiası da diğer iddiaları gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Kenğer’e, TESKİ A.Ş. olarak Cumhuriyet Başsavcılığı Makamına 2022/2726 No’lu dosya ile 'dolandırıcılık' ve 'görevi kötüye kullanma' suç duyurularında bulunulmuştur."

 

SÖZLEŞME FESHEDİLDİ

Kenğer'in iddiaları üzerine sözleşmenin feshedildiğini belirten şirket, "Mersin İli Tarsus İlçesi İsmetpaşa Mahallesi 4798 ada 1 parsel de bulunan 17.525 m2 tapu alanında Tarsus TESKİ A.Ş tarafından yaptırılacak Kentsel Dönüşüm taşınmaz inşaat projesi kapsamında 15.03.2021 tarihinde yüklenici Ziya Kenğer (Ayyıldız İnşaat Gayrimenkul, Danışmanlık) arasında imzalanan sözleşmenin ilgili kanunlara göre dürüstlük kurallarına aykırı hareket ederek Ticari sırların ifşası ve sadakat yükümlülüğüne aykırı hareket etmesinden dolayı sözleşmenin feshine karar verilmiştir" açıklamasında bulundu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA