Beklenen Yağışlar Geldi!




Tarih: 13 Mart 2023 Pazartesi 15:39


Mersinliler, 13 Mart 2023 Pazartesi sabahına yağışlı havayla başladı.

Önceki yıla göre bu kış Türkiye'de yağışların az olması tedirginlik yarattı. Önceki haftalarda yapılan açıklamalara göre; Mersin, 'çok şiddetli kuralık' kategorisine geçti. Mersin'de içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Havzası'nın doluluk oranı yüzde 14 seviyelerine kadar geriledi. Bu yıl az yağışlarla geçen kış mevsimini geride bırakan Mersinliler; kuvvetli yağışların etkisiyle gün içerisinde zor anlar yaşasalar da ilkbaharda görülen kuvvetli yağışların sevincini yaşadı. Yağışların hafta boyu sürmesi beklenirken, Mersin Valiliği tarafından şu açıklamaya yer verildi; "Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre; 12.03.2023 Pazar günü akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 13.03.2023 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak Mersin'de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların, 1600 m üzeri yüksek kesimlerde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden; kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA