Mersinliler, depremin ardından ilk geceyi sokakta geçirdi




Tarih: 7 Şubat 2023 Salı 19:45


6 Şubat sabahı deprem korkusuyla güne başlayan Mersinliler, 6 Şubat’ı 7 Şubat’a bağlayan geceyi sokaklarda ve belediye tesislerinde geçirdi. İlçe belediye başkanları da toplanma alanlarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber-Fatih Dönmez

 

6 Şubat 2023 sabah saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkımla sonuçlanırken, Mersin'de de aynı dakikalarda ciddi sarsıntılar meydana geldi. Yetkililer, Mersin'de herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirse de Mersinliler sabah saatlerinde panik hali yaşadı.

 

MERSİN'DE PANİK HALİ HAKİM OLDU

Sabah saatlerinde evlerini boşaltan Mersinliler sokağa döküldü. Vatandaşların bir kısmı araçlarına binerek, güvenli bir yer arayışıyla yollara döküldü. Depreme ilişkin resmi açıklamaların yapılması ve belediyelerin uzattığı yardım eli sayesinde Mersinlilerin panik hali sabah saatlerinde uzun sürmedi. Ancak öğle saatlerinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem Mersin'de yine sarsıntı yarattı. Gece saatlerinde evlerine girmekte çekinen Mersinliler geceyi sokakta ve belediyelerin sağlamış olduğu tesislerde geçirdi.

 

ÖZYİĞİT, YENİŞEHİRLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, depremin meydana geldiği ilk saatlerde belediye tesislerini toplanma alanlarına dönüştürdüklerini açıklamıştı. Yenişehir Belediyesi, kentte 18 toplanma alanı oluşturdu. Özyiğit, geceyi belediyenin toplanma alanlarında kalan vatandaşlarla bir arada geçirdi.  Gece boyunca hizmet binalarında ve toplanma alanlarındaki vatandaşlara sıcak çorba, çay ve su ikram edildi. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Özyiğit, "Acımız tarifsiz, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Can kayıplarının yaşanmaması en büyük temennimiz. Bu zor zamanlarda hep birlikte dayanışma içerisinde olacağız" dedi.

 

GÜLTAK, GECE SAATLERİNDE AKDENİZLİLERLE BULUŞTU

Akdeniz Belediyesi de depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren kapılarını vatandaşlara açan yerel yönetimler arasında yer aldı. Belediye, evlerine giremeyen Mersinlileri tüm bina ve tesislerinde ağırladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da gece saatlerinde geceyi Akdeniz Belediyesi'nin tesislerinde geçiren vatandaşlarla buluştu. Toplanma alanlarından birisi olan Millet Bahçesi'nde açıklamalarda bulunan Gültak, "30'un üzerinde bölgede toplanma noktaları oluşturduk. Çocuklarıyla birlikte bu noktalara gelen ailelerimize kumanya, çorba ve çay ikram ediyoruz. Bu noktalarımız 24 saat boyunca açık olacak ve görevlilerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Vatandaşlarımız, bu alanlarda daha güvenli bir şekilde günlerini geçirebilir" diye konuştu.

 

BOZDOĞAN, TARSUSLULARA EL UZATTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da gece saatlerinde vatandaşlarla bir araya gelen belediye başkanlarından birisi oldu. Bozdoğan, evlerine giremeyen vatandaşların hizmetinde olan belediyenin birimlerine bağlı güvenli toplanma alanlarını ziyaret etti. Tarsus Belediyesi tarafından aracı ile güvenli bir alanda beklemek isteyen vatandaşlar için 7 adet kapalı semt pazarı vatandaşların hizmetine sunuldu. Aynı zamanda Tarsus Belediyesi güvenli toplanma alanları olan Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi, Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi, Gençlik Merkezi, +1 Kafe, Taziye Evleri, Zübeyde Hanım Bütünleşik Yaşam Merkezi, Mehmet Çelebi Spor Salonu, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi ve STEM Merkezi’ni vatandaşların kullanımına açtı.

 

YILMAZ DA GECE SAATLERİNDE TOROSLAR'DAKİ VATANDAŞLARLAYDI

Toroslar Belediyesi ise depremin ardından ilçedeki 50 ayrı noktada acil toplanma alanları oluşturdu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da bu alanları ve Mersin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni akşam saatlerinde ziyaret etti. Toroslar Kaymakamlığı ile birlikte hazırlanan Acil Toplanma Alanları, Toroslar Belediyesinin web sitesi ile sosyal medya hesaplarında duyuruldu. Toplanma alanlarında vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, depremden etkilenen vatandaşların Belediyenin 0.324 322 72 00 numaralı telefonundan Afet Masası'na ulaşabileceklerini de söyledi. Yılmaz, yaptığı açıklamada ise "İlçemizde Toroslar Kaymakamlığımız ile birlikte 50 ayrı noktada vatandaşlarımızı ağırlıyoruz.  İnşallah bu süreci de birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Tüm vatandaşlarımıza sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA