Tarsus Belediyesi, çocuk korosu seçmeleri tamamlandı




Tarih: 7 Aralık 2022 Çarşamba 16:03


Çocuklara ve gençlere yönelik proje ve aktivitelerine devam eden Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra, basamak çatısı altında ‘Çocuk Korosu’ kuruyor.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde yapılan çocuk korosu seçmelerinin ardından yaş şartlarına uyan ve seçmeleri başarıyla tamamlayan 63 çocuk koroya girmeye hak kazandı.  Koro ile çocuklara erken yaşta profesyonel müzik eğitimi verilerek sanat sevgisi aşılanacak.

‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız veren Tarsus Belediyesi, çocuk korosu kuruyor. Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu başvuru ve seçmeleri Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde gerçekleştirildi. Yüzlerce çocuk yeteneğini değerlendirmek, geleceğe yönelik ses eğitimi almak ve sosyal bir faaliyette bulunmak amacıyla çocuk korosu seçmelerine katıldı. Seçmelerde çocuk adaylar, seslendirdikleri eserlerle koroya girebilmek için mücadele etti. Jüri üyeleri seçmelerde adayları ritim, tonlama, teknik ve stil özelliklerine uygunluk gibi kriterlere göre değerlendirdi.

 

KORO LİSTESİ BELLİ OLDU

Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu eğitmeni, Müzik öğretmeni, koro eğitmeni Reyhan Bezdüz’ün jüri üyeliğini yaptığı seçmelerde; Duru Ülkü Akkuyu, İremsu Güllü, Rüya Bıçakçı, Çınar Koçak, Damla Teke, Pera Akkoyun, Halil İbrahim Kula, Ayşenaz Kar, Eslem Karaova, Aysima Şahin, Zeren Yılmaztürk, Belinay Masal Yıldırım, Evrim Sarıkaya, Yağız Kayhan, Zeynep Berra Erdinç, Ayza Atasoy, Ada Ekici, Derin Su Leblebici, Zümra Gider, Güneş Göküş, Deniz Göküş, Muhammed Sefa Pay, Güneş İlhan, Zeynep Ebrar Akbaş, Rafet Alp Ertong, Zeynep Doğa Sesli, Güler Sesli, Dila Destan Köksal, Elifnaz Ezer, Yağmur Kuşkonmaz, Uygur Ege Birgimal, Medine Ayla Dik, Berra Nil Taştepe, Kerem Cülük, Asya Kılcı, Defne Derin Könül, Esma Sultan Oğuz, Umut Haktan Oğuz, Ela Simay Oral, Yiğit Aras Kahraman, Melek Naz Karadağ, Simay Terlican, F. Tunahan Beşir, Ecem Çelik, Aslı Türkyılmaz, Yiğit Elibol, Cemre Derin Erdoğan, Elif İpek Korkmaz, Heda Altunkol, Güllü Durdu, İrem Yıldırım, Gülru Üğüten, Arya Beril Kuş, Sahra Nuray Aksoy, Alya Nil Aras, Nisa Orçun, Sultan Kızıl, Hülya Nehir Adıgüzel, Mislina Bozpınar, Ezgi Atmaca, Mira Tuluk, Ecrinnaz Şimşek ve Ezgi Erva Uzun başarılı olarak Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu’na katılmaya hak kazandılar.

Çocuk korosuna girmeye hak kazanan adaylar Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu eğitmeni, Müzik öğretmeni, koro eğitmeni Reyhan Bezdüz eğitmenliğinde her Cuma saat 18.30’da Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde koro eğitimine başlayacak. 

 

“TARSUS’TA ÇOCUKLARIMIZIN SESİ YANKILANACAK”

Çocuklarımıza erken yaşta profesyonel anlamda müzik eğitimi vermek, Tarsus’ta çok sesliliği tanıtmak ve sanat sevgisini aşılamak, güzel sanatlar liseleri ve konservatuvar sınavlarına hazır hale getirmek amacıyla başladığımız “Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu” seçmelerimizde başarılı olan yetenekli çocuklarımı tebrik ediyorum. Tarsus’ta çocuklarımızın sesi yankılanacak” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA