ÇBK, Bursa’dan galibiyetle döndü




Tarih: 29 Ocak 2023 Pazar 17:20


Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, deplasmanda oynadığı Bursa Uludağ maçından da galip ayrılarak, zirvedeki koltuğunu korudu.

Haber-Fatih Dönmez

 

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Yenişehir Belediyesi; iki maç önce yaşadığı mağlubiyeti, önceki maç galibiyetle taçlandırdı. ÇBK, son olarak deplasmanda oynadığı Bursa Uludağ maçını 90-85'lik skorla tamamlayarak 'şampiyonluk' yolundaki bir basamağı daha geride bıraktı.

 

2 MAĞLUBİYET'İN 2'Sİ DE DEPLASMANDA YAŞANDI

ÇBK, sezon başından bu yana oynadığı 17 maçtan 15 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ayrılarak puan durumunu 32'ye yükseltti. ÇBK'yı ligde 31 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding ve 29 puanla Galatasaray Çağdas Faktoring seyretti. 17 maçın 8'ini kendi hasasında oynayan takım, şu ana kadar evinde oynadığı karşılaşmalarda mağlubiyet yaşamadı. Takım, deplasmanda oynadığı toplam 9 maçtan 7 galibiyet alırken, sezon içerisindeki 2 mağlubiyeti de deplasmanda yaşadı. Şu ana kadar rakiplerinin potasına toplam 1342 sayı atan takım, 1122 sayıyı ise kendi potasında gördü.

 

ÇBK, GALİBİYET SERİSİNE YENİDEN BAŞLADI

Sezona Fenerbahçe Alagöz maçında yaşadığı mağlubiyetle başlayan ÇBK, devamında oynadığı 13 maçın 13'ünden de galibiyetle ayrılarak başarılı bir galibiyet serisine imza attı. Yıldız oyuncularıyla sahada fırtına gibi esen ve periyotlarda rakiplerine nefes aldırmayan takım, önceki haftalarda oynadığı Botaş maçından 66-56'lık mağlubiyetle ayrılarak, galibiyet serisini bozdu. Yaşadığı yenilgi karşısında pes etmeden, ilerleyen maçlara bakmaya devam eden ÇBK, bir sonraki hafta evinde ağırladığı Emlak Konut'u 67-59 skor durumuyla mağlup ederek, 'aralıksız galibiyet' iddiasını sürdüreceğinin mesajını verdi. ÇBK, son olarak oynadığı Bursa Uludağ maçından da galip ayrılarak iddiasını güçlendirdi.

 

ÇBK, SON PERİYOTTA YENİDEN ŞAHLANDI

Bursa Uludağ'ı deplasmanda 90-85 mağlup eden ÇBK, özellikle 3'üncü çeyrekte çekişmeli bir karşılaşmaya imza attı.  İlk periyodu Bursa Uludağ karşısındaki 30-21'lik galibiyetle noktalayan ÇBK, ikinci periyotta ise rakibine şans tanıdı. Bursa'nın ÇBK karşısındaki 24-16'lık üstünlüğüyle geride kalan ikinci periyot sonrası maçı 46-45 skor durumuyla ÇBK önde götürdü. 3'üncü çeyrekte ise heyecan dolu bir karşılaşma yaşandı. ÇBK, tüm ataklarına rağmen 20-19'luk skor durumuyla 3'üncü çeyrekte rakibinin gerisinde kaldı. Son düzlükte rakibi üstünde ciddi üstünlük sağlayan ÇBK, 4'üncü çeyreği ise 25-20 önde tamamladı.

 

BURSA ULUDAĞ OYUNCUSU, 36 DAKİKADA 36 SAYI ÜRETTİ

Karşılaşmada ÇBK'lı oyunculardan DeWanna Bonner, başarılı bir performans sergiledi. Maçta kaldığı 25 dakikada 20 sayı üreten oyuncu, ÇBK'nın karşılaşmadan galibiyetle ayrılmasına önemli katkı sundu. Ancak maçtan mağlubiyetle ayrılan Bursa Uludağ'ın oyuncusu Chennedy Carter, karşılaşmaya adını altın harflerle yazdıran oyuncu oldu. Karşılaşmada soluksuz bir performans gösteren Chennedy Carter, maçta kaldığı 36 dakikalık sürede toplam 36 sayı üretti.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA