CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür: ’İktidara Mersin’den hazırız!’




Tarih: 1 Şubat 2023 Çarşamba 18:28


CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, şu anda Mersin’deki oy oranlarının yüzde 33-35 bandında olduğunu ve hedeflerinin açıklanacak Millet İttifakı adayının Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Üye sayılarının her geçen gün arttığını vurgulayan Ömür, Mersin’de diğer siyasi partilerden de CHP’ye geçişler olduğunu vurguladı.

Haber-Cihan Barış Budak

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki hafta bir dizi programa katılmak üzere Mersin'e geldi. Kılıçdaroğlu'nun Mersin'deki Muhtarlar Buluşması programında muhtarlar partiye üyelik başvurusu yaparak, CHP rozeti taktı. Ardından, 6'lı Masa'nın Ortak Mutabakat Metni yayınlandı. Millet İttifakı'ndaki partiler, 14 Mayıs'taki Genel Seçimler sonrası iktidara gelmeleri durumunda hayata geçirecekleri çalışmaları maddeler halinde kamuoyuna açıkladı. Mersin'de ise Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay'ın milletvekilliği aday adaylığı ile başlayan süreçte koltuk değişimi yaşandı. CHP Mersin İl Başkanlığı koltuğuna kısa süre önce Koral Ömür oturdu. Koral Ömür, yaklaşan genel seçimlere doğru CHP'nin Mersin'deki son durumunu gazetemize değerlendirerek, sorularımızı yanıtladı.

 

"GENEL BAŞKANIMIZIN MERSİN PROGRAMI YOĞUN GEÇTİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu'nun Mersin programının yoğun geçtiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Ömür, "Ana programımız Muhtarlar Toplantısı'ydı ama programı biraz daha genişletmek istedik. Büyükşehir'in 'Yerleşke Açılışı' önemliydi, 'Örgüt Buluşması' önemliydi. Genel Başkan uzun zamandır hiçbir ilde örgüt buluşması yapmıyordu. Bu, Mersin açısından önemliydi. Uzun zaman sonra ilk kez Mersin'de yapıldı. İyi oldu, motivasyon sağladı. Bizim de istediğimiz bir şeydi. Sonrasında daha dar kapsamlı bir toplantı da yaptı. Genel Başkanımızın Mersin'e gelişi bize göre verimli geçti. Kendisine göre de öyle geçti. Daha sonra da zaten buradan Konya'ya uğurladık. Biz zaten seçim startını vermiştik ama bizim için de bir nevi bir 'start' oldu. Kendisine de 'iktidar ateşini buradan yaktınız' dedik ve teşekkür ettik. Yakın zamanda adaylık açıklanacağı için onun öncesinde bir başlangıç gibi oldu" diye konuştu.

 

"HAZIRLIKLARIMIZI GENEL BAŞKAN'IN ADAYLIĞINA GÖRE YAPIYORUZ"

Millet İttifakı'nın 13 Şubat'ta açıklanması beklenen Cumhurbaşkanı adayına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ömür, "Tabi adayın kim olacağı önemli. Diğer 5 partide olduğu gibi, Mersin örgütleri de bu konuda bir beklenti içerisinde. Ama biz tabi örgütün genel görüşü olarak; herkesin gönlünden geçen ve doğru olan aday da Genel Başkan olduğu için hazırlıklarımızı Genel Başkan'ın adaylığına göre yapıyoruz. Bizim için aksi sürpriz olacaktır. Olursa da belirlenecek herhangi bir aday için biz burada zaten seçim hazırlıklarımızı yaptık, ona göre çalışacağız. Belki ufak tefek değişiklikler olur ama sonuçta örgüt genel seçim çalışmasını ilk defa yapmıyor. Başkanlık çalışmasını da ilk defa yapmıyor. Ama umarız Genel Başkanımız olur, bizim için daha iyi olur. Tanımadığımız bir aday yerine tanıdığımız aday işi kolaylaştıracaktır" dedi.

 

"AKP'DE, MHP'DE HATTA BBP'DE ÇALIŞAN KİŞİLER PARTİMİZE ÜYE OLUYOR"

Son yıllarda Mersin'de CHP'ye yoğun ilgi ve yoğun katılım olduğunu vurgulayan Ömür, "2019 bir yerel seçimdi. Bugün bir genel seçime hazırlanıyoruz. Oradaki dinamiklerle bugünkü dinamikler birbiriyle çok doğru olarak kıyaslanamayabilir. Ama 2019'dan bugüne tabi bir yerel iktidar söz konusu. İyi çalışan bir Büyükşehir Belediyesi söz konusu. Tarsus'un alınması tabii ki bir artı. Bu nedenle üye sayımız artıyor. Tabi partiye ilgi de artıyor. Aynı zamanda genel seçimlerde partinin iktidar iddiası, iktidar ihtimalinin güçlenmesi de partiye katılımı artırıyor. Bu yüzden bizim üye sayımız sürekli artıyor tabi. Hiç beklemediğimiz yerlerde insanlar gelip üye oluyor. Zaman zaman daha önce AKP'de, MHP'de hatta Büyük Birlik Partisi'nde son dönemlerde çalışan kişiler partimize üye oluyor. O gün Silifke'ye gittik, daha önce Büyük Birlik Partisi'nde çalışmış bir yönetici katılmış, orada tanıştık. BBP'den İYİ Parti'ye geçmiş, oradan bize geçmiş. Böyle bir katılım var. Partinin iktidar iddiasını biz her yerde hissediyoruz. Katılımlar da bunun bir göstergesi" ifadelerine yer verdi.

 

"AKP'NİN AĞIRLIKLI OLDUĞU MAHALLELERDE DE AİLE GEÇİŞLERİ VAR"

Muhtarlar Buluşması'nda muhtarların da CHP'ye üye olduğunu sözlerine ekleyen Ömür, "Muhtarlar önemli, AKP'de daha önce siyaset yapmış insanların geçişi önemli. Şu anda biz bunu çok dillendirmiyoruz ama AKP'nin ağırlıklı olduğu mahallelerde de aile geçişleri var. Bir de apolitik insanlardan da bazı eğitimli meslek gruplarından da var. Bu, insanların artık bazı şeylerden tamamen bıktığını veya bıçağın kemiğe dayandığını görüyorlar" dedi.

 

"BU İKTİDAR HERKESİ BİR YERDE ZEDELEMİŞ, DENGESİNİ BOZMUŞ"

CHP'nin vatandaşların sorunlarına çare ürettiğine dikkat çeken Ömür, "Mesela eğitimli meslek gruplarında ekonomi değil de daha çok yaşam tarzı ve adalet ön planda. Mesela bir hukukçu adaletin ve yargının geldiği noktaya bakıyor. Bu süreçten, bu iktidardan kurtulmak istiyor. Bir doktor, mesela belki çok büyük ekonomik sıkıntı çekmiyor ama başka yerlerde sıkıntı yaşıyor. Yaşam tarzında sıkıntı çekiyor, tayinlerinde sıkıntı çekiyor, çalışma şartlarında sıkıntı çekiyor. Herkesi bu iktidar bir yerde zedelemiş. Bir yerde dengesini bozmuş. Bizim söylemlerimize bakıyorlar; özgürlük söylemleri var, yargıya ilişkin Muharrem Erkek açıklama yaptı; HSYK'daki Adalet Bakanlığı'nın etkisi kaldırılacak. Hukukçuların 70-80 senedir istediği bağımsız yargının büyük bir adımı bu. Avukatlar bunu görüyor. Avukatın veya hakimin istediği zaten bağımsız yargı" diye konuştu.  

 

 

"13 ŞUBAT'TA YÜKSEK SAYIDA ADAY ADAYININ ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"CHP Mersin'de milletvekilliği aday adaylığı için yoğun bir başvuru öngörüyor musunuz" şeklindeki sorumuzu yanıtlayan Koral Ömür, "Şu an resmi olarak aday adaylığını açıklayan 3 kişi var. Birisi Eski İl Başkanımız Adil Aktay. İki tane de yöneticimiz var. Ama aday adayı olarak çalışma yapan, gezi yapan arkadaşımız çok. Tüzük gereği istifa eden 3 kişi oldu, resmi dediğimiz; çıkıp bunu deklare eden kişiler. Resmi süreç zaten başlamadı. Seçim takvimiyle başlıyor. Ama onun dışında bizim bildiğimiz birçok arkadaşımız aday adaylığı çalışması yapıyor. Bizim buraya aday adayı olarak ziyarete de geliyorlar. Ama belki basına deklare etmediler. Ben 13 Şubat'ta büyük ihtimalle aday açıklandıktan sonra hızlanacağını düşünüyorum. O zaman yüksek sayıda aday adayının hızla çıkacağını düşünüyorum" dedi.

 

"ÇALIŞMAMIZIN ODAĞINI VEKİLE DEĞİL, CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZIN KAZANMASINA YÖNELTTİK "

Ömür, "Mersin'den kaç hedefi TBMM sıralarında görmeyi hedefliyorsunuz" sorumuza verdiği yanıtta ise "Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Mersin'de birinci parti. Aramızda açık ara farklar var. Tabi 6'lı Masa'da bazı şeylerin netleşmesi lazım. İşte seçim birlikteliği var, aynı listeden girme var. Hangi ilde ne olacak onu bilmiyoruz. O yüzden şu anda bir şey söyleyemiyorsunuz, çünkü o yol haritası daha netleşmedi. Bazı listeler belki karışacak gibi görünüyor. Mersin bunun içinde mi dışında mı bilmiyoruz. Bizim için önemli olan, görevi devraldığımızda Mersin'deki oy oranı kaçsa bunun üzerine koymaktır. Bir de sadece vekil sayısı yeterli olmayacaktır. Şu anda da vekilimiz var veya şu anda da Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet partisi. Ana muhalefet partisi olarak kalmanın bir anlamı yok. Yani hedefini vekil sayısıyla belirlemenin bir anlamı yok. Hedef, Cumhurbaşkanlığını kazanmak. Bizim hedefimiz o. Zaten bunda başarılı olduğun zaman beraberinde vekil sayısı da artacaktır. O yüzden biz çalışmamızın odağını vekile değil, Cumhurbaşkanı adayımızın kazanmasına yönelttik.

 

"CHP'NİN MERSİN'DEKİ OY ORANI ŞU AN YÜZDE 33-35 BANDINDA"

"Şu anda CHP'nin Mersin'deki oy oranını hangi aralıkta" sorumuzu da yanıtlayan Ömür, "Farklı şirketlerden farklı sonuçlar çıkıyor ama yüzde 33-35 civarı şu an Mersin'deki Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy oranı. O civarda geziyor. Birkaç şirketin ortalamasından bu sonuca varıyorum. Oy oranları Aralık'ta çıkıyor, onun ortalamasından bu civarda bir oy oranımız olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

"ALİ MAHİR VEKİLİMİZ TEKRAR VEKİL ADAYI OLABİLİR"

Hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'la ilgili de gazetemize değerlendirmelerde bulunan Ömür, şunları söyledi; "Diğer partilerin oylarıyla dokunulmazlığının kaldırılacağı yönünde son gelişmeler. Burada, tabi vekilliğinin engellenmesi için dokunulmazlığının kaldırılması yetmiyor. Onun sonrasında bir yargılama sürecinde ceza alıp o cezanın kesinleşmesi gerekiyor. Bu kesinleşme süreci 14 Mayıs'ta planlanan seçimlere yetişmez. Mahir Vekilimiz tekrar vekil adayı olabilir. Bu süreçte tekrar seçilebilir. Ben engel olacağını, bu kadar kısa sürede vekilliğine engel bir durumun ortaya çıkacağını düşünmüyorum. Tabi yapılan şey tamamen bir operasyon ve haksızlık. Buradaki basın açıklamasında da insanlar nasıl sahip çıktı gördünüz. Kalabalığı gördünüz. Biz tabi sonuna kadar arkasında duracağız. Yanında duracağız ve 14 Mayıs'ta iktidar değiştiğinde zaten bunların önemi kalmayacak. Korkacak bir şey de kalmayacak bu konuda. Ben bu işin sonunda düzeleceğini düşünüyorum ve iktidarın bu konuda başarılı olabileceğini sanmıyorum. Bu konuda biz kazanacağız, Mahir Vekilimiz kazanacaktır diye düşünüyorum."

 

"BİZ ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIRIZ"

Ömür, gazetemiz aracılığıyla Mersinlilere verdiği mesajda ise "Gerçekten çalışan, kararlı olan, heyecanla seçimi ve seçim çalışmalarını bekleyen bir örgüt var. Israrla bekliyoruz ve iktidar olmak istiyoruz. Herkes de her gittiğimiz yerde 'iktidar iktidar' diye haykırıyor. Biz de çalışıyoruz ve bekliyoruz. Adayımızı bekliyoruz tabi. İktidarın yaratmaya çalıştığı şöyle bir algı var; 'biz gidersek her şey değişir, düzen bozulur' gibi bir algı. Hayır, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kadroları hazır. Projeleriyle hazır, kadrolarla hazır. Ben bunu kesinlikle söyleyebilirim. Genel Merkez'de yaptığımız temaslarda bunu görüyoruz. Biz ülkeyi yönetmeye hazırız. Çünkü çok uzun süre hazırlık yaptık. İnsanları uzun süre dinledik, sorunları dinledik ve çözümlerini bulduk. O yüzden CHP'nin her konuda projesi var" ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA