Sağlığı Geliştiren Belediye Uygulama Rehberi’nin toplantısı gerçekleşti




Tarih: 11 Aralık 2022 Pazar 15:51


Belediyelere, toplumda fiziksel aktivitenin artırılması ve desteklenmesi hususunda, yapacakları çalışmalarda yardımcı olması amacı ile geliştirilen ‘Sağlığı Geliştiren Belediye Uygulama Rehberi’ni tanıtmak, bilgi vermek ve uygulanmasını sağlamak amacı için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haber- Mehmet MİRAS

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Konferans Salonu’nda; gerçekleşen toplantıda, ‘Sağlığı Geliştiren Belediye Uygulama Rehberi’ hakkında bilgilendirme yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan yardımcısı Dr. İlhan Aydın ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi sorumlu uzmanı Semra Kaya’nın konuşmalarıyla başlayan toplantıda; konuşmalar sonrasında Diyetisyen Züleyha Kaplan tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Gerçekleşen toplantıda; “Fiziksel aktivitenin artırılması toplum tabanlı ve çok sektörlü bir yaklaşım gerektirmektedir. Bir yandan toplumda bilgi düzeyini ve farkındalığı artırırken bir yandan da bireyin düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını sağlayacak ortamı oluşturmak gerekmektedir. Sağlığı Geliştiren Belediyeler bu kapsamda sorumluluk alabilir, sağlıklı yaşam davranışlarını destekleyen çevreler oluşturarak sağlığı koruyup geliştirebilir” konulara dikkat çekildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA