Seçer: "Sizin tespitlerinize göre biz ışık, tabela falan takamıyoruz"




Tarih: 16 Aralık 2022 Cuma 18:30


Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi’nde gündem dışı konuşmalarda söz alan Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, Büyükşehir’in kapsamında bulanan bazı bulvarlarda; tabelaların, ışıklandırmanın, yaya geçitlerinin eksik olduğunu söylerken, Seçer ise cevap olarak, "Bu konular ulaştırma dairlerimize gönderilir. Uzmanlar inceler eğer uygunluk görürlerse yaparlar. Sizin tespitlerinize göre biz ışık, tabela falan takamıyoruz. Bu işlem böyle yürüyor" dedi.

Haber- Emrah Birgül

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan meclis toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte gündem dışı konuşmalar da görüşüldü. Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, Büyükşehir kapsamında yer alan bazı caddelerdeki yaya geçidinin ve ışıklandırmanın ve tabelaların eksik olduğu yönünde eleştiride bulundu. Özturan, "Mersin'de Büyükşehir kapsamında gerçekten çok ciddi şekilde caddeler var, anayollar var. Özellikle ben bunu daha önce burada gündem getirmiştim. Ana cadde bulvarı üzerindeki olan yaya geçidinde, karşıdan karşıya geçmesi ile ilgili ışıklandırmanın ve tabelalandırması ile ilgili konuyu burada ifade etmiştik. Bir ihale aşaması var demiştiniz. İhale yapıldı bitti herhalde" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Özturan, "Mersin geniş bir coğrafyası olan bir şehir, özellikle merkez ilçeleri. Ben bazı yerlerde ışıklandırma ile ilgili özellikle Adnan Menderes Bulvarı'nda ışıklandırma olsun yaya yolu olsun ciddi bir şekilde revize edilmesi ile ilgili birkaç çalışma gördüm. 4 merkez ilçemizde öyle bir durum var" diye konuştu.

 

"MERSİN 'DE ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE KAZALAR OLDU VE ÖLÜMLER OLDU"

Bazı yerlerde ışıklandırmanın az olmasından, yaya geçidi sorunundan kazaların olduğunu söyleyen Özturan, "Özellikle Toroslar Bölgesi'ne gidip geldiğim için orada Büyükşehir'in kapsamında olan caddelerin çoğunun karşıdan karşıya geçerken yayaların geçidi, ışıklandırma, tabela ve oradaki işaretlerin bir an önce yapılması lazım. Mersin 'de çok ciddi şekilde kazalar oldu ve ölümler oldu. Bunun acısını hep beraber bu şehirde yaşadık. Sadece belli bölgeler değil, 4 merkez ilçemizde de bu yaya geçitlerinin, ışıklandırmaların, tabelalandırmanın, işaretlerin ciddi şekilde eksikliğini gördüm. Bir an önce merkez ilçelerde ve diğer ilçelerde bu çalışma bitirilirse bir daha vatandaşlarımız ölümlü kazalara maruz kalmaz" ifadelerini kullandı.

 

SEÇER: "SİZİN TESPİTLERİNİZE GÖRE BİZ IŞIK, TABELA FALAN TAKAMIYORUZ"

Özturan'a cevap veren Seçer, "Sayın Özturan, yol tabelaları ve ışıklar konusunda şehrin ihtiyaçları vardır bu anlamda da şehrin ihtiyaçları bitmez. Bize muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın müracaatları ile bizim çalışmalarımız sonucu tespit ettiğimiz yerlerle ilgili teknik olarak uygun olan her yere bunu zaten yapıyoruz. Bunu bilmenizi istiyorum. Bahsettiğiniz yol maden sahasından geçen yol. O yol bizim gündemimizde ama orada bazı sıkıntıların ortadan kalkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

YILDIZ: "YÖRÜKLER'İN SORUNLARI VAR "

Abdurrahman Yıldız ise mecliste söz alarak Yörüklerin mera sorununu gündeme taşıdı. Yıldız, Yörüklerle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Beni tanıyan bilir, ben Toros'un Yörüklerindenim. Bu yaz sonunda da orada akrabalarımı ziyarete gittim. Orada mera başkanları falanda vardı.  Sorunları var, bir türlü gündeme getiremedim. Şimdi bu meralar eskiden muhtarlıkların köy tüzel kişiliklerin emrindeydi. Köyler ve Yörükler bu meraları kullanma konusunda bir ortak nokta yakalayabiliyorlardı. Fakat bu muhtar tüzel kişiliklerin kaldırılmasından sonra anladığım kadarıyla bu meraların kullanım izni yetkisi, ilçe belediyelerine verilmiş. Şimdi Yörükler diyorlar ki; biz zaten buradaki ocaklarından dolayı, mermer ocaklarından dolayı meraların imara açılmasından dolayı ciddi bir kültürel kırım ile karşı karşıyayız. Yok olmakla yüz yüzeyiz. Çoğu kişi bu işleri bırakmak zorunda kaldı. 'İlçe belediyeleri bizden hayvan başına mera parası talep ediyor' diyorlar" diye konuştu.

 

SEÇER: "İLÇE BELEDİYELER SANIRIM GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAKTIR"

Bu açıklamaya yönelik Seçer de, meralarla ilgili, herhangi bir yetki sahibi olmadığunı ve cevap verme durumunda da olmadığını ifade ederek "Burada siz hayvancılık yapan insanlarımızın sorunlarını dile getirdiniz. İlçe belediyeler sanırım gerekli çalışmayı yapacaktır. Projeler konusunda derneklere yapacağımız Yörük yurttaşların sadece Yörük derneklerine değil, tüm derneklerle toplum önemli bir kesime hitap ediyorsa dokunuyorsa bir sonuç alınabiliyorsa bu dosya şeklinde bu talep bize geliyorsa sizde biliyorsunuz bunları asla geri çevirmiyoruz. Bu konuda da gereğini yaparız" sözlerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA