Bakan Soylu, Mersin ve İstanbul’daki terör saldırılarını değerlendirdi




Tarih: 18 Kasım 2022 Cuma 16:51


26 Eylül’de Mersin’de ve 13 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen bombalı saldırılara ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

Haber-Behzar Özgür Beyazlar

 

26 Eylül'de Mersin'de Tece Polisevi'ne PKK'lı teröristler tarafından yapılan bombalı saldırının ardından 13 Kasım'da İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı. İstanbul'daki saldırıyı yapan teröristin olay saati öncesine ilişkin görüntüleri ortaya çıkmaya devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da son zamanlardaki terör saldırılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

"İLK KEZ TENDÜREK VE AMANOSLAR TERÖRİSTLERDEN TAMAMEN TEMİZLENDİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde "Terör son 6 yıldır ilk kez ülke gündeminin alt sıralarına itilmiştir” diyen Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti; "İlk kez Cudi Cup Tenis Festivali’ne ev sahipliği yapıyoruz. İlk kez Diyarbakır’da Kültür Yolu Festivali yapıyoruz. Hakkari’de tıp fakültesi kazanan öğrenci sayısı 2016-2017’lerde sıfırken, geçen sene 19’du. İlk kez bu yıl 24’e çıktı. İlk kez 40 adet yatırımcı sadece Diyarbakır’da bir organize sanayi bölgesinde yatırım için hala sıra bekliyor. Pek gündem olmadı ama Gabar’da ilk kez petrol çıkarılıyor. İlk kez Tendürek ve Amanoslar teröristlerden tamamen temizlendi. Karadeniz teröristlerden temizlendi."

 

"SON 12 AYDA 200 TERÖR EYLEMİ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TARAFINDAN ENGELLENDİ"

Yoğun bir terörle mücadele çalışması yürüttüklerini vurgulayan Soylu, "Bu mücadeleyi verirken Anayasa’dan, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından, kaideli devlet ilkelerinden asla taviz vermedik. Bu mücadeleyi vermek hem de hukuktan ve demokrasiden ayrılmadan vermek kolay bir şey değildir. Sadece son 3 yılda ABD Senatosu’ndan PKK/PYD’ye 2 milyar dolar yardım yapıldı. Tüm bunlar olurken örgüte katılım 30 yıldır ilk kez 3 yıl 100’ün altına düşmüştü. Yine son 3 yılda teslim olanların sayısı katılanların sayısını aştı. 3 Aralık 2016 tarihinde yaşanan Reyna saldırısından sonra yaşanan şehirlerimizde büyük bir terör olayı yaşanmadı. 2015 yılında 2 bin 817 olan terör eylemi sayısı ilk 10 ay itibarıyla yüzde 97 azalışla 97’ye düşmüşken ve bunların da çoğu sınırın karşısından yapılan taciz atışlarıyken, son 6 yılda 2 bin 473, 2021’de 184, 2022’de 157, son 12 ayda 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. Birdenbire son 2 ayda Mersin’de ve İstiklal Caddesi saldırılarının yaşanması özellikle yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye’yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA