MTSO seçimleri için yeni tarih: 16 Aralık 2022




Tarih: 10 Kasım 2022 Perşembe 17:19


MTSO komite seçimlerine yapılan itirazlar neticesinde İl Seçim Kurulu tarafından 28. Grup Eğitim Komitesi’nin seçimleri iptal edildi. Buna göre; 10 Aralık’ta 28 No’lu komitenin seçimleri yeniden yapılacak. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı seçimleri ise 16 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Haber-Emrah Birgül

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) komite seçimleri 5 Kasım Cumartesi günü Yenişehir Fuar Alanı'nda gerçekleşti. 41 komitede yapılan seçimler için 15 binin üzerinde üye sandık başına gitti. Sandıktan çıkan kesin olmayan sonuçlara göre 'MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı' iddiasıyla yola çıkan 4 isimden 3'ü kendi komitelerinden destek göremedi. Seçimlerin ardından itiraz süreci başladı. 28. Grup Eğitim Komitesi'ne 'Beyaz Liste' ile giren grubun yaptığı itiraz kabul edildi.

 

BİR KOMİTEDE SEÇİMLER YENİDEN YAPILACAK

Hakimiyet Gazetesi olarak edindiğimiz bilgilere göre; yaklaşık 13 komitede gruplar itiraz yoluna başvurdu. 28. Grup Eğitim Komitesi seçimlerine 'Beyaz Liste' ile giren grup da 'mühürsüz zarf' gerekçesiyle seçimlerin iptalini talep etti. 'Beyaz Liste'deki grupta Tamer Güner, Ferhat Çakıl, Cahit Tunç, Hatice Suray, Murat Dayan, Orhan Ulaş, Evren Ertem, Beyza Şensoy, Ozan Dinç ve Belgüzar Ardıç yer aldı. Değerlendirilen itirazlar neticesinde, İl Seçim Kurulu tarafından bir komitenin seçimleri iptal edildi.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Oda ve Borsa Organ Seçimleri Mevzuatı'nda; Hakimin iptal kararı verilen sandıkla ilgili süresi bir aydan az, iki aydan fazla olmamak üzere seçimin yenileneceği günü tespit ederek bildirimde bulunacağı hükmü yer aldı. 28 No'lu komite seçimlerin de bu kapsamda 10 Aralık'ta yapılacağı öğrenildi.

 

'BAŞKANLIK' YARIŞINA DA BİR AYLIK SÜRE EKLENDİ

MTSO'da yönetim kurulu başkanı, üyeleri, meclis başkanı, meclis başkan divanı ve diğer kurulların seçimlerinin 11 Kasım'da yapılacağı duyurulmuştu. 28 No'lu komitede seçimlerin tekrarlanmasıyla birlikte MTSO'da ikinci tur seçimlerinin de 16 Aralık'ta yapılacağı öğrenildi. 5 Kasım'da yapılan komite seçimlerinde 'MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı' iddiasıyla yola çıkan 4 adaydan 2'si elenmişti. Seçimlere giren Ufuk Maya ve İsa Çani, komitelerinde yeterli desteği alamayarak başkanlık yarışına erken veda eden isimler arasında yer aldı. Ayhan Kızıltan da komitesinden yeterli desteği alamadı ancak Kızıltan'ın farklı bir komiteden yoluna devam ettiği öğrenildi. Başkanlık iddiasını sürdüren ve komitesinden destek gören Hakan Kayacı ise seçim çalışmalarına devam ediyor.

 

14 NO'LU KOMİTEDEN 'SUÇ DUYURUSU' HAMLESİ

Seçimlere bir itiraz da 14. No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Meslek Komitesi için geldi. Aralarında Sezai Çimiş'in de yer aldığı grup, seçimlere ilişkin savcılığa suç duyurunda bulundu. Sürece ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Çimiş, "Şu an Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, iş insanlarının tamamını kapsayan bir seçim olduğu için; bana göre genel ve yerel seçimlerden daha önemli ya da en azından o derece önemli bir seçim" dedi. Yaptıkları itiraza ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çimiş, "Bu seçime ilk defa girdiğimiz için haliyle öngörmediğimiz amatörlükler oldu. Buradaki amatörlüklerden kastımız, biz normal bir seçim olacak diye düşündük. Girdiğimizde, onların önceki seçimlerden açıkları bildiğini gördük. Yetki belgesini herhangi birinin bile imza sirküsü olmadan alabileceğini, yetki belgesi alındığında da oy kullanılabileceğini gördük. Sandık görevlisi arkadaşlar arayınca olay yerine gittik. Orada 'burada yapılanlar doğru değil' diye sesimizi duyuramadık. Yaşadığımız bunlardı. Yurtdışında olan, şehir dışında olan hatta şehirde olup hiç fuar alanına gelmeyen kişilerin oylarının kullanıldığını tespit ettik. Bunlarla ilgili video kayıtları aldık, şikayetlerde bulunduk. İlçe Seçim Kurulu'na, İl Seçim Kurulu'na ve Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunduk. Ayrıca savcılığa da bununla ilgili başvuruda bulunduk. Ayrıca İdare Mahkemesi boyutunu da değerlendirebiliriz" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA