ÇBK, Virajı Döndü




Tarih: 1 Şubat 2023 Çarşamba 18:19


FIBA Kadınlar EuroLeague B Grubu’nun 12. hafta maçına çıkan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, evinde ağırladığı rakibi Famila Schio’yu 79-67 mağlup ederek zirveye yükseldi. Kritik virajı dönen ÇBK, yoluna son hızla devam ediyor.

Haber-Fatih Dönmez

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi ile Famila Schio maçı, Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynandı. Taraftarlar, Mersin temsilcisini ligin 12. haftasındaki kritik karşılaşmada yalnız bırakmadı. Tribünlerde boş yer bırakmayan taraftarlar, tezahüratlarıyla ÇBK'nın yıldız oyuncularına moral verdi. Karşılaşmanın hakemliğini Haris Bijedic, Hrvoje Cavar ve Maden Lucic yaptı.

 

ÇBK, İLK ÇEYREĞİ ÖNDE TAMAMLADI

7-0'lık Famila Schio serisi ile başlayan karşılaşmada, Hayes'in basketi ile ÇBK atağa geçti. Maçtaki kısa süre içerisinde oyunun dengesini kuran ÇBK, Cornelius'un 2 üçlüğüyle birlikte rakibi karşısında 14-11 öne geçti. Bonner ile Williamns'ın sayıları ve Gray asistleriyle devreye giren maçın ilk çeyreği, ÇBK 23-17'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

 

İKİNCİ PERİYODA RAĞMEN İLK YARININ GALİBİ ÇBK OLDU

Amerikalı yıldız oyuncu Chelsea Gray, ikinci periyotta da maça yön verdi. ÇBK'nın ikinci periyotta pota altındaki üstünlüğü, ABD'li oyuncu Kuanitra Hollingsworth'ün girişiyle arttı. İkinci periyodu 16-14'lük skorla rakibi karşısında geride tamamlayan ÇBK oyuncuları, ilk yarıyı 37 - 33 önde götürerek soyunma odasına gitti.

 

ÇBK, SON ÇEYREKTE SAHADA FIRTINA ESTİRDİ

İkinci yarının ilk çeyreğine yüksek motivasyonla başlayan ÇBK, kıran kırana bir mücadeleye imza atsa da rakibinin gerisinde kaldı. Üçüncü periyodu Famila Schio 19-18 önde tamamlarken, son periyotta ise oyunun seyri değişti. ÇBK'lı oyuncular son periyodun özellikle son 10 dakikasında rakibine şans tanımadı. Son çeyreği 24-15 önde bitiren ÇBK, karşılaşmadan 79-67'lik üstünlükle ayrıldı.

 

SON MAÇTAKİ GALİBİYETLE ZİRVEYİ GÖRDÜ!

Karşılaşma öncesi ligin 3'üncü sırasında yer alan ÇBK, son maçta aldığı başarıyla zirveyi gördü. Puanını 20'ye yükselterek 1'inci sıranın sahibi olan ÇBK'yı aynı puanla maçtaki rakibi Beretta Famila Schio izledi. Ancak ÇBK maç fazlası ve averaj farkıyla rakibinin önüne geçti. Şu ana kadar oynadığı 12 maçtan 8 galibiyet ve 4 mağlubiyet alırken; rakiplerinin potasına toplam 842 sayı attı. ÇBK, rakiplerinden gelen 806 sayıyı ise potasında gördü.

 

ABDULLAH ÖZYİĞİT, "MERSİN TAKIMINA SAHİP ÇIKTI"

Karşılaşmayı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da salondan izleyerek, takımı yalnız bırakmadı. Maç sonunda açıklama yapan Başkan Abdullah Özyiğit, "Muhteşem destek için teşekkürler Mersin, inanıyoruz ki tarihi birlikte yazacağız. Salonu doldurarak, kentinin takımını yalnız bırakmayan binlerce hemşehrimize teşekkür ediyoruz. Avrupa şampiyonluğu yolunda Mersin tek yürek oldu. Bu sezon 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandık, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şu anda lider durumdayız. Hedeflediğimiz 4 kupa için emin adımlarla ilerliyoruz. Hep birlikte başaracağız" dedi.

 

ÖZYİĞİT’TEN YENİ MERSİN İDMAN YURDU’NA DA DESTEK ÇAĞRISI

Özyiğit, TFF 3. Lig’de mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu için de destek çağırısında bulunarak; "Yeni Mersin İdman Yurdu’muz küllerinden doğuyor, bu sezon çok iyi performans sergiliyor. Kentimizin takımı Pazar günü önemli bir maça çıkacak. Yenişehir Belediyesi olarak biz de stadyuma servis kaldırıyoruz. Bu maça tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Takımlarımız bizim değerlerimiz, ortak paydalarımız. Kenetlendiğimiz zaman başarı da gelecek" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA