MEÜ öğrencilerin projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı




Tarih: 23 Kasım 2022 Çarşamba 15:14


Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı’ndan 2 öğrencinin ortak proje başvurusu, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı yetkilileri tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Erat, “Uluslararası ve ulusal birçok projenin yürütüldüğü bölümümüzde, öğrenci laboratuvarımızın tam kapasite faaliyete geçmesi ile birlikte artık öğrencilerimizin de proje yürütebilir seviyeye yükselmesi ve bu kapsamda TÜBİTAK 2022-1. Dönem çağrısında Optisyenlik Programı öğrencilerimizin sunmuş olduğu projenin kabul edilmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Kabul edilen Arduino Mega ve Step motor ile Yerli ve Milli Cam Boyama Makinesi isimli proje 2. sınıf öğrencilerinden Manuvella Metin ve Çağla Miroğlu tarafından bölüm öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Samed Çetinkaya danışmanlığında yürütülecektir” dedi. Prof. Dr. Selma Erat, “Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi tebrik ederim. Bundan sonraki süreçte daha çok öğrencimizin bilim ve teknoloji platformunda kendilerini geliştirmesi ve daha çok proje hazırlaması için desteklerimiz artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer ise “Öğrencilerimizin başarısı ile gurur duyuyoruz, emeklerinden dolayı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Erat’a ve proje danışmanı Öğr. Üyesi Samed Çetinkaya’ya çok teşekkür ederim. Öğrenci projelerinin diğer bölümlerimizde de yaygınlaştırılması için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

Bu araştırma projesiyle öğrenciler, Ar-Ge kültürü kazanacak olmalarının yanı sıra üretecekleri makine ile sektörde halihazırda kullanımda olan yabancı menşeili ürünlere olan bağımlılığı azaltıp, yerli ve milli üretim ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA