Toroslar Belediyesi, tüm Mersinlileri mitinge davet etti




Tarih: 16 Aralık 2022 Cuma 18:28


18 Aralık’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Mersin’de düzenlenecek olan “2023’e Doğru Aday Belli, Karar Net” mitingi öncesinde Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz basın ile buluştu. Yılmaz, “Toroslar, hep birliğin ve beraberliğin merkezi oldu, inşallah da bundan sonra da böyle devam edecek. Özelikle Mersin merkezde de sürükleyici rolü ile güçlü pozisyonuyla emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Haber- Emrah Birgül

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle 18 Aralık’ta Mersin’de düzenlenecek olan “2023’e Doğru Aday Belli, Karar Net" mitingi için Toroslar Belediyesi, basın toplantısı düzenledi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, Toroslar Kaçep Başkanı Nilüfer Temiz, AK Toroslar Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden ve birçok basın mensubu katıldı. Basın ile bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersinlileri pazar günü mitinge davet ederek ayrıca birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yılmaz, gazetecilerden gelen soruları da yanıtsız bırakmadı.

 

“KADER BİRLİĞİMİZ VAR”

İnsanlık yapısında farklı düşüncelerin olabileceğinin altını çizen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Yılmaz, tam bağımsızlık adına hep beraber hareket ettiklerini belirterek, “Farklı düşünebiliriz, farklı inanabiliriz. Belli konularda farklı değerlendirme yapabiliriz. Gökyüzüne, evrene farklı bakabiliriz, farklı algılayabiliriz. Ama bu bir olmamızın, beraber olmamızın birbirimizin dinlememizin anlamamızın önüne geçemez. Çünkü kader birliğimiz var. Hep birlikte bu güzel şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde, bu ülkede; milletimizin, insanımızın güçlü olmasını, insanımızın güzel yaşamasını, çocuklarımızın tam bağımsız güçlü Türkiye’de bayrağımız altında yaşamasını istiyoruz. Bu uğurda hep beraber hareket ediyoruz. Bu hedefe ulaşırken farklı yolları tercih edebiliriz, farklı metotları tercih edebiliriz.  Ama aslında ekranda görülen bilge liderimiz Devlet Bahçeli beyefendinin sözüdür. Bizde bu sözü kullanıyoruz. ‘Hep birlikte Türkiye’yiz diyen herkes bizim öz ve öz kardeşimizdir’ Hiçbir şart ortaya koymadan bu açıdan da mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Yılmaz, “Bugün burada Toroslarda, cumhur ittifakı burada. Toroslarda biz cumhur ittifakını biz anlıyoruz, değerlerine inanıyoruz, hedeflerine inanıyoruz, kazanımlarını görüyoruz ve bunu yaşıyoruz” dedi.

 

“MİLLETİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Dünyada bazı şeylerin hızla değiştiğini söyleyen Yılmaz, “Geleceğimiz için çalışıyoruz. Eskiden bu ideolojiye inanan insanlar, bu ideolojinin çerçeveleri vardı. Tabiri caizse Matrix filmi gibi hapı yutunca tüm çareler gelir anlayışı vardı. Niye, çünkü dünyanın dinamikleri daha sabitti, daha durağandı. Bu sisteme göre herkes kendi ideolojisini oluşturmuş, çareleri ortaya koyuyordu. Kendi hedeflerini önceliklerini ortaya koyuyordu. Bu dönemde dünyanın dinamikleri çok hızlı değişiyor. Bu değişen dinamikleri bunlara bağlı olarak değişen şartları anlamak, analiz etmek, anlatmak daha zorlaştı. Bu açıdan bizde siyaset ile uğraşan devletimizin, milletimizin geleceği için kafa yoran insanlar olarak gördüğümüzü, anladığımızı insanımıza, vatandaşımıza anlatmakla görevliyiz” diye konuştu.

 

“HER YERDE ARTIK İNSANLARIN BİRBİRİNİ ANLAMA DÖNEMİ”

Türkiye’nin geleceği ile ilgili heyecan duyduklarını kaydeden Yılmaz, ülkenin önünde çok önemli fırsatların var olduğunu ifade ederek “Güç batıdan doğuya doğru kayıyor dünyada. Dinamiklerde değişiyor. Aynı zamanda çok önemli riskler var. Bu fırsatların değerlendirilmesi risklerin bertaraf edilmesi neticesinde de güçlü Türkiye’ye doğru emin adımlarla gitmek bizim hedefimiz, bizim heyecanımız. Bu yüzden geçmişimizde değişik acılarımız sıkıntılarımız oldu. Aslında Türkiye’de siyasette Türkiye’ye uzanan vasıtasıyla bir dış el vasıtasıyla oluşturulan darbeler, suikastler, provokasyonlarla, acı olaylarla toplum içindeki gruplar, kutuplaşmaya, ayrışmaya birbirine düşman edilmeye, husumet oluşturulmaya ve siyaset bu husumet üzerinden dizayn edilmeye çalışıldı. Anadolu’nun değişik yerlerinde yaşayan insanlar birbirlerini 3. ağızdan dolaylı olarak başkasının değerlendirilmesi ile anlarken, algılarken bugün artık sadece Türkiye’de değil tüm dünyada insanların birbirlerini anlama, tanıma, tahammül etme birbirini sevme sayma dönemi. Bu açıdan da önemli” şeklinde konuştu.

 

“BAYRAĞIMIZ VE MİLLETİMİZ İLE MESELESİ OLMAYAN HERKES BİZİM KARDEŞİMİZDİR”

Sorunları bir araya gelerek çözebileceklerini ifade eden Yılmaz, “Dünyanın her yerinde Avrupa’da, dünya savaşlarından 25-30 yıl sonra demir çelik, kömür birliği ve bunun akabinde AB kuruldu ve Avrupa bir güç olarak dünya sahnesine çıktı. Rusya ve Çin’de de benzer durum var. Ama bizim bölgemizde, Balkanlarda, Ortadoğu’da mezhepsel, dinsel bölünme pompalanıyor. Bizim bunu aşmamız gerekiyor. Bölgemizdeki insanlarla sıkıntılarımız, dertlerimiz olabilir ama bir araya gelirsek, kader birliği yaptığımız devlet ve toplumlarla bir güç olarak ortaya çıkabiliriz, bu dengesiz dünyada. Dünya nüfusunun yüzde 20’sini temsil eden batının, dünya nimetlerinin yüzde 70’ini kullanması ve bunu diğer toplumlarla paylaşmaması önemli bir meselidir. O yüzden 'Türkiye 100 yılı' tasvir edilirken, Cumhurbaşkanımız tarafından 'değerler yüzyılı' denmiştir. Yaraların sarıldığı bir döneme girme çabasıdır bu. Bayrağımız ve milletimiz ile meselesi olmayan herkes bizim kardeşimizdir” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA