Mersin’de 09.05’te hayat durdu, herkes ’tek yürek’ oldu




Tarih: 10 Kasım 2022 Perşembe 17:15


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Saat 09.05’te Mersinliler Atamız için saygı duruşunda bulundu.

Haber-Fatih Dönmez

 

10 Kasım sabahı saat 09.05'te tüm Türkiye'de sirenler çaldı, 84 milyon tek yürek olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna geçti. Mersin'de de Cumhuriyet Meydanı'da bir tören düzenlendi. Törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer'in ardından kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende sirenlerin çalmasıyla birlikte saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşuna geçildi.

 

VALİ PEHLİVAN: "BÜYÜK BİR KOMUTAN VE DEVLET ADAMIDIR"

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında milletçe saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, içerisinde bulunulan imkansızlık ve yokluklara rağmen milletine duyduğu güveni ve inancını hiç kaybetmeyen, yaktığı bağımsızlık ateşi ile milletimizin yeniden ayağa kalkmasını sağlayan, sadece şanlı tarihimize değil aynı zamanda dünya tarihinde de derin izler bırakan ve böylelikle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan büyük bir komutan ve büyük bir devlet adamıdır" ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN SEÇER: "MİLLETİMİZE, ÜLKEMİZE, VATANIMIZA KATKILARI TARTIŞILMAZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise törenin ardından yaptığı açıklamada, "Milletimize, ülkemize, vatanımıza katkıları tartışılmaz. Sayfalara sığmaz, anlatılmaz. Sadece zamanını bu ülke için harcamadı, sağlığını da yok sayarak bu ülkenin, bu vatan toprağının önce Yedi Düvel'den kurtulmasını, daha sonra da 600 yıllık İmparatorluğun külleri üzerinde bağımsız, demokratik, laik bir Cumhuriyet'in kurulması için mücadele etti. Sadece Cumhuriyet'in kurulmasıyla da yetinilmedi, Cumhuriyet'i taçlandıracak önemli kurumların kurulmasına da öncülük etti" dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA