Mersin SGK İl Binası’nda EYT Yoğunluğu




Tarih: 3 Mart 2023 Cuma 17:07


EYT ile ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Bunun üzerinde Mersin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Binası önünde uzun kuyruklar oluştu.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi 28 Şubat'ta gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda tüm partiler tarafından 'evet' oyu verilmesiyle yasalaştı. EYT ile ilgili düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin'de emeklilik işlemlerini yapmak üzere SGK İl Binası önüne biriken vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

 

NASIL BAŞVURMAK GEREKİR?

Başvurular için 'e-Devlet' işaret edildi. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular için vatandaşlara şu adımları izlemeleri gerektiği belirtildi; "E-Devlet internet sitesi 'turkiye.gov.tr' sayfasını açmalısınız. T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basmalısınız. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ekranda arama çubuğuna 'aylık', 'emeklilik', 'gelir' gibi anahtar kelimelerden birini yazmalısınız. 'Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi' ekranı açıldığında burada 'Yeni Başvuru' butonuna tıklamalısınız. EYT emeklilik başvurusu için bilgiler sayfasında yer alan 'Tahsis Talep Türü' olarak 'yaşlılık aylığı' seçmelisiniz. Sigortalı Türü bölümünde: SSK kapsamında aylık talep edecekseniz '4A SSK', Bağ-Kur kapsamında ise '4B Bağ-Kur' seçerek 'Başvur' butonuna tıklamalısınız."

 

BAŞVURUNUN TAMAMLANMASI İÇİN İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR!

Başvuru işlemlerini tamamlamak için ise şu adımların takip edilmesi gerektiği belirtildi; "T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik olarak gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına bankanın ilgili şubesini yazmalısınız. İletişim bilgilerinizi de eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. 'Aylık alıyor mu?' sorusunda 'evet' ya da 'hayır' cevabını işaretlemelisiniz. Son olarak 'İleri' butonuna basılıp 'Başvur' butonuna da tıklayarak bilgilerinizi SGK'ya gönderilmiş olacaksınız."

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA