TOROSLAR’DAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ




Tarih: 24 Şubat 2023 Cuma 17:08


Toroslar Belediyesi, 11 ili etkileyen depremlerin meydana geldiği 6 Şubat’tan bu yana yaraları sarmak için yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber-Emrah Birgül 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ilk günlerinde Toroslar Belediyesi Acil Durum Afet ve Zabıta ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına katılırken; belediyenin ambulansları ise yaralı depremzedelerin hastaneye nakil süreçlerinde aktif görev aldı. Toroslar'dan yükselen 'dayanışma'yla ilgili konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Milletimiz, güzel kalpli insanlarıyla bu zorlu süreci de hep birlikte aşacaktır" dedi.

 

'ACİL DESTEK MERKEZİ' KURULDU

Toroslar'dan yükselen 'dayanışma örneği' dikkat çekti. Toroslar Belediyesi bünyesindeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Acil Destek Merkezi oluşturdu. Konaklama, sıcak yemek, giyim, psikolojik destek, sağlık, Çocuk Danışma Merkezi, araç koordinasyon ve özel gereksinimli birey desteği hizmetinin verildiği merkez; Mersin Valiliği, Toroslar Kaymakamlığı ve AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarla koordineli çalışmalar yürüttü. Belediyeye müracaat eden depremzede vatandaşların barınma, kıyafet, gıda, temizlik ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde bu merkez üzerinden karşılanıyor.

 

'1 ODA 1 AİLE KAMPANYASI' BAŞLATILDI

Toroslar Belediyesi, depremlerden etkilenen vatandaşlar için '1 Oda, 1 Aile Kampanyası' da başlattı. Belediye, sosyal medya hesaplarından duyurduğu '1 Oda, 1 Aile Kampanyası' için; “Kardeşlerine yardım etmek isteyen güzel kalpli insanlar! Evinizdeki bir odanızın misafirleri sizleri bekliyor” mesajı ile Mersinlilerden destek istedi. Evlerinde depremzedeleri misafir etmek isteyen duyarlı vatandaşların 'adı soyadı, iletişim bilgileri ve misafir kapasitesini' 0531 711 96 13 numaralı telefonla iletişime geçerek bildirebilecekleri kaydedildi. Kampanyaya, gönüllü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

DEPREMZEDELER İÇİN BERE, ATKI, PATİK, CEKET VE ŞAL ÖRÜLDÜ

Toroslar Belediyesi'nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi'nin (TORTEK) eğitmenleri ve kursiyerleri de dayanışmaya destek vererek; deprem bölgesine gönderilmek üzere atkı, bere, patik, ceket ve şal ördü. TORTEK'te örülen polar, battaniye, bere, patik ve çoraplar depremzedelere ulaştırıldı. Bu süreçte Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz da kursiyerleri yalnız bırakmadı.

 

KUAFÖR, GİYSİ, YEMEK: TOROSLAR'DA HER İHTİYACA YANIT VERİLDİ!

Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan bir noktada da Toroslar Belediyesi'nin Hayır Çarşısı oldu. Hayır Çarşısı'nda depremzede vatandaşların kıyafet ihtiyaçları karşılanırken; deprem bölgesinden ilçeye gelen depremzedelere yönelik Toroslar Belediyesi tarafından günlük sıcak yemek hizmeti de başladı. Kazanlarda özenle hazırlanan sıcak yemekler, ilçedeki sosyal tesislerde ve gönüllü vatandaşların yanında kalan depremzedelere ulaştırıldı. Bununla birlikte depremzedelere 'kuaför ve berber hizmeti' de verildi. TORTEK binası, kuaför hizmeti için düzenlendi. Burada ağırlanan depremzede vatandaşların saç ve sakal kesimleri, gönüllü berber ve kuaförler tarafından ücretsiz olarak yapılıyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA