8. Mersin Narenciye Festivali, renkli anlara sahne oldu.
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN VE EŞİ YILDIZ PEHLİVAN
FESTİVALE 'YEŞİL-SARI' TAKIMLA KATILDI
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, festivale renkli takımlarla katıldı. Vali Pehlivan 'yeşil ceket' giyerken, Yıldız Pehlivan'ın ise 'sarı ceket' giymesi dikkat çekti. Sarı-yeşil takım, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir'in dikkatinden de kaçmadı. Limon ve dalındaki yaprağı çağrıştıran o renklerle ilgili konuşan Özdemir, "Allah ayırmasın. Allah dalında birleştirdiği gibi hayatta da birleştirsin" ifadelerine yer verdi.
MERSİNLİ ZİYARETÇİLER 'ÖZLEMİŞTİK' DEDİ
ÇOLAK, FESTİVAL İÇİN HATAY'DAN GELDİ
Festivale binlerce yerli ziyaretçi katıldı. Mersinli ziyaretçilerden Songül Ünlü, başarılı bir organizasyon olduğunu vurgulayarak "2 yıldır yapılmıyordu, gerçekten çok özlemişiz" dedi. Festivale çevre illerden de ziyaretçiler geldi. Festival için Hatay'dan özel olarak geldiğini vurgulayan Süheyla Çolak, "2 yıl önce de festival için buradaydım. Bu yıl gayet güzel. Bu yıl yabancılardan da iyi bir katılım olduğunu gördük" diye konuştu.
RUSLAR, FESTİVALE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Festivale yerli katılımcılar kadar yabancı katılımcılar da ilgi gösterdi. Bir süredir Mersin'de yaşamlarını sürdüren Arap, Rus ve Ukraynalı turistler festivale akın etti. Öte yandan tur otobüslerinin de rotası bu kez 8. Mersin Narenciye Festivali oldu. Rusya'dan gelen turistler festivalin renkli figürleri önünde anı fotoğrafı çektirirken, stantlardaki ürünlerden de satın aldı.
STANTLARDA ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
Festivalde 300 civarı stant yer aldı. Festivaldeki stantların önemli bir kısmında üretici kadınlar ürünlerini tanıtıp satışa sundu. Stantlarda yer alan üreticilerden Yisra Geldi, "Kendi el emeği ürünlerimle yer aldım. Evde kendim üretiyorum. Tütsülükler yapıyorum, dekoratif ev eşyaları yapıyorum. Doğal taş satışı yapıyorum. Belediyemizin bize sağladığı imkanlarla da bunu satışa sunuyorum. Buradan kazandıklarımı yatırıma çevirip işleri büyütüyorum. Şu an Narenciye Festivali'ndeyim ve bana çok büyük katkıları var. Çok mutluyuz, hepimiz mutluyuz. Burada 6-7 bin kadın varsa herkes evine ekmek götürüyor" dedi.
NARENCİYEDEN ÜRETİLEN ÜRÜNLER DE
STANTLARDA TANITILIP SATIŞA SUNULDU
Festival'e Yenişehir Yaşam Gönüllüleri'ni desteklemek amacıyla Yerel Pazar ve Gülnar Hasadı olarak markalarla katıldıklarını belirten Defne Bilir, stantlarındaki 'portakal kabuğu reçeli'ni tanıttı. Narenciyeden çeşitli ürünler elde edilebildiğini vurgulayan Bilir, "Günün anlam ve önemi için de portakal kabuğu reçelimiz bir sembol olabilir. Bununla beraber turunç reçelleri ve turunç tatlıları var" dedi.
|