’Meslektaşlarımıza ödeme yapamıyoruz’




Tarih: 2 Mart 2023 Perşembe 17:51


Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, deprem sonrası artan nüfus yoğunluğunun Mersin Barosu’nu da etkilediğini belirterek; "Bugün bir depremzede Baro’ya müracaat ettiğinde benim ona avukat tedarik edebilmem için, ücretsiz avukatlık hizmeti verebilmem için benim ayrı bir adli yardım bütçemin olması lazım" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, önceki günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde yapılan toplantıya katıldıklarını belirtti. Özdemir, Vahap Seçer'in Mersin'in de özel destek ve teşvik kapsamına alınmasına yönelik yaptığı çağrıya destek verdiklerini vurgulayarak, "Baro olarak da bizim üzerimize hangi sorumluluklar yükleniyorsa bu noktada yanında olmaya hazırız" dedi.

 

"BÜTÇE YETMİYOR"

Deprem sonrası Mersin'in ciddi bir depremzede göçü aldığı belirtildi. Bununla birlikte Mersin Barosu da depremzedelere yönelik hukuki destek sağlayacaklarını duyurdu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Özdemir, artan nüfusun etkilerinden söz ederek; "Adli yardımla ilgili bütçenin oluşturulması bunun bir yansıması. Şu an adli yardım bütçesinden biz Mersin'de sadece bize müracaat eden vatandaşlardan boşanma ve nafakaya yönelik talepleri karşılayabiliyoruz. Çünkü bütçe yetmiyor. Şu anki adli yardım bütçesinden biz yaklaşık 4 milyon geriden geliyoruz. Meslektaşlarımıza ödeme yapamıyoruz. Bugün bir depremzede Baro'ya müracaat ettiğinde benim ona avukat tedarik edebilmem için, ücretsiz avukatlık hizmeti verebilmem için benim ayrı bir adli yardım bütçemin olması lazım" ifadelerine yer verdi.

 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANIMIZIN TALEPLERİNİN DESTEKÇİSİYİZ"

Mersin'in özel bir kapsama alınması gerektiğinin aşikar olduğunu vurgulayan Özdemir, "Biz bu noktada Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın taleplerinin destekçisiyiz. Baro olarak da bizim üzerimize hangi sorumluluklar yükleniyorsa bu noktada yanında olmaya hazırız" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA