Yine Mezitli’de; bu defa Bozön’de ağaçlar kesildi




Tarih: 14 Kasım 2022 Pazartesi 18:45


Mezitli’nin Bozön Mahallesi’nde bir vatandaşa ait 15 dönümlük özel arazideki 5 yaşındaki limon fidanlarının kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kesildiği iddia edildi. Mahalleli ile birlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da duruma tepki gösterdi.

Haber-Behzat Ö. Beyazlar

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra Ziraat Odası Başkanı ve Yönetimi, muhtarlar ve vatandaşlar söz konusu arazide toplandı. Son günlerde Mezitli'de Hazine ve Orman arazilerine yönelik bazı girişimler olduğunu dile getiren Neşet Tarhan, son olarak Bozön Mahallesi'ndeki arazinin bulunduğu lokasyonu anlattı. Tarhan, arazinin otobana yakın ve deniz manzaralı bir konumda olduğuna dikkat çekti. 

 

"BURAYA NEREDEN GELDİK, ÖNCE BUNA BAKMAK GEREKİR"

Arazide incelemelerde bulunan Neşet Tarhan, "'Yine mi Mezitli', 'yine mi Orman alanı', 'yine mi Hazine arazisi' ve 'yine mi ağaç kesimi' diyenler olabilir. Ama Mezitli'deki insanlar gerçekten çevreye son derece duyarlı. Biz de belediye olarak çevreye son derece duyarlıyız. Türkiye'nin birçok yerinde; özellikle Ege, Antalya ve Mersin gibi deniz taraflarındaki önemli yerlerde Orman arazisi ve Hazine arazilerinin nasıl kişilerin eline geçtiğinin sorusuna cevap vermek gerekir. Buraya nereden geldik, önce buna bakmak gerekir" dedi.

 

"KONU EDİLEN YERLER DENİZ MANZARALI VE KENTE ÇOK YAKIN YERLER"

Mezitli'ye değer katmak için göreve geldiklerini vurgulayan Tarhan, "Değer kattık. Mezitli'nin her yeri değerlendi. Ama şunu da biliyorduk; buraya ne kadar değer katarsak o kadar saldırı olacak. Tabi arsalarda da bu oldu. Ama Orman arazileri ve Hazine arazilerinde de maalesef bunu yaşadık. Bu kadar çok olay bizim uzak arazilerimizde olmuyor. Dikkat edin, hep şehre çok yakın, iç içe olan yerleşimlerde oluyor. Bunların hemen hemen hepsinde dikkat ederseniz konu edilen yerler deniz manzaralı ve kente çok yakın yerler" diye konuştu.

 

"BOZÖN'Ü HERHANGİ BİR ŞEKİLDE TÖHMET ALTINDA BIRAKMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bozön Mahallesi sakinlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tarhan, "Gerçekten ulusunu seven, milliyetçi, kendi toprağına sahip çıkan, belli bir kültüre sahip insanlar. Burada bu konunun gündeme gelmesiyle Bozön'ü tabii ki herhangi bir şekilde töhmet altında bırakmamız söz konusu değil. Her yerde her şekilde yanlış insanlar o mahalleye gelebilir. Dışarıdan da gelebilir içeriden de olabilir. Bu diğer namuslu, dürüst insanları bağlamaz" dedi.

 

"BİZ İSTİYORUZ Kİ BU SUÇLU VEYA SUÇLULAR BULUNSUN"

Söz konusu arsadan da söz eden Tarhan, "Hemen içerisinde bulunduğumuz alanda 15 dekar 2 ayrı parselin yaklaşık 5 yaşındaki tüm ağaçlarının kesildiğini görüyoruz. Üzerindeki limonları da görüyoruz. Yarın olgunlaştığında satılıp ulusal gelire katkıda bulunacaktı. Ama şu anda 5 yılda emek verilen, vatandaşların bahçeleri bir şekilde kesilmiş ve yok edilmiş. İlgililer gerekli yerlere başvurdular. Savcılık gerekli işlemi yapacak. Yargılama devam edecek. Biz istiyoruz ki bu suçlu veya suçlular bulunsun. Faili meçhul kalmasın istiyoruz. Bu arkadaşlarımıza da onları tatmin etmese de geçmiş olsuna geldik" ifadelerine yer verdi.

 

"BU İŞİN ARKA PLANINDA BAŞKA ŞEYLER OLDUĞUNU DA SEZİNLEDİK"

Arsanın yer aldığı lokasyona ilişkin bilgiler de paylaşan Tarhan, "Bunları gördüğümüz zaman bu işin arka planında başka şeyler olduğunu da sezinledik. Hemen otobanın kuzeyinde. Arka tarafında Mersin Olimpik Stadı var. Yenişehir'e daha yakın, Yenişehir'le Mezitli arasında deniz manzaralı güzel bir yer. Şahıslara ait bir yer. Limon bahçesi yapmışlar. Buraya kadar herhangi bir sorun yok. Ama arkadaşların ağaçları, emekleri yok edilmiş durumda. Fakat bu iki parselin sol tarafındaki evin yamacı tepe. Orada da 7 bin 200 metrekarenin üzerinde bir yer var. Hazine arazisi burası. Hemen otobana sınır olan bir yer orası. Bir tarafı çam ağaçlarıyla kaplı.  Eskiden orası da çam ağaçlarıyla kaplıymış. Ama o çam ağaçları bir şekilde yok edilmiş. Bu devletin arazisi. Tabi herkesin burada payı var. Onun için buraları korumak bizim görevimiz" diye konuştu.  


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA