Yenişehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Karnesi: Pek İyi




Tarih: 5 Aralık 2022 Pazartesi 17:03


Yenişehir Belediyesi, Kasım ayında çocuklar için sokak açtı, dar gelirli ailelere nakdi destek sağladı, Türkiye’nin en pahalı baharatının üretimine katkı sağladı ve Yenişehirlileri kahkahaya boğdu. Kasım ayında hayata geçirdikleri hizmetleri anlatan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, üniversiteyi kazanan Yenişehirli gençlere de çağrıda bulundu.

Haber-Emrah Birgül

 

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında gerçekleşti. Kasım ayında hayata geçirdikleri hizmetleri anlatan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir'de ikamet eden ve bu yıl üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine 3 bin TL, önlisans öğrencilerine ise bin 500 TL'lik nakdi yardımda bulunacaklarını açıkladı. Özyiğit, öğrenim yardımı için gençleri 30 Aralık'a kadar başvuru yapmaya çağırdı.

 

 

YENİŞEHİR'DE ÇOCUKLARA ÖZEL BİR SOKAK AÇILDI

Yenişehir Belediyesi, geçen ay 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan 20. Cadde ile 2715. Sokak kesişiminde 'Çocuk Oyun Sokağı' açtı. Trafiğe kapatılan sokağa çeşitli eğitici oyun grupları yerleştiren ve zemini geleneksel oyunlar için boyayan Yenişehir Belediyesi, kente çocukların renkli oyunlar oynayabileceği yeni bir alan kazandırdı. Belediye Meclisi'nde 'Çocuk Oyun Sokağı'ndan söz eden Özyiğit, "Sokak, araç trafiği gerektirmeyen bir yerdi. Dolayısıyla orayı Çocuk Oyun Sokağı haline getirdik. Oyun grupları yerleştirdik ve geleneksel oyunlara ağırlık verdik. Bu bir başlangıç olarak gerçekleşti. Bundan sonra Yenişehir'de bu tip yerlerde bu örnekleri artıracağız. Çocuklarımızın ekran başında sabit kalmaması, bilgisayarı başında sabit kalmaması, sokağa çıkıp orada enerjilerini atmaları ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri noktasında kıymetli olduğunu düşündüğümüz bir çalışma" diye konuştu.

 

DAR GELİRLİ AİLELERE NAKDİ DESTEK SAĞLANDI

Dar gelirli ailelere yönelik Yenişehir Belediyesi'nin başlattığı Halk Kart'tan geçen ay bin ailenin yararlandığını vurgulayan Özyiğit, "Sadece evin hanımına teslim edilen bu kartlardan yine yerel esnaftan alışveriş yapılabiliyor. Kasım ayı tutarları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hesaplarına yattı" dedi.

 

İMZALAR ATILDI, YENİŞEHİR'E 'MERAK MAKİNESİ' GELİYOR

Hayata geçirecekleri yeni bir proje için protokol imzaladıklarını da duyuran Özyiğit, "Merak Makinesi Projesi Yenişehir'de hayata geçiyor. Merak Makinesi ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sunacak projelere imza atmaya devam ediyoruz. Uzay ve havacılık bilimini daha iyi tanıyıp öğrenmeleri için Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2022-2023 ve 2023-2024 eğitim öğretim yıllarını kapsayan Merak Makinesi ve stem etkinlikleri için işbirliği protokolünü imzaladık. Çocuklarımızın sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirip, yaratıcılıklarını artırma, mühendislik ve bilime olan ilgilerini artırma noktasındaki bu Merak Makinesi Projesi ile öğrencilerin 5 hafta boyunca alacakları eğitimle beraber yapacakları ürünleri, geliştirecekleri ürünleri yine Yenişehir Akademi'de sergileyeceğiz" diye konuştu.

 

VİZYON PROJESİ!

Stem etkinlikleri ile ilgili sözlerini sürdüren Özyiğit, "Geçen gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun İkinci Yüzyıl sunumunda stemden bahsedilmesi, Sayın Selin Sayek Böke'nin gençliğin yetiştirilmesinde stemden bahsetmesi bizleri de mutlu etti. Bizlerde 0-8 Yaş Gelişim Projemizde, Erken Çocukluk Eğitim Projemizde stem eğitimi 6-8 yaş arasını kapsıyor. Yine Milli Eğitim Müdürlüğümüzle böyle bir projeyi hayata geçirerek çocuklarımızın bilime ilgi duymasını amaçlıyoruz. Çünkü gelecekte hepimiz biliyoruz ki bugün var olan mesleklerin yüzde 50'si ortadan kalkacak. İşte yazılım, bilim, fen gibi; sanatsal alanlarda, tinsel değerlere hitap eden alanlardaki meslekler daha kıymetli hale gelecek diye düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

YENİŞEHİR, KASIM'DA KAHKAHAYA BOĞULDU

Yenişehir'de çocuklara ve dar gelirli ailelere yönelik sağladıkları imkanların yanı sıra kültür-sanat alanında da Kasım'da önemli bir festivale imza attıklarını vurgulayan Özyiğit, "Kasım ayında zor günler yaşadık. Acılarımız oldu. Ancak biz Komedi Oyunları Festivali'nin 2'incisini gerçekleştirdik. Ben bir teşekkürü hem bizim bu çalışmaları yürüten arkadaşlarımıza hem de halkımıza yapmak istiyorum. Çünkü bu festivalimiz tamamıyla karşılığını buldu. Bu salonlar tıklım tıklım doldu taştı. Malesef bazı insanlar geri dönmek zorunda kaldılar. Burada 6 gün boyunca komedi oyunları, Türkiye'de kalburüstü diyebileceğimiz komedi oyunları Yenişehir halkıyla buluştu ve onların da büyük bir teveccühüyle karşılaştı. Sanatçı arkadaşlarımıza da 'sizleri ağırlamaya demek ki bu salonlar yetmiyor, daha büyük salonlara ihtiyacımız var. Geleceğe dair öyle bir girişimi de gerçekleştirebiliriz' dedik. Çünkü gerçekten de bu Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, sadece Yenişehir'in değil, kentimizin de kültür-sanat alanında yükünü taşıyan bir ortam. Bugün girerken 'bir tablo yapalım, kültür-sanatın buluşma noktasına hoş geldiniz diyelim'  dedik. Bizi daha çok ilgilendiren, bu festivale gösterilen büyük ilgi. Bunun için bizler, katılım sağlayan bütün Yenişehir halkına teşekkür ediyoruz. Sanatsever Yenişehirlilere teşekkür ediyorum. Oyunculara, katkı sunan oyuncu kadrosuna ve emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

DÜNYANIN EN PAHALI BAHARATI YENİŞEHİR'DE HASAT EDİLDİ

Dünyanın en pahalı baharatının bu ay Yenişehir'de hasadını da gerçekleştirdiklerini anlatan Özyiğit, "Safran hasadı gerçekleştirdik. Safranı Yenişehir'de yetiştirme noktasında bir çabamız vardı. Safran, dünyanın en pahalı baharatı. 'Bu topraklarda yetişir mi' diye çalıştığımızda, Yaşar Kemal'in 'bu coğrafyada insan eksen insan biter' sözü gibi gerçekten safranın da yetiştiğini gördük ve ikinci hasadı yapıldı. Meyvelerini verdi ve bir dönümden 800 gramlık bir safran elde edildiğini gördük. Kilosu dünya pazarında 100 bin liraya kadar çıkan bu ürünün aslında 650 rakımda, Değirmençay Mahallemizin merkezinden de 6-7 kilometre uzağında kıraç toprakta yani çok su istemeyen toprakta yetişmiş olması kıymetli. Bu üretimi yaptığımızı duyan vatandaşlarımız, bu konuda bizden safran soğanı talep ettiler. Bu da çok ilginç. 'Ben de bahçeme ekmek istiyorum ve bunun tarımını yapmak istiyorum' diyenler oldu" diye konuştu.

 

3'ÜNCÜ YILIN SONUNDA SOĞAN MİKTARI ARTIYOR

Safranın ilerleyen yıllarda verimini artırdığını da sözlerine ekleyen Özyiğit, "Şöyle bir güzelliği var, 3'üncü yılın sonunda soğan miktarı 4 katına çıkabiliyor. Yani bir yandan safran verirken, bir yandan da soğanı artıyor. Sulamaya veya benzeri bir çalışmaya ihtiyaç duymadan çok kıymetli bir ürün elde ediliyor. Coğrafi olarak en küçük ilçelerden bir tanesiyiz Yenişehir olarak ve topraklarımız kıymetli onun için topraklarımız değerlenmeli. Önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum. Bu projede bizlerle birlikte çalışan Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün çalışanlarına buradan teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onların büyük desteğini alarak bunları gerçekleştirdik" ifadelerine yer verdi.

 

ÖZYİĞİT, GENÇLERE SESLENDİ: '30 ARALIK'A KADAR MÜRACAAT EDİN'

Üniversiteli gençlere de bir çağrıda bulunan Özyiğit, "Gerçekten de yaşam koşullarının oldukça zorlaştığı ve özellikle konaklama noktasında büyük sıkıntıların yaşandığı bir süreçte; Yenişehir'den üniversiteye başlayan öğrencilerimize 2022-2023 yılı dönemiyle alakalı bir eğitim yardımı gerçekleştireceğimizi duyurmuştuk. Lisans öğrencilerine 3 bin, önlisans öğrencilerine bin 500 TL'lik bir yardım gerçekleştireceğimizi zaten daha önceki Meclis toplantılarında aldığımız kararla ortaya koymuştuk. Gençlerimiz, 30 Aralık 2022 tarihine kadar belediyemizin web sayfasına müracaat ederek başvurularını yapabilirler. Bu yıl üniversiteyi kazanan çocuklarımız; 6 ay Yenişehir'de oturma şartı var burada. Bu çocuklarımıza verebiliyoruz. Dolayısıyla onların bu eğitim yardımını alabilmesi için 30 Aralık'a kadar müracaat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA