Mersin Çınar Palet’in yükselişi sürüyor




Tarih: 17 Kasım 2022 Perşembe 15:38


Dünyanın çeşitli ülkelerine Mersin’den ahşap palet ihracatı yapan ve son 10 yıldır yükselişini sürdüren Mersin Çınar Palet San. Ltd. Şti.’nin Genel Müdürü Mustafa Sivas, "Narenciye paketleme tesislerinin bölgemizde olması Mersin’de üretim yapmamızı daha cazip kılmaktadır. Mersin ekonomisi büyüdükçe bizde firma olarak büyümeyi hedeflemekteyiz" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

2022 İstanbul TÜYAP Mobilya, Ağaç ve Makine Fuarı'nın katılımcıları arasında Mersin Çınar Palet San. Ltd. Şti. de yer aldı. Mersin'den Türkiye'ye ve dünyaya açılarak sektördeki yükselişini hızla sürdüren firmanın Genel Müdürü Mustafa Sivas, Mersin'de üretim yapmanın kendilerine sağladığı avantajlardan söz etti. Sivas, 10 yıldır sektörde etkin hizmet veren şirketin ihracat rakamlarından da söz etti.

 

7 BİN METREKARE KAPALI ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR

Kendisinin ve şirketin sektördeki yükseliş sürecine ilişkin bilgiler veren Sivas, "2004 yılında muhasebe departmanında işe başlayarak sektörle tanıştım. Daha sonra 2011 yılında araç filosu alarak sektörün lojistik işlerini üstelendim. 2014 yılında ise kendi üretim tesisimi kurarak işe başladım. Şu anda 15 bin metrekare yerimizde 7 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmaktayız" dedi.

 

DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNE ÜRÜNLER İHRAÇ EDİLİYOR

Şirketin ihracat rakamlarını paylaşan Sivas, "Üretimin 9 bin 640’lık kısmını İsrail, Irak ve Kıbrıs gibi ülkelere direkt ihracat yapmakla beraber, 9 bin 650’lik kısmını ise dolaylı ihracat yapmaktayız. Aynı zamanda ülkenin önde gelen gıda, inşaat ve cam üretim fabrikalarının ahşap palet tedarikçiliğini de yapmaktayız" diye konuştu.

 

ŞİRKET, FUARLARI SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMSİYOR

Sektörle ilgili fuarlara katılmayı önemsediklerini vurgulayan Sivas, "Fuarlar; üretim ve ihracat yapan firmalar için son derece önemli etkinliklerdir. Bugün gezmiş olduğumuz stantlara baktığımız zaman; ülkemizin makine üreticilerinin dünya pazarındaki yerlerinin ne kadar ciddi büyüklükte ve önemli olduğunu görmek bizi gururlandırmaktadır. Her sene ürettikleri makinelerin AR-GE'lerini geliştirerek daha hızlı daha ekonomik ve daha sağlam makineler üretmekteler. Bizim gibi üretici firmalar için makineleşmek çok önemli. Sektörde alttan yetişen personel bulmakta zorlandığımız için teknolojiyi takip edip sonuna kadar kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Biz de bu sayede makine parkurumuzu yeniledik, inşallah bize hayırlı olur" ifadelerine yer verdi.

 

MERSİN'DE ÜRETİM YAPMAK AVANTAJ SAĞLIYOR

Mersin'de üretim yapmanın kendilerine sağladığı katıya da değinen Sivas, "Mersin gerek Türkiye'de önemli Limanına sahip olmakla beraber, yeni açılan hava alanının Mersin’in ticaretine canlılık getireceğine inanıyorum. Mersin orta doğuya açılan iyi bir ticaret kapısıdır. Narenciye paketleme tesislerinin de bölgemizde olması Mersin’de üretim yapmamızı daha cazip kılmaktadır. Mersin ekonomisi büyüdükçe bizde firma olarak büyümeyi hedeflemekteyiz" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA