“HAYDİ” polisi, denetimlerine devam ediyor




Tarih: 27 Ocak 2023 Cuma 16:17


Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği olarak 2022 yılı içerinde; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre Mersin merkez ilçelerinde pitbull terrier, dogo argentina gibi köpek ırkları ve melezlerini besleyen hayvan sahiplerinin yasal süreç içerisinde hayvanlarını kısırlaştırma işlemi ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nün PETVET sistemine kayıtlarının yapılıp yapılmadığı konuları ile 14.07.2021 tarihi itibariyle bu köpek ırklarının üretilmesi, beslenmesi, sergilenmesi, sahiplenilmesi ve ticaretinin yapılması gibi yasal olmayan konuların önlenmesi amacıyla tehlike arz eden köpek ırkları ile ilgili çalışmada 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı davrandığı tespit edilen hayvan sahiplerine 249 bin 972 ( iki yüz kırk dokuz bin dokuz yüz yetmiş iki) TL idari para cezası uygulandı. Toplamda 108 adet tehlike arz eden köpeğe el konularak Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA