Prof. Dr. Oğuz Ergin: ’Tantuni endeksime göre yıllık fiyat artışı yüzde 140 olarak gerçekleşti’




Tarih: 18 Kasım 2022 Cuma 16:52


Mersin’de 30 TL’den satılan et tantuni, İstanbul’da ise 60 TL’ye dayandı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Ergin ise sosyal medya üzerinden yeni bir tablo paylaştı.

Haber-Burak Karataş

 

Fiyat artışlarını ve vatandaşların alım gücündeki azalmayı 'asgari ücret ile alınabilen tantuni sayısı' üzerinden gündeme getiren Prof. Dr. Oğuz Ergin, Mart ayında paylaştığı istatistik tablosuyla sosyal medyada dikkatleri üzerine toplamıştı. Temmuz ayında paylaştığı tabloda, 5 bin 500 TL'lik bir asgari ücretle 125 porsiyon tantuni yenilebildiğini belirten Ergin'den en son 15 Kasım'da yeni bir istatistik tablosu geldi.

 

MART AYINDA "FİYAT ARTIŞI YILLIK YÜZDE 122 OLDU" DEMİŞTİ

18 Mart'ta sosyal medya üzerinden bir tablo paylaşan Ergin, "Bugün her zaman yediğim tantuni 40 TL olmuş. Tantuni endeksime göre fiyat artışı aylık yüzde 21, yıllık yüzde 122 oldu. Tantuniye Endeksli Mevduat Hesabı iyi bir fikir olabilir" demişti. Daha sonra 2 Temmuz'da paylaştığı tabloyla güncel yaptığı güncel istatistikleri ele alan Ergin, "Asgari ücretle alınabilen tantuni sayısının grafiğini çıkardım. Görünen o ki alınabilen tantuni 94'e inince hükümet müdahale ediyor. Bir sonraki asgari ücret artışı öncesi tantuni fiyatı 60 TL'ye çıkarsa 94 direnci aşağı yönlü kırılır. Yatırım ya da yeme içme tavsiyesi değildir" ifadelerine yer vermişti.

 

SON PAYLAŞIMINDA "YILLIK FİYAT ARTIŞI YÜZDE 140 OLARAK GERÇEKLEŞTİ" DEDİ

Prof. Dr. Oğuz Ergin'in yaptığı son paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı; "Tantuni 60 TL oldu, tantuni endeksime göre yıllık fiyat artışı yüzde 140 olarak gerçekleşti (geçen yıl bu aralar 25 TL idi). Böylece asgari ücretle alınabilen tantuni sayısı 94 direncini aşağı yönde kırarak 91,7'ye geriledi. Yılbaşına kadar 90'ın da altını görebiliriz."


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA