Yeni MİY’den evinde bir galibiyet daha!




Tarih: 23 Ocak 2023 Pazartesi 18:51


Sezonun 19’uncu hafta karşılaşmalarını geride bırakan Yeni Mersin İdman Yurdu, evinde ağırladığı rakibi Ağrı 1970 Spor’u 1-0 mağlup ederek, gözünü Çatalcaspor maçına çevirdi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin Stadyumu'nda oynanan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu ile BC Group Ağrı 1970 Spor maçı ile birlikte Yeni MİY'in evinde aldığı galibiyetlere bir yenisi eklendi. Maçın 39'uncu dakikasında kırmızı-lacivertli oyuncu Chris David'in attığı golle birlikte Yeni MİY taraftarları büyük sevinç yaşadı.

 

EVİNDE SADECE 1 MAĞLUBİYET YAŞADI

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup karşılaşmaları kapsamında sezonun başından bu yana 19 maçı geride bırakan Yeni MİY, 13 galibiyet ve 4 mağlubiyetle zirvedeki konumunu koruyor. Ligde 43 puana sahip takım, kendi evinde oynadığı 9 maçtan yalnızca 1 galibiyet alırken; son karşılaşmayla birlikte evindeki galibiyetlerine bir yenisini ekledi.  Kırmızı-lacivertli takım, rakibi Ağrı 1970 Spor'u son maçta 1-0 mağlup etti.

 

"DİRENÇLİ BİR TAKIMA KARŞI OYNADIK"

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Yeni MİY Teknik Direktörü Ersin Aka, "Öncelikle büyük taraftarımıza çok teşekkür ederim. Onların desteğini bu maçta çok fazla hissettik ve galibiyette çok önemli bir rol oynadılar. Çok zorlu bir rakibe karşı oynadık, rakibini oynatmamayı ilke edinmiş, dirençli bir takıma karşı oynadık. İlk maçta rakibimize mağlup olmuştuk ve rakibimiz şu anda Play-off hattını zorlayan bir ekip. Ancak oyuncularımız maçın başından sonuna kadar çok üstün bir oyun oynadılar. Maçta birçok gol pozisyonuna girip değerlendirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama oyun üstünlüğü ve rakibimize pozisyon vermememiz bizi mutlu etti" ifadelerine yer verdi.

 

"BEKLENTİMİZ DAHA ÇABUK GOL BULUP, DAHA FARKLI SKORLAR ALMAK"

Aka, değerlendirmelerinin devamında; "Ancak bu ligde kolay bir maç yok, her maçımız bu şekilde geçecek. Beklentimiz daha çabuk gol bulup, daha farklı skorlar almak. Bunu da yapabilecek kadromuz, isteğimiz ve kapasitemiz var. İnşallah önümüzdeki süreçte kalitemizi daha çok sahaya yansıtacağız. Tekrardan taraftarlarımıza, yönetimimize, futbolcu kardeşlerime ve teknik ekibime teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA