ÇBK EVİNDE, GİRONA ENGELİNİ AŞTI




Tarih: 15 Aralık 2022 Perşembe 16:17


Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK), Euroleague Kadınlar B Grubunda 6.maçına çıktı. ÇBK, evinde ağırladığı İspanyol temsilcisi Spar Girona karşısında rahat bir oyun ile karşılaşmayı 64-50’lik skor ile kazandı.

Haber- Fatih Dönmez                                                                  

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde başarılı performansına rağmen Avrupa’da peş peşe mağlubiyetler alan Mersin temsilcisi ÇBK,  Euroleague Kadınlar B Grubunda 6.haftasında, Spar Girona sahasında konuk etti.

İÇERDE RAHAT GALİBİYET

Karşılaşma çarşamba günü saat 19.00’da, Servet Tazegül Spor Salonunda oynandı. ÇBK, Jonquel Jones, DeWanna Bonner, Tiffany Hayes, Chelsea Gray, Briann January ilk beşi ile maça başladı. Parkeye mutlak galibiyet parolası ile çıkan ÇBK, ilk sette rakibine karşı 25-13’lük sayı üstünlüğü kurdu. Maçın ikinci periyodunda, çeyreği Spar Girona 14-12’lik skorla alsa da, devreye ÇBK 37-27’lik üstün skor ile gitti. Devre arasından sonra karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ÇBK, rakibi karşısında etkili bir oyun sergiledi ve çeyreği 15-7’lik skor ile aldı. Son çeyreğe 52-34 önde giren ÇBK,  4.çeyreği 16-14 rakibine verse de karşılaşmadan 64-50 galip ayrılan taraf oldu.

ÇBK GRUPTA 5.SIRADA

Spar Girona karşısında Chelsea Gray 23 sayı ile yıldızlaşırken Jonquel Jones’ın 11 sayısı ve 16 ribaunttu galibiyette önemli rol oynadı. Euroleague Kadınlar B Grubunda mücadelesini sürdüren ÇBK, oynadığı 6 karşılaşmalarda 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. ÇBK, topladığı 9 puan ile grubunda 5.sırada bulunuyor. Gruptan çıkmak için ilk dört takım içerisinde olması gereken ÇBK, bir sonraki maçında 7.sırada bulunan Kangoeroes Mechelen (K) ile oynayacak.

 Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Igor Mitrovski xx, Xhelal Mumini xx, Stylianos Simeonidis xx

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın x 5, Chelsea Gray xxx 23, Tiffany Hayes xx 17, Dawanna Bonner x 8, Jonquel Jones xx 11

Spar Girona: Laura Cornelius x 3, Binta Drammeh x 4, Maria Araujo x 8, Eshaya Murphy x 4, Marianna Tolo x 6, Faustine Parra x 6, Irati Etxarri x 6, Rebekah Gardner x 7, Giedre Labuckiene x 7

1. Periyot: 25-13 (Çukurova Basketbol lehine)

Devre: 37-27 (Çukurova Basketbol lehine)

3. Periyot: 52-34 (Çukurova Basketbol lehine)

 

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA