Taekwondo Milli Sporcusu Nurcan Mazılı Kaldan, başarısını sürdürüyor




Tarih: 16 Kasım 2022 Çarşamba 17:37


Taekwondo Milli Sporcusu Nurcan Mazılı Kaldan, tatil için geldiği Mersin’de gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar branşında gösterdiği başarıları anlatan Milli Taekwondocu, bundan sonraki hedeflerinden de bahsetti.

Haber-Fatih Dönmez

 

Türkiye'de, Avrupa'da ve dünyada birçok başarıya imza atan Milli Taekwondocu Nurcan Mazılı Kaldan'ın hedefinde yeni başarılar yer alıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde şampiyonalara katılan Kaldan, tatil için Mersin'e geldi.

 

"MERSİN'İ ÇOK BEĞENİYORUM"

Hakimiyet Gazetesi olarak, Kaldan'la yeni hedeflerine yönelik bir sohbet gerçekleştirdik. Mersin'le ilgili izlenimlerini aktaran Milli Taekwondocu, "Ben İzmirliyim. Mersin'in İzmir'e çok benzemesi, insanlarının sıcaklığı çok güzel. İzmir'de bulamadığım birçok özelliği Mersin'de bulabiliyorum. Mersin'in dokusunu biraz İzmir'e de benzetiyorum ve burayı çok beğeniyorum" dedi.

 

"ÖNÜMÜZDEKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NA HAZIRLANIYORUZ"

Hazırlandıkları şampiyonalardan söz eden Nurcan Mazılı Kaldan, "En son takım arkadaşlarımla uluslararası turnuvalara girdik. O turnuvalarda ülkeyi temsil ettik. Open şampiyonalarda 2'nciliğim, 3'üncülüğüm oldu. Son sene daha çok online müsabakalara döndü. Biz de başarılı bir şekilde ülkemizi temsil ettik orada. Şimdi de faal olarak önümüzdeki Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Ondan sonra da bir Avrupa Şampiyonası var, ona hazırlanıyoruz" dedi.

 

"TEKVANDO ÜZERİNE MAKALELER, TEZLER YAZDIM"

Geçmiş başarılarını da anlatan Kaldan, "Ben en son derecemi 2011'de yaptım. Dünya 2'nciliğim ve dünya 3'üncülüğüm var. İtalya'da Avrupa 5'incisi oldum. Ondan üniversite hayatım; yüksek lisans ve doktora devreye girdi. Bu sırada tekvando üzerine makaleler, tezler yazdım. Şimdi de 'online ile başlayalım, kendimizi aktif bir şekilde öne sürelim, hazır olalım, Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası'nda temsil edelim' dedik. Bu online olanlarda da Avusturya Open vardı, Kore'de düzenlenen Dünya Şampiyonası vardı; ona katıldık. Şu an Kore'de düzenlenen bir online şampiyona var, ona katıldık" diye konuştu.

 

"BİR AVRUPA ŞAMPİYONASI KAZANMAK İSTERİM"

Yakın zamandaki hedeflerine ilişkin konuşan Kaldan, "Çalışmalar devam ediyor. Artık online yerine pandemi bittiği için aktif bir şekilde müsabakalara yüz yüze katılıp, ülkeyi yine başarılı bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Ben dünyada derece yaptım ama Avrupa'da 5'inci oldum. Bir Avrupa Şampiyonası, bir madalya kazanmak isterim" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA