Pozcu’da ’öğrenci dostu’ bir mekan: Loca Kütüphane ve Kafe!




Tarih: 13 Ocak 2023 Cuma 17:17


Mersin’de öğrencilerin vakitlerini verimli değerlendirebilecekleri Loca Kütüphane ve Kafe’nin kurucusu Cemre Yuna, günlük 25 TL’lik üyelik ücretiyle öğrencilere konforlu çalışma ortamı sunduklarını belirtti.

Haber-Fatih Dönmez

 

Mersin Güvenevler Mahallesi 1939 Sokak'da hizmet veren Loca Kütüphane ve Cafe, öğrencilerin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Eğitim kurumlarının yoğun olarak yer aldığı lokasyonda hizmet veren Loca'da günlük 25 TL'lik üyelik ücretiyle, öğrencilere 2 çay ve gün boyu konforlu bir çalışma ortamı hizmeti veriliyor. Loca Kütüphane ve Cafe Kurucusu Cemre Yuna'yla konuştuk.

 

"ÖĞRENCİLERE DOKUNABİLMEYİ HEDEFLEDİK"

Bir matematik öğretmeni olarak geçen yılın ağustos ayında Loca'yı hizmete açtıklarını vurgulayan Yuna, "Ağustos ayında açtığımızda öğrencilere biraz dokunabilmeyi hedefledik. Bir kafenin yanı sıra orada ders çalışabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefledik. Rahat çalışabilecekleri güzel tekli sıralarımız var. Rahat ders çalışabilecekleri bir ortam var. Sıkıldıklarında aşağıda oturabilecekleri bir kafemiz var. Kafemizde yemeklerimiz mevcut. Öğrenciler güzel vakit geçiriyorlar, çalışıyorlar, kafeye iniyorlar" dedi.

 

"ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNEREK TASARLADIK"

Hem bir kütüphane hem de bir kafe tasarlayarak yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Yuna, "Şu an öğrencilerimiz kütüphanemize giriş yaptıklarında 25 TL'ye iki çay sunuyoruz. Bu şekilde gelip derslerini çalışabiliyorlar. Özel derslerine gidip geri geliyorlar. Vakitlerini değerlendirebileceklerini bir ortam oluşturduk. Gün boyu burada zaman geçirebiliyorlar. 7 gün boyunca sabah 09.30'dan akşam 21.30'a kadar açığız. Ekstra çay içmek istediklerinde bunun ücreti 5 TL. Öğrencileri düşünerek tasarladık. Fiyatlarımız uçuk değil. İnternet erişimi de sağlıyoruz. Onun yanı sıra rahat çalışabilecekleri, her bireyin tek oturabileceği sıralarımız var. Yazın serin, kışın sıcak" diye konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA