Projelerin yamamı TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı




Tarih: 21 Kasım 2022 Pazartesi 15:24


Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na başvuran 10 öğrenci proje desteği hakkı kazanmasıyla büyük bir başarı elde etti.

TÜBİTAK’ın 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nın 2022-1. Dönem çağrısına 10 öğrenciye ait dokuz proje önerisiyle başvuran Üniversitemiz Harita Mühendisliği Bölümü, önerilen tüm projelerin desteklenmeye hak kazanmasıyla büyük bir başarı gösterdi. Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yakar, “2022-1. Dönem çağrısında, Mersin Üniversitesi’nden başvurulan ve destek almaya hak kazanan 15 proje önerisinin 9’unun bölümümüzden çıkmasıyla gurur duyuyoruz. Gösterdikleri büyük başarı için öğrencilerimizi ve akademik kadromuzu tebrik ediyorum. İlerleyen dönemlerde, lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK projesi yürütme deneyiminin artırılmasına yönelik girişimlerimiz ve çabalarımız artarak sürecektir” ifadelerini kullandı.

Desteklenmeye hak kazanan projelerin yürütücülerini ve akademik danışmanları ise şu şekilde; “Farklı Belgeleme Tekniklerinin Entegrasyonu ile Tarihi Eserlerin 3B Belgelenmesi (Edibe Munğan - Danışman: Prof. Dr. Murat Yakar), Kriminolojide Fotogrametrinin Kullanımı (Muhammed Emin Bıyık -  Danışman: Prof. Dr. Murat Yakar), 3B Modeller ile Tarihi Mezarların Belgelenmesi ve Sürdürülebilir Kent Yapısına Katkısı (Sena Köse - Danışman: Prof. Dr. Murat Yakar), Tersine Mühendislik Uygulamalarında El Tipi Lazer Tarayıcılarının Kullanılabilirliğinin Araştırılması (Yaren Doğdu - Danışman: Prof. Dr. Murat Yakar), Su Altındaki Objelerin Fotogrametri ve Videogrametri Yöntemi ile 3B Modellenmesi ve Karşılaştırılmalı Analizi (Ulvi Erenoğlu - Danışman:Dr. Öğr. Üyesi Ali Ulvi), Taşıt Trafiğinin ve Arazi Kullanımının Kent Gürültüsüne Olan Etkisinin Makine Öğrenmesi ile Kestirimi ve Analizi: Mersin Yenişehir Örneği (Elif Dönmez, Enes Can Yıldız - Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Can İban), İHA Verilerinden Elde Edilen Bitki Örtüsü İndekslerinden Bitki Sağlığının Araştırılması (Büşra Nur Bakla - Danışman: Araş. Gör. Abdurahman Yasin Yiğit), Mobil LİDAR ile Ağaç Çapı Ölçümü (Sude Naz Ertürk - Danışman: Araş. Gör. Abdurahman Yasin Yiğit) İHA Görüntülerinden Faster RCNN Derin Öğrenme Algoritması ile Palmiye Ağaçlarının Tespiti (Şahika Çetin - Danışman: Araş. Gör. Abdurahman Yasin Yiğit)” (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA