3’üncü çeyrekte tökezledi, son çeyrekte şahlandı: MSK, 16 haftada 14’üncü galibiyetini aldı!




Tarih: 23 Ocak 2023 Pazartesi 18:52


Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı (MSK), evinde ağırladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’u 76-72 mağlup ederek, ligin 16’ncı haftasını geride bıraktı.

Haber-Fatih Dönmez

 

Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi 16. Hafta karşılaşmaları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı (MSK) ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda maç yaptı. İlk iki periyodu çekişmeli geçen karşılamanın 3'üncü periyodunda Kağıtspor, attığı sayılarla rakibi MSK karşısında ciddi üstünlük sağladı. Son periyotta atağa kalkan Carettalar, maçı 76-72 skorla noktalayarak, tribünlerce coşku yarattı. Karşılaşmayı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de taraftarlarla birlikte salonda seyretti.

 

MSK, LİGİN LİDER KOLTUĞUNDA!

Ligde oynadığı 16 maçtan 14 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ayrılan MSK, sahip olduğu 30 puanla liderlik konumunu koruyor. Sezon boyunca rakiplerine 1307 sayı atan MSK, rakiplerinden gelen 1134 sayıyı ise potasında gördü. 16 maçın 9'unu kendi evinde oynayan MSK, diğer 7 maçta ise deplasmanda rakipleriyle karşı karşıya geldi. Kendi evinde ve deplasmanda 1'er mağlubiyet yaşayan MSK, sezon içerisindeki 14'üncü galibiyetini son olarak Kağıtspor maçında aldı.

 

35 DAKİKADA 32 SAYI ÜRETTİ: TOBİN CARBERRY

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor karşılaşmasında Kevin Kaspar, Oğulcan Baykan, Tobin Carberry, Oğuzhan Kızıl ve Aaron Jones'tan oluşan ilk 5'le sahaya inen MSK, rakibine zorlu dakikalar yaşattı. Karşılaşmaya, MSK'lı oyuncu Tobin Carberry'nin attığı sayılar damga vurdu. Maçta 35 dakika sahada kalan oyuncu, toplam 32 sayı üretti.

 

SON ÇEYREKTE TARAFTARLAR RAHAT BİR NEFES ALDI

Karşılaşmanın ilk periyodu, 22-18 MSK'nın üstünlüğüyle sonuçlandı. 4 sayılık fark, ikinci periyotta yerini 3 sayılık farka bıraktı. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı 2'nci periyot da MSK'nın rakibi karşısındaki 19-16'lık üstünlüğüyle sonuçlandı ve maçın ilk yarısı 41-34'lük skorla geride kaldı. Karşılaşmanın ikinci yarısına yüksek motivasyonla başlayan Kağıtspor'lu oyuncular, 3'üncü periyotta MSK'lı oyunculara zor anlar yaşattı. Rakibine 15 sayı fark atarak 3'üncü periyodu 27-12'lik skor durumuyla sonlandıran Kağıtspor, rakibine ciddi bir üstünlük sağladı. 4'üncü periyotta ise karşılaşmanın seyri değişti. MSK'lı oyuncular son periyotta sahada fırtına gibi eserek, 23-11'lik skor durumuyla maça son noktayı koydu. Karşılaşma, MSK'nın Kağıtspor karşısındaki 76-72'lik galibiyetiyle sona erdi.

 

"SON PERİYOTTA GEREKLİ MÜCADELEYİ GÖSTERDİLER "

Sezon içerisindeki 14'üncü galibiyetin ardından karşılaşmayı değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Semih Soğuksu, "Bütün hafta boyunca iyi antrenman yaptık ama bu maça yansıtamadık fazla. Mücadele olarak iyiydik ama hücum kısmında çok basit hatalar yaptık, bizim takıma yakışmayacak hatalar yaptık. Basit top kayıpları ve basit atışları kaçırdık. Buralarda da bu sefer savunmadan düştük. Özellikle 3. çeyrek 27 sayı yememiz bizim için kabul edilemez bir durum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 8 sayı geriye düşmesine rağmen son periyotta gerekli mücadeleyi gösterdiler, evimizde seyircilerimizin büyük desteğiyle beraber. İyi bir galibiyet aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'u da tebrik ediyorum. Diğer haftalarda başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA