Mersin’de ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinlikleri gerçekleşti




Tarih: 13 Kasım 2022 Pazar 14:20


6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince; ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla, Bakan’ın kamuoyu ile paylaşmış olduğu “Türkiye Yüzyılına Nefes” teması ile 81 ilde bin 23 noktada milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu.

İlimiz Mezitli ilçesi Cemilli Mahallesinde düzenlenen etkinliğe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Ak Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcisi Salim Serdar Gökçek, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğg. Necip Çarıkçıoğlu, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, İl protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 11 Kasım günü düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla, ilimizde gerçekleştirilen etkinlikte 13 İlçede, 31 lokasyonda, 31 bin adet fidan, Vali Ali Hamza Pehlivan’ın öncülüğünde toprakla buluşturuldu. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan “2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen ‘Geleceğe Nefes’ temasıyla yola çıkılan ve sonrasında ‘Dünyaya Nefes Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla orman varlığını çoğaltmak, ormanları rehabilite etmek, bozulan ve yanan orman alanlarını yeniden yeşertmek ve sadece ülkemizde değil bütün Dünyaya ve bütün insanlığa hizmet etmek amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bugüne kadar ülke genelinde yaklaşık 6 milyar fidan dikilmiştir. Fakat bu yıl ve geçtiğimiz yıl İlimizde yaşanan yangın afetleri sebebiyle maalesef yaklaşık 9500 Ha. ormanımızı kaybetmiştik, ancak hemen akabinde Orman Bölge Müdürlüğümüz ve ilgili bütün İşletme Müdürlüklerimiz ve Şefliklerimizin üstün gayretleriyle yanan ormanlık alanlara 27 ton tohum ekilerek yaklaşık olarak 24 milyon adet fidan yeşertilmiştir. Biz tarih boyunca Millet ve Devlet olarak attığımız her adımda fayda ve hayır sağlamak amacıyla, sadece kendi insanımız için değil bütün insanlığı düşünerek adım atmaya çalışmışızdır. Burada çocuklarımız var. Onlar da birer fidan ve bizim geleceğimiz, dikeceğimiz bu fidanlarla ağaçlarımız yeşerecek, boy boy olacak ve geleceğe nefes olarak insanlığa hizmet etmeye devam edecek. Hani bazen memleketim için daha başka ne yapabilirim diye kendimize soruyoruz ya, işte bunun için ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ vesilesiyle şu anda internet üzerinden Orman Genel Müdürlüğü'nün sayfasından fidan edinebiliyorsunuz. Adınıza fidan dikilmesini sağlayabiliyorsunuz. İlimizde ve Ülkemizde orman teşkilatında çalışan ve özelliklede yangın anlarında canı pahasına mücadele eden teşkilat mensuplarını da sevgiyle, saygıyla, şükranla yad ediyorum. Ebediyete irtihal ederek şehit olan kardeşlerimizi, emekli olup hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anarken, hayatta olanlara da sağlık, afiyetler ve işlerinde başarılar temenni ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA