Vahap Seçer: ’Mersin’i Örnek Bir Şehir Yapmaya Kararlıyız’




Tarih: 2 Mart 2023 Perşembe 18:02


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından ’İstanbul Deprem Seferberlik Planı’ açıklandı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Depremle ilgili Mersin’de bugüne kadar göz ardı edilen tüm çalışmaları başlattıklarını ve kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Seçer, ’İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bilim insanları ve uzmanlarla yaptığı önemli bir çalışma. Mersin’i örnek bir şehir yapmaya kararlıyız ve bu çalışmalardan yararlanacağız’ açıklamasında bulundu.

Haber-Cihan Barış Budak

Geçtiğimiz haftalarda eski yapıların yoğun olduğu Mersin için deprem felaketinin ciddi bir uyarı olduğu vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bugüne kadar yapılması gereken, yapılmamış tüm çalışmaları başlattım. İlk adım olarak 'Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı' kurma kararı aldık. Bu çalışmalarımızın bizzat takipçisi olacağım" demişti. Daha sonra Mersin'in 3'üncü deprem bölgesinde olduğunu belirten Seçer, "Ancak kötü zemin, güvenli olmayan yapılar risk oluşturuyor. 'Afet ve Acil Durum Eylem Planı' çalışmalarına başladık. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin daveti üzerine teknik heyetimiz yarın Deprem Bilim Üst Kurulu Toplantısı'na katılacak" ifadelerine yer vermişti.

 

EKREM İMAMOĞLU: "DÜZEN DEĞİŞTİRMEK, CESARET İŞİDİR"

Son olarak Vahap Seçer'in de katıldığı İstanbul'daki Deprem Seferberlik Planı Toplantısı'nda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Bilim Üst Kurulu’nun önerileri, tespitleri ve çözüm önerileri doğrultusunda başlattıkları seferberlik planını kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda yaptığı konuşmada,  "Düzen değiştirmek, cesaret işidir. Cesur olabilmek için, önce o düzenin bir parçası olmaktan kurtulmak gerekir" diyen İmamoğlu, şunları söyledi; "Bu ülkede bundan böyle her imar affı teklifini, geleceğimiz için bir ihanet gibi görmeliyiz. Dahası, imar aflarının yasaklanmasına ilişkin anayasal düzenleme yapmalıyız. Bugün itibariyle, İstanbul'u depreme dirençli bir kente dönüştürme konusunda kararlıyız, cesuruz. Biz, artık duramayız. Hepimiz biliyoruz ki; İstanbul durursa, Türkiye durur. İstanbul durursa, Türkiye diz üstü çöker. Bizim için bu, bir başlangıç. Bu amaçla, bugün itibariyle sahaya çıkıyoruz. 15 gün sonra güçlendirme başvurularını almaya başlıyoruz. Perşembe günü mahalle aralarına giriyor ve yıkımlarımıza devam ediyoruz. Nisan’da tekrar bir araya geleceğiz ve afet eylem planımızın detaylarını sizlerle paylaşacağız. Gelin, şehirlerimizde ağır ağır, sinsi sinsi katliamlar üreten, canlarımızı bizden koparan bu düzeni hep birlikte değiştirelim."


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA