Kırmızı-lacivertli takımdan deplasmanda 2-0’lık galibiyet




Tarih: 20 Kasım 2022 Pazar 15:36


Yeni Mersin İdmanyurdu, bu sezon açık ara önde gidiyor. Lig’deki liderlik konumunu her geçen maç güçlendiren kırmızı-lacivertli takım, son olarak evinde ağırladığı Hacettepe 1945’i 2-0 mağlup etti. Son karşılaşmanın ardından 31 puana yükselen takımın efsane golleri Umut Aydın ve Abdurrahman Emek’ten geldi.

Haber-Fatih Dönmez

 

Yeni Mersin İdmanyurdu ile Hacettepe 1945, Türkiye 3. Lig 1. Grup 12. Hafta maçları kapsamında Mersin Stadyumu'nda karşılaştı. Kırmızı-lacivertli takımın ev sahipliğinde oynanan maç, Yeni Mersin İdmanyurdu takımının 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Sezona emin adımlarla başlayan ve önceki maçlarda etkili bir savunma sergileyen takım, 12 karşılaşmada kalesinde sadece 5 gol gördü. Etkili savunmasını bu maçta da sürdüren Yeni MİY, rakibine gol şansı tanımadı.

 

12 MAÇTA KALESİNDE 5 GOL GÖRDÜ

Sezon maçlarına kendi evinde Amasyaspor 1968'le başlayan Yeni MİY, evinde oynadığı 6 karşılaşmanın 6'sını kazanırken; bu karşılaşmalarda kalesinde sadece 1 gol gördü. 12 maçta toplam 10 galibiyet alan takım, sezondaki bir beraberlik ve bir mağlubiyetiyle 'şampiyonluk' iddiasını sürdürdü. 12 maçta kalesinde yalnızca 5 gol gören takım, rakiplerine ise toplam 18 gol attı.

 

KENDİ EVİNDE SADECE 1 GOL YEDİ

Kırmızı-lacivertli takım 12 maçın 6'sını kendi evinde oynarken, bir mağlubiyet ve bir beraberlik ise deplasmanda oynanan maçlarda yaşandı. Takım, Lig'deki 18 puanı kendi evinde oynadığı maçlarda, 13 puanı ise deplasmanda kazandı. Sezon boyu oynadığı maçlarda evinde toplam 1 gol yiyen takım, diğer 4 golü ise deplasmanda oynadığı maçlarda kalesinde gördü.

 

KIRMIZI-LACİVERTLİ TARAFTAR BİR GALİBİYET SEVİNCİ DAHA YAŞADI

Kırmızı-lacivertli takım, son olarak kendi evinde ağırladığı Hacettepe 1945'i de mağlup ederek taraftarlarında bir galibiyet sevinci daha yaşattı. Mehmet Güngör'ün düdük çaldığı maçta Yeni MİY'in kalesini Sertaç Güzel korudu. Takımın ilk 11'indeki oyuncular arasında Umut Aydın, Yusuf Yıldırım, Metin Yüksel, E. Onur Beytaş, Chris David, Taygun Vurgun, Aslan Gök, Burak Bilgen, Özkan Zileli ile Aziz Aksoy yer aldı.

 

RAHATLATAN GOL, 83'ÜNCÜ DAKİKADA GELDİ

Kırmızı-lacivertli taraftarlar, maçın ilk gol sevincini 10'uncu dakikada yaşadı. Umut Aydın'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan takım, ikinci yarıda taraftarlarına bir gol sevinci daha yaşattı. 81'inci dakikada Umut Aydın'ın yerine maça giren Abdurrahman Emek'in 83'üncü dakikada rahatlatan golü ile kırmızı-lacivertli takım rakibine 2-0'lık üstünlük sağladı. 

 

TAKIMDA BAHAR HAVASI HAKİM

Takım, geçtiğimiz sene Play-Off final karşılaşmasında Fethiyespor'a yenilerek üst lig umutlarını bu sezona bırakmıştı. Bu sezona 'şampiyonluk' parolasıyla başlayan ve Lig'de emin adımlarla ilerleyen kırmızı-lacivertli takım geçen her karşılaşmada başarılarına bir yenisini ekledi. Şu an Lig'i açık ara önde sürdüren takımda bahar havası hakim. Kırmızı-lacivertli takımın bir sonraki karşılaşması ise 23 Kasım'da Karaköprü Belediye Spor'la oynanacak.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA