Metro için 17 aydır imza yok!




Tarih: 17 Ocak 2023 Salı 17:48


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Metrosu’nun finansmanı için Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 17 aydır imza beklediklerini vurgulayarak, "Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi twitter hesabını etiketleyerek bir paylaşımda bulundu. Resmi Gazete'de önceki gün yayımlanan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'nda Mersin Metrosu'nun yer aldığını işaret eden Seçer, Bakanlık'tan finansman için 17 aydır imza beklediklerini duyurdu.

 

 

2022'de temeli atılan ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na alınan Mersin Metrosu, bu yıl da Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'nda yer aldı. CHP'li Seçer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "Mersin Metrosu 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'nda yer aldı. Madem ki programa aldınız, yapımı sürerken kredi kullanım onayını Hazine ve Maliye Bakanlığı 17 aydır niye vermiyor? Bir de çıkıp 'Hangi projenizi engelledik' diyorsunuz. Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz!" ifadelerine yer verdi.

 

"MERSİN ÖLÇEĞİNDE NÜFUSU OLAN HİÇBİR İLDE OLMAYAN BİR YATIRIMI BAŞLATTIK"

Seçer, 17 aylık süreçte sık sık Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yaptığı 'imza' çağrısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu. 2022'nin son aylarında Türk ve Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) tarafından düzenlenen 'Oyun Kurucu Mersin' toplantısında da Mersin'deki yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak metro finansmanı sıkıntısını gündeme taşıyan Seçer, "Mersin ölçeğinde nüfusu olan hiçbir ilde olmayan bir yatırımı başlattık. Metro. Temelini attık, başladık. Ama finansman sıkıntımız var. Neden? Yatırım planına alınmasına rağmen henüz Hazine tarafından imzalanmadı. 6. sırada vergi ödeyen Mersin'in önünü açmak zorundadır Hükümet. Eğer Mersin Ankara'nın velinimeti ise Ankara'nın Mersin'in önünü açma görevi vardır. Çünkü burada insanlar çalışıyor, vergisini veriyor ve Türkiye'ye sarih yatırımlar yapıyor" demişti.

 

İŞ DÜNYASI DA 'İMZA ÇAĞRISINDA' BULUNMUŞTU

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (MESİAD) 32. Yıl Balosu’nda da Mersin Metrosu için yaşanan finansman sıkıntısı gündeme gelmişti. Seçer'in de katıldığı toplantıda konuşan MESİAD Başkanı Hasan Engin "Mersin gibi metropol kentin ulaşım sorununun ivedi bir şekilde çözülmesi gerekmektedir. Ulaşım sorunu; kentin ekonomisine, hava kirliliğine ve turizmine zarar vermektedir. Ulaşım sorununun çözülmesi için kentimizin metroya ihtiyacı vardır. Metro projesinin Ankara’da ilgili Bakanlığımızca acilen onaylanması ve tüm yatırımlarının gecikmemesi gerekmektedir” şeklinde konuşmuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA