Kadın Buluşmaları’nda konuşan Mükerrem Tollu: ’Biz yaptığımız işi ’adam gibi’ yapıyoruz’




Tarih: 9 Kasım 2022 Çarşamba 18:39


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’deki bin 500 kadının katıldığı bir toplantıda, "Bizimle hizmette boy ölçüşecek başka bir belediye yok" dedi. Kadınların katıldığı toplantıda yaptıkları hizmetlerden söz eden Tollu, "Biz yaptığımız işi ’adam gibi’ yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Haber-Fatih Dönmez

 

Erdemli'de bin 500 kadının Erdemli Belediyesi Kongre Merkezi'nde bir araya geldiği toplantıya Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da katıldı. Toplantıda kadınlara ve yaptıkları hizmetlere ilişkin konuşan Tollu, hizmet konusunda birtakım iddialar ortaya koydu. Erdemli Belediyesi'yle yarışabilecek başka bir belediye olmadığını iddia eden Tollu, hızını alamadı. Türkiye'de sık sık cinsiyet eşitliğinin önce dilde inşa edilmesi gerektiği vurgulanırken; toplantıda kadınlara seslenen Tollu, "yaptığımız işi 'adam gibi' yapıyoruz" sözleriyle dikkat çekti.

 

"BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ KADAR KADINA DEĞER VEREN BAŞKA BİR KÜLTÜR YOK"

Yapılan toplantıda 'Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye' vurgusu yapıldı. Erdemli Belediyesi’nin ilçe genelinde kadınlardan oluşan hareketinde kadınların ‘tek yürek’ olduğu belirtildi. Toplantıda Erdemli Belediyesi'nin yaptığı hizmetler anlatıldı. Belediye, hizmetlere kadınların güçlü destek verdiğini savundu. Toplantıda konuşan Tollu, "Bizim kültürümüz kadar kadına değer veren başka bir kültür, başka bir millet maalesef yok. Bu milletin bireyi olmaktan, bu milletin bir ferdi olmaktan şeref ve gurur duyuyoruz" dedi.

 

"KADINLARIN HİZMETKARI OLDUĞUNUZ İÇİN KENDİMİZİ BAHTİYAR HİSSEDİYORUZ"

Kadınların geçmişte kahramanca mücadeleler verdiğini belirten Tollu, "Böyle bir kültürün, böyle bir milletin, böyle bir medeniyetin mensubu olmak ve sizin gibi vatanını ve milletini seven, devletine bağlı kadınların hizmetkarı olduğunuz için kendimizi bahtiyar hissediyoruz, kendimizi mutlu hissediyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadının öncülüğünde başlayan her bir gayenin, her bir çabanın her bir faaliyetin zaferle sonuçlandığının en güzel örneğini Kurtuluş Savaşı'nda verdik. 'Bitti, yok oldu' dedikleri bir süreçte kadınlarımız omuzlarında taşıdığı top mermisi sayesinde, Nane Hatun'lar sayesinde, Kılavuz Haticeler sayesinde ve ülkemizin yetiştirdiği kahraman kadınlar sayesinde modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran sizin önderliğinizde; sizin öncülüğünüzde kadınlarımızın gayretiyle nasip olmuştur" diye konuştu.

 

"HER AMAÇTA ÖNCE YÜCE MEVLA'YA SONRA SİZLERE GÜVENEREK YOLA ÇIKIYORUZ"

Tollu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Biz de atalarımızdan aldığımız şevki, heyecanı, mutluluğu inşallah 21'inci yüzyılın Türk ve Müslüman asrı olması için el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu asil milleti, bu yüce milleti inşallah 21'inci asırda dünyanın efendisi yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Ama sizler olmazsanız, sizler gayret sarf etmezseniz, sizler bize öncülük etmezseniz bunu başarabilmemizin mümkün olmadığını biliyoruz. Biz, çıktığımız her yolda, çıktığımız her amaçta önce yüce Mevla'ya sonra sizlere güvenerek yola çıkıyoruz. Sizler de bizleri hiçbir gayretimizden geri çevirmediniz. Her türlü gayretimizde bize öncülük ve mihmandarlık ettiniz, bize destek oldunuz. Hepinize müteşekkiriz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki biriz, iyi ki beraberiz."

 

"BİZİMLE BOY ÖLÇÜŞECEK BAŞKA BİR KURUM YOK"

Yaptıkları hizmetler konusunda bir iddia da ortaya koyan Tollu, "Sizlerle birlikte bu kenti daha mahmur, daha mükemmel hale getireceğiz. Çünkü biliyoruz ki sizlerle birlikte daha çok mükemmel işler, daha çok güzel işler yapacağız. Erdemli Belediyesi olarak gerçekten mükemmel ilklere imza atıyoruz ve bizi lütfen kıyaslarken; bizimle hizmette boy ölçüşecek, bizimle yarışacak başka bir belediye, başka bir kurum asla ve kata yok. Bunu gururla ifade ediyorum. Bundan dolayı da asla tevazu göstermiyoruz. Çünkü biz yaptığımız iş adam gibi yapıyoruz ve insanlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

 

"BİR İLÇEYE BİR YILDA 206 MİLYON LİRA YATIRIM YAPAN BAŞKA BİR BELEDİYE YOKTUR"

İddialarını örneklerle sürdüren Tollu, "Elbette birçok hizmetler yapıyoruz ama az önce kadınlarımızla alakalı faaliyetlerimizi gördünüz ama bizim sadece 2022 yılında asfalta yaptığımız yatırım miktarı 206 milyon lira. Lütfen araştırın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde bir ilçeye bir yılda 206 milyon lira yatırım yapan başka bir belediye asla ve kata yoktur. Yine az önce gördüğünüz gibi, '230 tane' diyor ama bizim kurs merkezlerimizden kazandırdığımız öğrenci sayısı 274 tane; fen lisesine öğrencimizi biz yerleştirdik. Ama birçok öğrencimiz fen lisesini tercih etmedi, çok amaçlı imam hatip liseleri gibi diğer anadolu liselerini tercih ettikleri için fen lisesi kazanan 130 kişi. Aslında bizim kazandırdığımız öğrenci sayısı 274 tane. Bu kentte yaşayan gençlerimiz, çocuklarımızın 274 tanesi fen lisesiyle buluşturdu. Lütfen bunu da araştırın, bu konuda da iddialıyız. Yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde bırakın devlet kurumlarını, özel kurumlarda bile 274 tane fen lisesi kazandıran başka bir kuruma rastlamanız mümkün değil" ifadelerine yer verdi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA