Kızıltan: ’MTSO, Mersin’in en tepe kurumu haline gelmiştir’




Tarih: 2 Aralık 2022 Cuma 17:24


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO’nun Mersin’in refahı ve huzurunu tesis eden bir kurum olduğunu vurgulayarak, "Hep birlikte üreterek, düşünerek, tasarlayarak, planlayarak siyaset üstü davranarak bu duruma geldik" dedi.

Haber-Fatih Dönmez

 

Mersin'de yerel bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO seçimlerinin bir demokrasi şöleni haline geldiğini vurguladı. Kızıltan, MTSO'nun artık evlerde dahi konuşulmaya başlandığını vurgulayarak, "MTSO, Mersin'in en tepe kurumu haline gelmiştir" ifadesine yer verdi.

 

"MERSİN İŞ DÜNYASI, MERSİN'İN EN ÖNEMLİ KİTLESİDİR"

MTSO'nun partiler üstü bir kurum olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Kızıltan, "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin'de yaşayan insanların refahı için çalışan bir kurumdur. Çünkü bir ticari hayat yani üretim hayatı olacak ki ekonomi olacak. Bir şey üretmezseniz ticaret de olmaz, refah da olmaz, istihdam da olmaz, gelir de olmaz. Onun için Ticaret ve Sanayi Odası'nı oluşturan Mersin iş dünyası, Mersin'in en önemli kitlesidir. Yani Mersin'de bir huzur ortamı varsa, bir birlikte yaşama kültürü varsa bu hakikaten Ticaret ve Sanayi Odası'nın yönetim anlayışındandır. Biz 4,5 yıllık Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimizde, Yönetim Kurulumuz, Meclis Üyelerimiz ve Komitelerimizle birlikte uyum içinde, hep birlikte üreterek, düşünerek, tasarlayarak, planlayarak siyaset üstü davranarak bu duruma geldik" diye konuştu.

 

"EVLERDE KONUŞULUR HALE GELDİK"

MTSO'nun saygı bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Kızıltan, "Bugün Ticaret ve Sanayi Odası Mersin'de itibarı en yüksek, güvenilirliği en yüksek kurumların başında gelmektedir. Tanınırlığı, itibarı yüksek bir kurumdur. Bunu nereden anlıyoruz? Son yaptığımız organ seçimlerindeki katılımdan anlıyoruz. Coşkulu bir seçim geçirmemizden bunu anlıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası tüm Kurullarıyla, Komiteleriyle, Meclisi'yle, Yönetim Kurulu'yla aktif bir şekilde kentimizde çalışınca; kentte her evin içine girdik ve evlerde konuşulur hale geldik" dedi.

 

"MTSO MERSİN'DE PARTİLER ÜSTÜNDE, HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR"

Kızıltan, bir Meclis üyesinden duyduğu sözlerin tüylerini ürperttiğini sözlerine ekleyerek; "Meclis üyelerimizden bir arkadaşımız var. Önümüzde Yönetim Kurulu seçimi var biliyorsunuz, 'Akşam eve geldim, baktım annem yerel televizyonlardan birini izliyor, orada sen vardın' dedi ve ekledi o arkadaşımız 'Annem, oğlum bu Ayhan'ı destekleyin, bu Ayhan iyi adam dedi'. Bir arkadaşın 80 küsur yaşındaki annesi bile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'yla ilgilenir duruma gelmiş. İşte böyle bir kurumda görev yapmayı birçok iş dünyasının üyesi büyük bir şevkle istemiştir. Ondan dolayı da bizim seçimlerimiz bir demokrasi şöleni halinde geçmiştir. Herkes, 'biz şimdiye kadar Mersin'de böyle bir seçim görmedik' diyor. Onun için Ticaret ve Sanayi Odası'nın duruşu, yönetim anlayışı ve felsefesi Mersin'de partiler üstünde, her şeyin üstündedir. Sadece Mersin'in refahı, Mersin'in üretmesi ve Mersin'in ticaretinin gelişmesi üzerine çalışmalar yaptığı için bugün Mersin'in en tepe kurumu haline gelmiştir" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA