Ukraynalı ’Kırmızı Şeytan’: Anna Vasilyevna




Tarih: 5 Şubat 2023 Pazar 17:40


Mersin’de oynanan Yeni Mersin İdman Yurdu ile 52 Orduspor Futbol Kulübü karşılaşması, Yeni MİY’in 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı. Mersinliler takımına tam destek verirken, tribünlerdeki ’Ukraynalı Kırmızı Şeytan’ detayı ise dikkat çekti. Karşılaşma sonrası gazetemize konuşan Yeni MİY taraftarı Ukraynalı Anna Vasilyevna,

Haber-Cihan Barış Budak

 

Mersin Stadyumu, dün kritik bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta liderlik koltuğunda oturan Yeni Mersin İdman Yurdu, en yakın rakibi 52 Orduspor Futbol Kulübü'yle karşılaştı. Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Türkiye'ye yerleşen 23 yaşındaki Anna Vasilyevna da tribünlerde 'kırmızı-lacivertli' Yeni MİY bayrağını dalgalandırarak tezahüratlara eşlik etti. Yeni MİY'in maçlarını ailece takip ettiklerini belirten Vasilyevna'yla kritik karşılaşma sonrası konuştuk. Vasilyevna, Ukrayna'dan Mersin'e uzanan çarpıcı yaşam hikayesini gazetemize anlattı.

 

"YENİ MİY'İN MERSİN'İN GURURU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kritik karşılaşmanın ilk golü 34'üncü dakikada kırmızı-lacivertli takımın oyuncusu Erdem Beytaş'tan geldi. Beytaş'ın golüyle tribünleri coşturan Yeni MİY taraftarları, 60'ıncı dakikada Kağan Bağış'ın attığı golle derin bir nefes aldı. Yeni MİY, karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak hem ligdeki liderlik koltuğunu korudu hem de puanını 43'ten 46'ya yükseltti. Anna Vasilyevna da gol sevincine tribünde kırmızı-lacivetli taraftarlarla birlikte yaşadı. Tribündeki heyecanını dile getiren Vasilyevna, "Çok güzel duygular içerisindeyim. Çünkü Türkiye'deki bir stadyumda olacağımı ve bir Türk takımını destekleyeceğimi hiç düşünmemiştim. Bence Yeni MİY oyuncuları da takımlarından oldukça memnunlar. Çünkü sadece Türk vatandaşlarının değil, yabancı ülke vatandaşları da onlara destek veriyor. Bence bu çok önemli. Yeni MİY'in Mersin'in gururu olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla takım Mersin'de oldukça iyi tanınıyor ve Mersinliler böyle başarılı oyuncuların takımda yer almasından dolayı gurur duyuyorlar" diye konuştu.

 

"KARDEŞİM UKRAYNA'DA ASKER, ESKİ ERKEK ARKADAŞIMSA RUSYA'DA ASKER"

Yeni MİY'in 'Ukraynalı Kırmızı Şeytanı' 23 yaşındaki Anna Vasilyevna, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle 18 Mart 2022'de babası, vaftiz annesi ve kız kardeşiyle birlikte Ukrayna'nın Odessa şehrinden Türkiye'ye taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi. Biyolojik annesinin Ukrayna'da kaldığını ve abisinin 2014'ten beri Ukrayna'da asker olduğunu belirten Vasilyevna, Türkiye'ye gelmeden önce ayrıldığı Rus sevgilisinin ise Rusya saflarında Ukrayna'ya karşı savaştığını kaydetti. Abisinin şu anda ağır yaralı olduğunu vurgulayan Vasilyevna, "Odessa'da yaşadığım dönemde kız kardeşimin yanına, Moskova'ya taşınmaya karar vermiştim. Orada biriyle tanıştık ve nişanlandık. Savaş başlayınca Türkiye'ye taşındım. Kardeşim Ukrayna'da asker, eski erkek arkadaşımsa Rusya'da asker ve onunla fikirlerimiz hiç aynı değildi. Biyolojik annem şu anda Ukrayna'da ve beni çok özlüyor. Her gün beni arıyor. Sanki benimle son kez konuşuyormuş gibi her görüştüğümüzde ağlayarak vedalaşıyor ama yine de çok mutlu. Çünkü ben savaşı görmedim ve şu an Türkiye'deyim. Bu nedenle mutlu" dedi.

 

"ŞU ANDA ÖLDÜRÜLEN İNSANLAR TEKRAR GERİ GELMEYECEK"

Vasilyevna'ya savaşla ilgili düşüncelerini sorduğumuzda, "Bunun çok aptalca olduğunu düşünüyorum. Çünkü gelecekte işler daha farklı olacak. Ama şu anda öldürülen insanlar tekrar geri gelmeyecek. Özellikle şu anda Ukrayna'da olan çocuklar için çok üzgünüm. Onlar için şu an oradaki durum çok kötü. Üstelik havalar da soğuk. Oradaki insanlar ellerinden geldiğince hayatta kalmaya çalışıyor. Yaşananlar karşısında olumsuz bir tavır içerisindeyim. Ama bunun için ne Rusya'daki insanları ne de Ukrayna'daki insanları suçluyorum. Asıl suçlu hükümet, insanlar bu noktada hiçbir şey yapamazlar. Sadece fikirlerini ifade edebilirler ama bu görüşler de hükümeti hiçbir şekilde etkilemeyecektir" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'YE TAŞINDIĞIMIZDA İLK KEZ TİY MAÇINA GİTTİM"

Futbola duyduğu ilgilinin abisinin küçükken sokakta yaptığı maçlarla başladığını belirten Vasilyevna, "Abim bir keresinde futbol oynarken bana da öğretmişti. Ben o zaman çok küçüktüm. Kapıda durup, topu bana atmıştı. Ama büyükler maç yaptıklarında beni o zamanlar yanlarına almıyorlardı. Abim daha sonra askere gittiği için futbolu bıraktı. Ben Ukrayna'dayken herhangi bir takımı desteklemiyordum. Oradayken okuduğum ve fazla zamanım olmadığı için maçlara gidemiyordum. Türkiye'ye taşındığımızda ise ilk kez Tarsus İdman Yurdu'nun maçına gittim. Daha sonra Yeni Mersin İdman Yurdu'nun maçlarını takip etmeye başladım. Ailem de Yeni MİY maçlarını kaçırmıyor. Onların tüm maçlarına gitmeye devam edeceğim" dedi.

 

"BİRÇOK KİŞİ 'KIRMIZI ŞEYTANLAR' GRUBUNA DAHİL OLMAM İÇİN BANA MESAJ ATTI"

Kırmızı-lacivertli takımın renklerini çok sevdiğini ve takıma hayranlık duyduğunu sözlerine ekleyen Vasilyevna, "Bu, sadece içindeki güçlü duyguların bir parıltısı. Zaten tribündeki fotoğraflarım farklı gruplarda paylaşıldıktan sonra birçok kişi 'Kırmızı Şeytanlar' grubuna dahil olmam için bana mesaj attı. Onları henüz çok iyi tanımıyorum ama anladığım kadarıyla onlar bir taraftar grubu. Bana yazdıkları mesajlarda; Türk takımına diğer ülke vatandaşlarının destek vermesinden çok memnun kaldıklarını ve bunun kendileri için çok önemli olduğunu belirttiler. Tribünlerde takımın bayrağını dalgalandırmaktan geri durmadığım için bana teşekkür mesajları gönderdiler" diye konuştu.

 

"YAKIN ZAMANDA TÜRKÇE DİL KURSLARINA DA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Türkiye'yi ve Mersin'i çok sevdiğini belirten Vasilyevna, ailesiyle birlikte Tece'de Coffe Art Tece Kahve Evi'ni işlettiklerini belirterek; "Türkiye'ye ilk geldiğimde yaşamak için çok güzel bir yer olduğunu gördüm. Ne yazık ki daha önce buraya gelme fırsatım olmamıştı. Türk insanını çok nazik ve sempatik buluyorum. Onlarla iletişim kurmak güzel. Türkiye'ye geldiğim için çok memnunum. Burada ailemle birlikte bir kahve dükkanını devralıp işletmeye başladık. Çok lezzetli kahveler yapıyoruz. Ben zaten kahveye çok aşinayım, 16 yıldır kahve yapıyorum. Annem kahveye çok aşina değildi ama ona da öğrettim. Şu anda Rusça konuşan çok sayıda ziyaretçimiz var, Türkler geliyor. 7 aydır bu kafeyi işletiyoruz. Bundan sonra ne olacağını zaman gösterecek. Ama kalıp, Türkiye'de yaşamak istiyorum. Yakın zamanda Türkçe dil kurslarına da gitmeyi düşünüyorum. Türkçe şarkıları çok seviyorum. Özellikle Manuş Baba dinlemek çok hoşuma gidiyor. Mersin'in de iyi bir altyapıya sahip, harika bir şehir olduğunu düşünüyorum. Bu şehir için hep refah içinde olmasını, benim için de her şeyin yolunda gitmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA