Mersin Ampute, deplasmandan 3 puan ile döndü




Tarih: 5 Aralık 2022 Pazartesi 14:35


Türkiye Ampute Futbol 1.Ligi’nde mücadele eden Mersin Ampute Futbol Takımı sezona deplasmanda galibiyetle başladı.

Haber- Emrah Birgül 

Mersin Ampute Futbol Takımı, pazar günü saat 14:00 Antalya Zeytinköy Ampute sahasında; Antalya Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı'na konuk oldu. Sezonun ilk maçını statü gereği bay geçen Mersin temsilcisi, 2.hafta karşılaşmasında sahadan 4-0’lük galibiyetle ayrıldı. Mersin’e 3 puan ile dönen Mersin ekibinde moraller yüksek. Maça; Batuhan Kale, Kenan Salman, Cihan Acar, Salih Selvi, Mudrik Azzan, Bubacar Camara ve Richard ilk 7’siyle maça çıktı. Mersin ekibine galibiyeti getiren golleri; Kenan Salman (2), Cihan Acar ve Bubacar kaydetti.

 

“SEZONA İYİ BAŞLADIK, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Maç sonrasında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mersin Ampute Futbol Kulübü Başkanı Ali Yanaç, “Mersin Ampute Futbol Kulübü olarak 1. ligde mücadele ediyoruz, sezonun ilk maçına çıktık. Bir önceki hafta bay geçtik. Bu maç bizim için önemliydi. Çünkü geçen sene ve ondan önceki senede Antalya rakibimizdi. Hiçbir zaman Antalya karşısında galip gelmemiştik. Hem sezonun ilk maçı oldu hem de ilk galibiyetimiz oldu. Bununda verdiği güzellikler var. Sezonun ilk galibiyetini almak bizim için iyi oldu, bu da performansın artması demektir. Futbolcularımız için iyi bir motive oldu. 4-0’lık bir galibiyetle maç sonuçlandı. Gollerimizi; Kenan Salman (2), Cihan Acar ve Bubacar kaydetti. Bubacar Camara’yı yeni transfer ettik. 2 tane başka futbolcumuzu da Tanzanya’dan transfer ettik. Bu seneki hedefimiz süper lige çıkmak. O yüzden de sezona biraz ağırlık veriyoruz ve çalışıyoruz. Çok güzel bir sezona başladık. İnşallah ilerleyen haftalarda da maçlarımız güzel geçer” ifadelerini kullandı.

 

İLK MAÇTA, MOTİVASYON ARTTI

Sözlerine devam eden Yanaç, “Mersin’de Gaziantep ile maçımız olacaktı. Gaziantep ligden çekildi. Ligden çekilince yine bu haftada takımımız dinlenecek. Ayın 18’inde Kayseri’de maçımız olacak. 25 Aralık’ta Özgecan Spor Tesislerinde kendi evimizde Sakarya ile ilk maçımız olacak. Bu evimizdeki maça tüm Mersinlileri davet ediyorum. Ampute futbolunun nasıl oynandığını ve nasıl mücadele edildiğini halkımıza göstereceğiz. Birde Türkiye’nin ilk kadın antrenörü bizde. Hocamızın ilk maçı oldu ve ilk maçında galibiyle sonuçlanması ile birlikte motivasyon yükseldi” şeklinde konuştu. 

 

Başkan Yanaç: “Hedefimiz süper lige çıkmak”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA