İYİ Partili Kadınlardan ’Ulusal Destek Çağrısı’




Tarih: 8 Mart 2023 Çarşamba 18:30


İYİ Parti Mersin Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapıldı.

Haber-Fatih Dönmez

 

İYİ Parti Mersin Kadın Politikaları Başkanlığı  tarafından 6 Şubat'ta meydana gelen depremler işaret edilerek yapılan açıklamada, "Afet bölgesinde bulunduğumuz sürece yaptığımız gözlem ve edindiğimiz tecrübe neticesinde özellikle kadınların, çocukların ve engellilerin yani kısacası bütün kırılgan grupların tuvaletlere, hijyen malzemelerine erişmekte, mahremiyetlerini korumakta zorlandıklarını gördük. Hamile kadınların, yeni doğum yapmış kadınların hijyenik ortamda sağlık hizmetlerine erişemediklerini gördük. Bölgede yaşayan kadınlar ve çocuklar karşılanamayan hijyen ihtiyaçlarından dolayı ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmaktadırlar" denildi.

 

"ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

İYİ Partili kadınlar, açıklamanın devamında bir çağrıda da bulunarak, "Bölgede büyük bir özveriyle çalışan sivil toplum örgütlerine, kamunun tüm ilgili kurumlarına, siyasi partilere, özel sektöre, üniversitelere ve yerel yönetimlere birlikte çalışmaya; parti olarak bu çağrımızı, bölgede yaşayan kadınlar ve gelecek mirasımızı devralacak çocuklarımız için yapıyoruz. Kadınlar ve çocuklar, siyasi çıkarların malzemesi olamaz. O nedenle İYİ Parti olarak ilgili tüm birimlere, her türlü partizanlıktan uzak, 'kadınlar ve çocuklar için bir araya' gelebilmek adına ulusal destek çağrısı yapıyoruz. Gün, birliktelik ve dayanışma günüdür" ifadeleri yer aldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA