Mersin İŞKUR ve Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD) arasında protokol imzalandı




Tarih: 19 Şubat 2023 Pazar 13:09


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD) arasında Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği’nde 17 Şubat 2023 tarihinde protokol imzalandı.

 ‘Yeni Umutlar’ projesi kapsamındaki bu protokol ile 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Elazığ ve Adana illerinde can kaybına ve hasara neden olan deprem afetine maruz kalan vatandaşlarımızdan Mersin ilimize gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin iş birliği halinde yürütülmesi hedefleniyor. Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ve Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD) Başkanı Ekrem Sağlam imzaları ile gerçekleşen protokol töreninde, Sayın Kutlu öncelikle yaşanan depremlerle sarsılan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Mersin iline gelen “Afetzede” statüsündeki vatandaşlar için ilkini gerçekleştirdikleri bu protokol ile Kamu – işveren iş birliği ile Mersin’de bulunan iş arayan statüsündeki vatandaşlar gibi afetzede statüsündeki vatandaşların da  yetkinliklerine uygun ve ivedilikle işgücü piyasasına kazandırılmalarını hedeflemekte olduklarını belirtti. 
Ayrıca bu istihdam seferberliğine destek olan ‘Yeni Umutlar’ projesinde iş birliği ve hassasiyetleri için Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD)’ne teşekkürlerini ileterek daha fazla vatandaşımızın işgücü piyasasına katılmasını sağlayacak yeni iş birliklerine devam edeceklerini söyledi. Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği (METKOSAD) Başkanı Ekrem SAĞLAM ise öncelikle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini belirterek “Deprem bölgesinde olan bölgeden gelen depremzede vatandaşlarımıza dernek üyelerimiz tarafından destekler oldu ve olmaya devam edecek. Mersin İŞKUR ile yaptığımız bu protokol ile de kamu iş birliği içinde olacağız, Mersin’de bulunan iş arayan vatandaşlarımız gibi depremzede vatandaşlarımızın da hızlı şekilde dernek üyelerimizde bulunan uygun pozisyonlara yerleştirilmelerini sağlayarak, işgücü piyasasına yeniden kazandırılmalarına destek olacak, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız” dedi. 
Mersin İŞKUR İl Müdürü Sayın Kutlu, Mersin’de bulunan tüm iş arayan statüsündeki vatandaşlarımızda olduğu gibi afetzede statüsündeki vatandaşlarımıza yönelik istihdam seferberliği ile Mersin iline yönlendirilen vatandaşlarımız için başta işe yerleştirme, danışmanlık, aktif ve pasif işgücü hizmetleri konularında olmak üzere kurum hizmetlerine devam ettiklerini; ilimize yönlendirilen afetzedelerin işgücü piyasasına kazandırılması konusunda vatandaşlarımızın yerinde ziyaret edilerek bireysel danışmanlık hizmeti verilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İşgücü piyasasında ise işverenlerle temasta bulunmaya devam edeceklerini belirterek tüm iş arayan statüsündeki vatandaşlarımızda olduğu gibi bu süreçte afetzede statüsündeki vatandaşlarımızın da işe alımı konusunda iş birliği yapma çağrılarında bulundu. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA