Prof. Dr. Ercan: ’Kaygılanacak Bir Durum Yok’




Tarih: 17 Mart 2023 Cuma 17:34


Akdeniz’de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem Mersin’de de hissedildi. Akşam saatlerinde yaşanan deprem nedeniyle Mersinliler sokağa çıktı. Depremin ardından açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Kaygılanacak bir durum yok" dedi.

Haber-Burak Karataş

 

16 Mart 2023 Perşembe günü saat 22.59'da merkez üssü Akdeniz Mersin Körfezi olan 4,3 şiddetindeki deprem, başta Erdemli ilçesi olmak üzere Mersin'de de hissedildi. AFAD, meydana gelen depremle ilgili "Büyüklük: 4.3 (Mw), Yer: Akdeniz-Mersin Körfezi-[11.47 km] Erdemli (Mersin), Tarih: 2023-03-16, Saat: 22:59:13 TSİ, Enlem: 36.438 N, Boylam: 34.289 E ve Derinlik: 16.04 km" bilgisini paylaştı.

 

VALİ PEHLİVAN: "HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"

Erdemli'nin yanı sıra şehir merkezinde ve Silifke'de de hissedilen depremin ardından panik yaşayan Mersinliler sokağa çıktı. Endişeli bekleyişi bir süre sürdüren Mersinliler, daha sonra tekrar evlerine döndü. Yaşanan depremin ardından açıklama paylaşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Akdeniz’de, Erdemli ilçemiz açıklarında, saat 22.59'da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem, Mersin ilimizde, özellikle sahil bandındaki İlçelerimizde hissedilmiş olup şu an itibariyle herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

 

VAHAP SEÇER: "VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de depremin ilk dakikalarında yaptığı paylaşımda, "Akdeniz'de Erdemli ilçemiz açıklarında meydana gelen, şehrimizde ve çevre illerde de hissedilen deprem sebebiyle şu an itibariyle herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

 

PROF. DR. ERCAN: "BÖLGE GERGİNLİĞİNİ ATIYOR"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise depremin ardından yaptığı açıklamada korkulacak bir durumun olmadığını belirterek; "16 Mart 22.49'da Mersin açığında Akdeniz'de olan M4,6'lık küçük deprem Ecemiş kırığının deniz içinde devamında olmuştur. Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok" dedi. Prof. Dr. Ercan, daha sonra yaptığı açıklamada, "Bugün 04.41'de, Göksun'da olan M4,1'lik artçı deprem olduğu yer bakımından önemli. Kozan koluna doğru gerginlik akma eğiliminde. Ancak deprem gücünü yitirdi. Adana, Kayseri, Mersin ürkmesin" ifadelerine de yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA