Carettalar, evinde Ankaragücü’nü yendi




Tarih: 20 Kasım 2022 Pazar 15:37


Lig’de liderlik konumunu koruyan MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu evinde ağırladığı Ankaragücü Mamak Belediyesi’ni 72-65 mağlup etti.

Haber-Emrah Birgül

 

Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi 7. Hafta karşılaşmaları kapsamında MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ankaragücü Mamak Belediyesi, Edip Buran Spor Salonu'nda karşılaştı. 2'nci ve 4'üncü periyotlarda atağa kalkan MSK oyuncuları, çekişmeli karşılaşmanın sonunda rakibini mağlup etti.

 

LİG'DEKİ 7 MAÇTAN 6'SINDA GALİBİYET ALDI

Karşılaşma; MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Ankaragücü Mamak Belediyesi karşısındaki 72-65'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. MSK Mersin Büyükşehir Belediyesi, aldığı galibiyetle Lig'deki puanını 13'e yükseltti. Lig'deki 7 maçtan 6'sında galibiyet kazanan takım, sezonun başından bu yana rakiplerine toplam 587 sayı atarken, rakiplerinden gelen toplam 508 sayıyı ise filesinde gördü. Karşılaşmalarda attığı sayılarla rakiplerine nefes aldırmayan MSK, 79 sayılık averaj farkıyla Lig'de aynı puandaki Çağdaş Bodrum Spor Kulübü'nün önüne geçerek liderlik koltuğunu korudu.

 

DEPLASMANDA 3'TE 3 YAPTI

Kendi evindeki 3 karşılaşmanın 1'inde mağlubiyet alan MSK, karşılaşmalarda rakiplerine toplam 323 sayı attı. Deplasmandaki karşılaşmalarda ise 3'te 3 yapan takım, dışarıda oynadığı maçlarda rakiplerine toplam 264 sayı attı. Son olarak kendi evinde Ankaragücü Mamak Belediyesi'ni konuk eden takım, ilk periyotta rakibinden 11 sayı fark yedi. 23'e 12 sayılık mağlubiyetin ardından ikinci periyotta sahada fırtına gibi esen takım, ikinci periyodu 16-9 farkla önde tamamladı. Takım, ikinci periyotta etkili bir savunma yaparken, ilk yarı 28-32 skor durumuyla kapandı.

 

4'ÜNCÜ PERİYOTTA CARETTALAR ŞAHLANDI

Üçüncü periyodu rakibinin attığı farkla 21-14 mağlup bitiren MSK, son periyotta rakibine üstünlük sağladı. Son periyotta atağa kalkan takım, rakibine 18 sayı fark attı. 30-12 skor durumuyla tamamlanan son periyodun ardından MSK, rakibi Ankaragücü'nü 72-65 sayıyla mağlup etti. MSK, bir sonraki maçını 25 Kasım Cuma günü Final Spor'la yapacak.

 

SEÇER: "SON SANİYEYE KADAR MÜCADELEYİ BIRAKMIYORLAR"

Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakayı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Timur da seyretti. Galibiyetin ardından sahaya inerek takımı tebrik eden Seçer, "Aslında rahat alacağımız bir maç olarak bekliyorduk ama karşı takım da çok mücadele etti. Bizim çocuklar şampiyonluğa kilitlendikleri için, maçlara çok iyi hazırlanıyorlar. İçlerinde kazanacaklarına olan inanç da olunca, son saniyeye kadar mücadeleyi bırakmıyorlar ve neticeye de erişiyorlar. Takımımızı galibiyetten dolayı, rakip takımı da ortaya koyduğu mücadeleden dolayı kutluyorum” açıklamasında bulundu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA