MESİAD Başkanı Hasan Engin: ’Cumhurbaşkanımıza çağrı yaptık, desteklerini bekliyoruz’




Tarih: 2 Mart 2023 Perşembe 17:54


MESİAD Başkanı Hasan Engin, deprem sonrası artan nüfusun ardından Mersin’in desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ankara’nın, Cumhurbaşkanımızın bu sesi duyup buradaki yarım kalan yatırımları hızlı bir şekilde bitirmesini diliyoruz" dedi.

Haber-Emrah Birgül

 

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), önceki günlerde Mersin'e özel destek veya teşvik yapılmasına yönelik bir çağrıda bulunmuştu. MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin'in bekleyen yatırımlarının şu günlerde hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Engin, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunduklarını ve desteklerini beklediklerini vurguladı.

 

"MERSİN SAĞ OLSUN, VAR OLSUN"

Deprem sonrası bölgeye ilk destekleri gönderen kentin Mersin olduğunu belirten Engin, "Hem gıda yardımı hem lojistik yardım gönderildi. Havaalanından Hatay'a, Adıyaman'a uçaklarla gelen arama kurtarma ekiplerini bölgeye aktaran Mersin Büyükşehir Belediyesi'dir. Bütün otobüslerini seferber etti. Sağ olsunlar, var olsun. STK'larımız da burada TIR'larla ikinci günden itibaren gıdayı, içme suyunu ve diğer yaşam temel ihtiyaç malzemelerini buradan oraya transfer ettiler. Mersin sağ olsun, var olsun" dedi.

 

"MERSİN BU FELAKETTE BÜYÜK BİR EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR"

Mersin'in taşıdığı özelliklere de değinen Engin, "Mersin bölgesel açıdan Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve diğer bütün ilçe nüfuslarını burada barındıran, yazlıkları olan bir kent. Akrabalık ilişkilerinin olduğu ve göçlerle büyüyen bir kent. Zorda kalan insanlarımızın ilk nefes aldığı bir kent oldu. Burası bir terminal kent haline geldi. Mersin'de herkes nefes aldı. Yani yaralısını buraya taşıdı. Kendisi buraya koştu, geri gitti. Enkazının başında bekledi ya da vefat eden akrabalarını, yakınlarını defnetti. Böyle bir kent. Yani barınma konusunda Mersin bu felakette büyük bir ev sahipliği yapmıştır. 400 bine yakın bir nüfus buraya akın edince, depremzede misafirlerimiz buraya akın edince; kentin nüfusu, içme suyu, ulaşımı, diğer ihtiyaç duyduğu her şey zorda kaldı. Mersin böyle bir ani nüfusu, felaketten gelen ani göçü beklemiyordu" ifadelerine yer verdi.

 

"CUMHURBAŞKANIMIZA ÇAĞRIDA BULUNDUK"

Mersin'in bu süreçte destek beklediğini sözlerine ekleyen Engin, "Böyle bir durumda 11 il afet bölgesi ilan edilince, biz Mersin'in de bu kapsama yakın yani destek ve teşviklerden faydalanacak bir kent olması çağrısında bulunduk. Yani '12'inci kent olsun' diye Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunduk. Tabi bu karşılık bulur, bulmaz; ki ben bulacağını umuyorum. Mersin STK'ları da birleşerek bir yazı yayımladı. Bunun için Mersin'de yarım kalan yatırımların, eksik kalan yatırımların ve yapılacak yatırımların en azından daha hızlı yapılması ve daha hızlı projelendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Böyle bir konu için tek yetkili makam da Cumhurbaşkanımız olduğu için biz bu konuda ilk çağrıyı Cumhurbaşkanımıza yaptık. Desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bu sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Engin, "400 bin Suriye nüfusunu içine aldı Mersin, ev sahipliği yaptı. Bunun dışında Ukrayna-Rusya savaşından gelen bir göç var. Hem Ukrayna'dan hem Rusya'dan. Geçtiğimiz yıl içerisinde yoğun bir göç oldu. Şimdi de 400 bine yakın bir göç söz konusu. Bu göçü kaldırmak için de bizim altyapı yatırımlarını hızla geliştirmek, devlet teşviklerinin verilmesi, yatırımların hızlı bir şekilde Mersin'e kazandırılması gerekmektedir. Bu şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunduk. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA