Vali Pehlivan hiç durmadı: 207 günde 750’yi aşkın program!




Tarih: 4 Aralık 2022 Pazar 15:49


Mayıs ayından bu yana yoğun çalışma temposuyla Mersin’i karış karış gezen Vali Ali Hamza Pehlivan, kısa süre içerisinde toplumun her kesimiyle kucaklaştı. Vali Pehlivan, son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylerle bir araya geldi.

Haber-Emrah Birgül

 

12 Mayıs 2022'de Şırnak'tan Mersin'e atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, 'Merhaba Mersin' başlığını taşıyan bir yazı kaleme almıştı.  Yazıda, "Mesai arkadaşlarımızla birlikte üstün bir gayretle çalışacağız" ifadesine yer veren Vali Pehlivan, aradan geçen 7 ayda kentin her noktasına ulaştı, Mersinlilerle kucaklaştı. Vali Pehlivan, yoğun ve aralıksız çalışma temposu nedeniyle kentin duayen gazetecileri ve köşe yazarları tarafından 'Atom karınca' benzetmesini alarak takdir topladı. 'Mesai' kavramı gözetmeden çalışan Vali Pehlivan'ın katıldığı son program görenleri duygulandırdı.

 

45 YILLIK YAŞAMINA BİRÇOK 'BAŞARI' SIĞDIRDI

Rize'nin Hemşin ilçesinde doğan 45 yaşındaki Vali Pehlivan, Mersin'den önce Şırnak'ta görev yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu Vali Pehlivan, lisans öğrenimini başarı ve onur belgesi alarak tamamladı. Lisans öğrenimini tamamlar tamamlamaz İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavına giren Pehlivan, sınavı kazanarak Artvin'de Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kariyer basamaklarını yoğun bir çalışma temposuyla sürdüren ve her adımda yaşamına yeni bir başarı ekleyen Vali Pehlivan, 2017'nin Haziran ayında Bayburt Valisi olarak göreve başladıktan sonra 2019'un Temmuz ayında Şırnak'a atandı. Vali Pehlivan'ın son görev yeri ise 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Mersin Valiliği oldu.

 

ŞEHİT AİLESİNİN DUASIYLA MERSİN'DE GÖREVE BAŞLADI

Göreve başlarken verdiği mesajda "Mersin’de yaşayan şehit aileleri ve gazilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, yetimlerimizin, engellilerimizin, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacak; şefkati ve merhameti hep birlikte çoğaltacağız" diyen Vali Pehlivan, Mersin'deki ilk ziyaretini bir şehit ailesine yaptı. Eşi Yıldız Pehlivan'la birlikte Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesini ziyaret eden Vali Pehlivan, şehidin eşi ve çocuklarıyla sohbet etti. Pehlivan, o ziyarette "Şehit ailelerimizin duasını alarak göreve başlamak büyük bir onur. Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Devlet ve millet olarak bugüne kadar olduğu gibi her daim sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

ARDINDAN ÇİFTÇİ BİR AİLENİN MİSAFİRİ OLDU

Vali Pehlivan, şehit ailesi ziyaretinin ardından aynı gün Akdeniz Yeni Mahalle'deki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Mezitli Esenbağlar Mahallesi'nde limon yetiştiriciliği, arıcılık ve hayvancılıkla uğraşan Kurt ailesinin misafiri oldu. Pehlivan o ziyaretinde dalından limon kesti, arı kovanlarından yapılan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi. Çiftçi aile ve komşularıyla tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında sohbet eden Vali Pehlivan, "Çiftçilerimiz, milletimizin beslenme gibi en önemli yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için el emeği ve alın teri ile çalışan, tohumu toprakla buluşturan emektarlarımızdır. Bizler de devletimizin teşviklerini, sunduğu imkanları tarımsal projeler ve desteklerle çiftçilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

İLK GÜNLERDE "ÜSTÜN BİR GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ" MESAJINI VERDİ

Mersin'de göreve başladıktan sonra şehit ailesi, esnaf ve üreticileri önceleyerek ziyaretlerine başlayan Vali Pehlivan, ardından Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla toplantı yaptı. O toplantıda, "Mersin İlimizin pek çok alanda artarak devam eden gelişim sürecine katkı sağlamak maksadıyla kamu hizmetleri çıtasını daha da yukarılara taşımak için işbirliği ve koordinasyon içinde hep birlikte çaba sarf edecek, üstün bir gayretle çalışacağız” diyen Vali Pehlivan, daha sonra Valilik bünyesindeki birimleri ziyaret etti.

 

KENTİN FARKLI KESİMLERİNİN 'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

Mersin'deki ilk haftalarında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in 'hayırlı olsun' ziyaretlerini kabul eden Vali Pehlivan, kent dinamikleriyle diyaloglarını sürdürdü. Vali Pehlivan, ilk haftalarda MÜSİAD Mersin Yönetimi'nden TURAB Yönetimi'ne, Mersin Müftüsü Şaban Kondi'den Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Yönetimi'ne ve Mersin Yörükler Derneği'ne kadar kentin farklı kesimleriyle makamında bir araya gelerek, 'hayırlı olsun' dileklerini kabul etti.

 

ARDINDAN SAHAYA İNDİ, KENTİN SORUNLARINA EĞİLDİ

Vali Pehlivan, ilk haftalardaki 'hayırlı olsun' ziyaretlerinin ardından sahada incelemelerini ve ziyaretlerini sürdürdü. Mersin Şehir Hastanesi'nden Sahil Güvenlik Botu'na, Mersin Tenis Kompleksi'nden MTOSB-Otoban Bağlantı Yolu'na, Mersin Agropark'tan Çukurova Bölgesel Havalimanı İnşaat Sahası'na kadar kentin pek çok noktasında incelemelerde ve ziyaretlerde bulunan Vali Pehlivan, kentin sorunlarına eğildi.  Pehlivan'ın mercek altına aldığı yatırımlardan bir tanesi Akdeniz Sahil Yolu Projesi oldu. Vali Pehlivan, Mersin-Erdemli-Silifke-Taşucu-13. Bölge Hududu Yolu Yeşilovacık- Aydıncık arasında yapımı tamamlanan tüneller ve viyadükleri inceledi. Projenin son durumuyla ilgili bilgi veren Pehlivan, "Mersin il sınırlarımız itibariyle güzergahın son etabı olan Anamur-Antalya (Gazipaşa) il sınırı arasındaki 11 kilometrelik kısmın da ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Orada da 6 tünel, 7 de viyadük bulunuyor. Yakın zamanda şantiye kurulup çalışmalar başlayacak. Birkaç yıl içerisinde inşallah yolun tamamı bitirilmiş olacak" açıklamasında bulundu.

 

TÜRKİYE'NİN GÖZÜ MERSİN'DE ÇEVRİLDİ

Vali Pehlivan, 7 aylık süreçte ilçeleri de karış karış gezdi. İlçe ziyaretlerinde üreticilerle bir araya gelen Pehlivan, sadece Mersin'in değil Türkiye'nin de ilgi odağı haline geldi.  Mut'un merkezine 30 kilometre mesafedeki Haydar Mahallesi'nde bulunan gövde çapı 6 metre 28 santimetre olan 2009 yılında 'anıt ağaç' olarak tescillenen yaklaşık 1300 yıllık ağacının zeytinleri hasat edildi. Mut'taki zeytin hasadına katılan Vali Pehlivan, Türkiye'nin gündemine oturdu. Hasat töreninde konuşan Pehlivan, "Bu ağaç 1300 yaşında. En az 1300 yaşında olduğu kabul ediliyor. Anıt ağaç olarak tescil edilmiş. İlçemizde bu ağacın dışında biri 820, biri 650, biri de 435 olmak üzere üç anıt ağacımız daha var. Yani toplamda Mut ilçemizde dört anıt ağacımız var. Düşünün ki bu ağaç 1300 yıldır insanlığa hizmet ediyor. Adeta tarihe selam duruyor. Bugünlere ve yarınlara selam duruyor ve bugün bu ağacın gölgesinde hasat şenliği gerçekleştiriyoruz ve biraz sonra ürünlerini de hep beraber toplayacağız. Ürettikçe güçleniyoruz. Ürettikçe kazanıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında bu faaliyetler devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

 

VALİ PEHLİVAN, HER DÖNEM ENGELLİ BİREYLERİ ÖNCELEDİ

Vali Pehlivan'ın yoğun çalışma temposu ile Türkiye'nin gözü Mersin'e çevrildi. Mersin'de görev yaptığı 207 günde müsabaka, inceleme, ziyaret, kabul ve tören gibi 750'yi aşkın programa katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kentteki engelli bireylerle bir araya geldi. 207 günlük görev süresi içerisinde zaman zaman engelli bireylerle bir araya gelen Pehlivan, göreve başladığı ilk haftalarda bir müsabakanın ödül törenine katılmıştı. Vali Pehlivan, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde, 'Okul Sporları Özel Sporcular Atletizm Türkiye Birinciliği' müsabakalarında başarı elde eden özel sporculara madalya ve başarı belgelerini takdim etmişti.

 

SON OLARAK 3 ARALIK'TA ENGELLİ BİREYLERLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Pehlivan son olarak eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Mersin Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar ve Akdeniz Belediyeleri’nin iş birliğiyle hazırlanan '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' programına katıldı. Vali Pehlivan, programda yaptığı konuşmada; "Ülkemiz, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Uluslararası Sözleşmesi'ni 2009 yılında ilk imzalayan ülkelerden birisidir. 2010 yılında Anayasamızın 10’uncu maddesinde engellilerimize yönelik pozitif ayrımcılık, pozitif katkı yapılması anayasal güvence altına alınmış. 2005 yılında gene engellilerimizin haklarıyla ilgili kanuni düzenlemeler yapılmış, takip eden yıllarda pek çok mevzuat düzenlemesi yapılagelmiştir. Engelli kardeşlerimizin eğitimi, sağlığı, evde bakımı, sağlık kuruluşlarından faydalanması, rehabilitasyon merkezlerindeki bakımlarına kadar çeşitli adımlar atılmış, düzenlemeler yapılmıştır. İlimizde biri özel 11 yatılı bakım merkezimiz var. Bir de gündüzlü bakım merkezimiz var. Son altı yıl içerisinde 25 bin vatandaşımıza engelli kimlik kartı da düzenlemiş durumdayız"  ifadelerine yer verdi.

 

ÖZEL SPORCULARI MAKAMINDA AĞIRLADI

Vali Pehlivan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya ile beraberinde Nihat Sözmen Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi sakini Fıratcan Şahin ve Ayşe Kafes'i de makamına kabul etti. Pehlivan, Özel Sporcular Masa Tenisi Müsabakaları'nda Türkiye genelinde 1. ve 3., Bölge’de 1. ve İl’de 1. olarak çok sayıda madalya ve ödül alan Fıratcan Şahin ve Özel Sporcular Yüzme Müsabakalarında Bölge’de 1. ve İl’de 1. olarak madalya ve ödül alan Ayşe Kafes ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Pehlivan, sporcularımıza başarılar diledi.

 

ENGELLİLERE YÖNELİK 61 BİN 100 TL'LİK HİBE DESTEĞİNE İMZA ATTI

Vali Pehlivan, engellilere yönelik bir hibe programı için İŞKUR'la birlikte aynı gün bir protokole de imza attı. Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden Proje Hibe Desteği almaya hak kazanan engelli ve eski hükümlü vatandaşlar ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan sözleşmelerin imza töreni gerçekleştirildi. '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açıklanan proje destek programı kapsamında, takı ve aksesuar üretimi, hayvan malzemesi ve yemi satışı konularında proje hazırlayarak başvuru yapan engelli ve eski hükümlü 2 kişiye toplamda 61 bin 100 TL hibe desteği sağlanacağı açıklandı. Mersin İŞKUR tarafından Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Projeleri kapsamında 2014 yılından bugüne kadar 19 kişiye toplam 840 bin 729 TL hibe desteği sağlandığı vurgulandı.

 

DURMADI, ÇOPURLU ESNAFINI DA ZİYARET ETTİ

Vali Pehlivan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla katıldığı programların yanı sıra mahalle ve esnaf ziyaretlerine de devam etti. Toroslar bağlı Çopurlu Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya gelen Pehlivan, Çopurlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Kurs Merkezi’ni ziyaret ederek, mahallenin kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Çopurlu Mahalle Muhtarlığı’nı ziyaret ederek, mahalledeki kamu hizmetleri ile çalışma ve faaliyetler hakkında Mahalle Muhtarı Canan Mor’dan bilgiler alan Pehlivan, Toroslar İlçesi Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulunda öğrenim görürken yaşanan acı olay sonucu hayatını kaybeden Fatma Nisa Yürekli'nin ailesine taziye ziyaretinde de bulundu.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA