Deprem yardımlarını çalan şahıslar yakalandı




Tarih: 17 Mart 2023 Cuma 12:58


Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, H.B isimli şahsın şikayeti doğrultusunda; Kahramanmaraş ili Afşin ilçesindeki depremzedeler için kullanılmak üzere AFAD’ a teslim edilmesi gereken piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan, 15 ton ayçiçek yağı, 5 ton pirinç ve 5 ton mercimek  toplamda 25 ton gıda malzemelerinin lojistik firması aracılığıyla bulunan şoför yönetimindeki tıra yükletilerek gitmesi gereken yere gitmediği ve araca ve içerisindeki malzemelerin akıbetinin bilinmediği hususunda ki müracaata istinaden kısmımızca yapılan çalışmalarda; İlimiz PTS – KGYS ve malzemelerin yüklendiği yer ve çevresinde ayrıca aracın ilimiz sınırlarını terk ettiği son mevkii de dahil temin edilebilen güvenlik kamera görüntüleri içeriğinde yapılan kapsamlı inceleme neticesinde; bahse konu tıra yüklenen müracaata konu malzemelerin Mardin ve Batman il merkezi ile ilçelerinde bulunan 4 farklı depoya 5 farklı tır ile aktarıldığı tespit edilerek tespit edilen G.I, D.Ö F.E ve O.İ. isimli şahısların yakalanması sağlanmış, şikayete konu malzemeler bulunmuş olup, Müştekiye teslimi sağlandı. Ayrıca yapılan araştırmalarda olayı gerçekleştirdiği değerlendirilen asıl şahıslar olarak B.Ç ve S.D isimli şahıslar da yakalandı. Yakalandıktan sonra adli mercilere sevk edilen G.I, D.Ö. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca serbest, F.E. Adli Kontrol şartı ile Serbest kalmış, O.İ, B.Ç ve S.D isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine teslim edildi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA