’1 Şubat’tan bugüne kadar Mersin’e minimum 200 bin insan gelmiş’




Tarih: 14 Şubat 2023 Salı 16:34


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV ekranlarında Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ’Yeni Bir Sabah’ programının canlı yayın konuğu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay'da çadır kent kurulduğunu belirten Seçer, deprem sonrası yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde Mersin'in yoğun bir depremzede göçü aldığını belirten Seçer, "En büyük göçü alacak kent Mersin. Mutlaka Antalya'ya, İstanbul'a, İzmit'e gidecek, başka yerlere de göç olacak ama en yoğun göçü alacak kent Mersin. Neden? Bizim kentimizde deprem bölgesindeki 10 ilin tamamında yaşayan insanların yakınları, akrabaları var. Yani bir yerden, bir felaketten ya da farklı bir sorundan kaçıp bir başka yere göç edecekseniz sizin iletişiminiz olması lazım. İletişim kuracağınız insanların olması lazım. Bu anlamda da Mersin onlar için çok cazip bir yer” diye konuştu. Büyükşehir olarak her gece saat 00.00’da kentin günlük su tüketimini ölçtüklerini kaydeden Seçer, “1 Şubat gününden, dün gece 00.00’a kadar Mersin'de su tüketimi yüzde 9 oranında artmış. Bu şu anlama geliyor; bugüne kadar Mersin'e minimum 200 bin insan gelmiş" ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA