CHP Mersin’den destek açıklaması: ’Ali Mahir vekilimiz yalnız değildir’




Tarih: 15 Ocak 2023 Pazar 16:40


Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a Mersin’deki CHP’li isimlerden destek geldi. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, ’Ali Mahir vekilimiz yalnız değildir. Arkasında cesaretle, umudu örgütleyen 100 binlerin gücü vardır. Vekilimizin arkasında milyonlarca ezilen, haklının, halkın sesi, umudu, duası ve inancı vardır’ dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

CHP Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasına; CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP'li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı. CHP'li isimlerin destek mesajı verdiği açıklamada, Başarır'ın babası Abdullah Başar da yer aldı.

 

BAŞARIR: "YANIMDA BİZE TEK BİR HARAM LOKMA YEDİRMEMİŞ BABAM VAR"

Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanan milletvekilleri arasında yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, kendisine destek için düzenlenen toplantıda şunları söyledi; "Birileri dokunulmazlığımı kaldıracakmış. Meclis'te söylediğim cümleyle başlamak istiyorum, 'kaldırmazsınız namertsiniz, alçaksınız. Sizden korkan, bir milim eğilen, bir milim geriye gidene yazıklar olsun'. Biz korkmuyoruz. Çünkü biz namusumuzla yaşadık. Bakın, yanımda kim var? 80 yıldır emeğiyle yaşamış, bizi büyütmüş, tek bir haram lokma yedirmemiş babam var, babam. Abdullah Başarır ve ben, buradan 100 metre ileride, 100 metrekare bir dairede yaşıyoruz. Bu baba, ne bana telefon açıp bir gün sabah 'oğlum, paraları sıfırladın mı' diye sordu ne de ben çocuklarıma sordum ve soracağım. Şükürler olsun. Ne 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk ne de 180 milyon dolarlık, eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik.

Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı. Biz, bu ilde bakanlık yapan, 5 milyonluk saat takan milletvekillerinden olmadık. Biz, gencecik çocukları, akademisyenleri öldürenleri evimizde saklamadık. Biz şuracıkta, Çeşmeli çıkışında 2 tane polisimize 'şerefsiz' demedik."

 

BAŞARIR: "BEN BU SEÇİMLERDE ARANIZDA OLMAYABİLİRİM"

Genel seçimlerde ailesinin aktif çalışma yürüteceğini sözlerine ekleyen Başarır, "Biz, namussuzlukla, hırsızlarla, ülkeyi soyanlarla; milletin anasına sövüp de ihale alanlarla mücadele ettik. O yüzden ey saray, ey sarayın başındaki adam; benim dokunulmazlığımı kaldıracakmışsın. Kaldır, hemen kaldır. Kaldır ki dünya senin nasıl bir adam olduğunu bir kez daha görsün. Kaldırsın, tutuklasın. Benim bir eşim, 2 kızım var. Ben bu seçimlerde aranızda olmayabilirim. Ama onlar sizinle sokak sokak bu seçimlerde beraber olur. Arkadaşlarımla olur, il başkanımla olur, ilçe başkanımla olur. Biz kazanacağız. Halk kazanacak. Ülke ışıl ışıl olacak. Türkiye nefes alacak" diye konuştu.

 

ANTMEN: "ALİ MAHİR'İN ARKASINDA KALE GİBİ DURACAĞIZ"

Başarır'a partisinin milletvekilleri, belediye başkanı ve il başkanından da destek mesajları geldi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, "Bin 700'ün üzerinde Meclis'te dokunulmazlık dosyası var. Bugün eğer sadece Ali Mahir Başarır ve Lütfi Türkkan için dokunulmazlık felsefesi Meclis'in gündemine getiriliyorsa; bunun bir anlamı var. Demokrasi mücadelesinden geri durmamızı istiyorlar. Ülkenin güçlenmesi mücadelesinden geri durmamızı istiyorlar. Bizim ne feda edecek ülkemiz var, ne demokrasimiz var ne Ali Mahir Başarır'ımız var. Biz hiç kimseyi feda etmeyiz" dedi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de yaptığı destek konuşmasında, "Ne olursa olsun doğru bildiğimizi söylemekten geri durmayacağız. Sevgili Ali Mahir'in arkasında kale gibi duracağız" ifadelerine yer verdi.

 

ÖZYİĞİT: "ALİ MAHİR BAŞARIR'A YÖNELİK YAPILAN BU DAVRANIŞI NEFRETLE KINIYORUM"

CHP'li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaptığı destek konuşmasında; "Sinmeden, gözünü budaktan esirgemeden ülkenin neresinde bir antidemokratik bir davranışla karşı karşıya kalan bir insan varsa ya da bir kitle varsa; o insanın, o kitlenin yanında olup onun hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunma noktasında davranış gösteren sevgili dostum, kardeşim Ali Mahir Başarır'a yönelik yapılan bu davranışı nefretle kınıyorum" ifadelerine yer verdi. CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da konuşmasında 12 Eylül 1980 öncesi baskı dönemini hatırlatarak, "Bugün burada gösterdiğiniz bu birlikteliği, güç birliğini yarınlarda sürekli artırarak gösterirsek bunların ne Ali Mahir'e gücü yetecek ne Ekrem İmamoğlu'na gücü yetecektir. Bizler gideriz; hepinizin çocukları var, torunları var. Bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar, özgürlükler gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

 

ÖMÜR: "VEKİLİMİZİN ARKASINDA HALKIN SESİ, UMUDU, DUASI VE İNANCI VARDIR"

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise basın açıklamasında yaptığı konuşmada, "Sayısız dosyanın içinden tüm usullere aykırı olarak Ali Mahir vekilimizin ve İYİ Parti Milletvekili Lütfi Türkan'ın dosyalarının öne çekilmesi, saray aklının siyasi bir mühendislikle ülkeye gündem dayatmasıdır" dedi. Ömür, konuşmasının devamında; "Değerli yol arkadaşlarım, inanın bu anlayışın karşısında cesurca bir adım bile geri atmadan duranların partisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ömürleri yetmeyecek, en geç 4-5 ay sonra bu anlayış Türkiye'den yok olup gitmiş olacak. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geliyor. Ali Mahir vekilimiz yalnız değildir. Arkasında cesaretle, umudu örgütleyen 100 binlerin gücü vardır. Vekilimizin arkasında milyonlarca ezilen, haklının, halkın sesi, umudu, duası ve inancı vardır" ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA