Sosyal medyada yaratılan algı gerçeği yansıtmadı




Tarih: 9 Şubat 2023 Perşembe 18:26


Sosyal medyada, Mersin’in Tece Mahallesi’ndeki bazı binaların duvarlarında uzun çatlaklar oluştuğuna dair görüntüler paylaşıldı. Ancak o çatlakların, iki bloğun birleşim yerinde meydana geldiği öğrenildi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Bazı sosyal medya hesaplarından Mersin'deki binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğuna dair görüntüler paylaşıldı. O binalar arasında Mersin'in Mezitli ilçesi, Tece Mahallesi'ndeki Alize Sitesi de yer aldı. Alize Sitesi'ndeki çatlakları yerinde inceleyip, site sakinlerinden bilgi aldık. Site sakinleri, çatlakların iki bloğun birleşim yerinde meydana geldiğini ve korkulacak bir durumun olmadığını bildirdi.

 

"SOSYAL MEDYADA OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN ALGI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Alize Sitesi sakinlerinden Ahmet Koç, site inşaatının 1994 yılında başladığını ve kendisinin de 1996 yılında site inşaatında çalıştığını söyledi. Sitenin 1997 yılında tamamlandığını sözlerine ekleyen Koç, söz konusu çatlakların ise 25 yıldır görüldüğünü söyledi. Birbirinden bağımsız iki bloğun birleşim nokrasında zaman zaman çatlakları gördüklerini ancak sıvayla kapattıklarını kaydeden Koç, "Burası depremden önce de vardı. Biz devamlı burayı kapatıyoruz. Ancak depremden sonra sıva bir kez daha döküldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve oluşturulmaya çalışılan algı gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

 

"GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜNCE BİZ DE ÇOK ŞAŞIRDIK"

Sitede market işletmeciliği yapan Orhan Yıldırım'la da görüştük. Yıldırım, 25 yıldır Alize Sitesi'nde yaşadığını vurgulayarak, "Buraya taşındığımdan beri o iki bloğun birleşim noktasında çatlaklar vardı. Deprem gecesi bizim için çok zor geçti. Bayağı sallandık ancak sitemizde herhangi bir hasar oluşmadı. Sitede evlerin içinde bile bir hasar meydana gelmedi. Biz bildiğimiz için kaynağından bu bilgileri aktarabiliyoruz. Ancak sosyal medyada görüntüleri görünce biz de çok şaşırdık" diye konuştu.

 

"BURASI DA BAĞIMSIZ İKİ BLOĞUN BİRLEŞİM NOKTASI"

Öte yandan Mezitli Deniz Mahallesi Muhtarlığı'na da bir çatlak ihbarı ulaştığını öğrendik. Bunun üzerine ihbarın geldiği Tece İlke Sitesi'ndeki son durumu yerinde gözlemledik. Sitenin eski yönetici ve mevcut site sakini Ahmet Ateş, Alize Sitesi'ndeki gibi çatlağın iki bloğun birleşim noktasında meydana geldiğini söyledi. Söz konusu hasarla ilgili gazetemize bilgi veren Ateş, "Buranın bir tarafı A Blok, diğer tarafı bağımsız bir blok. Yani iki ayrı bağımsız bloktan söz ediyoruz. Bilirsiniz, müteahhitler binaların yapımında tek parça beton dökmezler. Bölüm bölüm dökerler ki bir blok hasar gördüğünde diğerini de beraberinde götürmesin. Burası da bağımsız iki bloğun birleşim noktası. Zaman zaman bu çatlak sıvayla kapatılır. Sıva, herhangi bir sarsıntıda çatlayabileceği gibi durduk yere de çatlayabilir" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA